Hírek

Három pontra hajtanak az ágyúsok!

A Reading sereghajtóként fogadja a londoni alakulatot. A holland második vonalban gólparádét várunk...

A tippversenyünk mai menüje:
AGOVV-Almere
Reading-Arsenal
Celta Vigo-Betis

Reading-Arsenal 2!

Megismétlődhet az október végi előadás forgatókönyve? Szerintünk nem, az ágyúsok három ponttal térnek haza!
Nagy bajban van a Reading! A QPR szombati sikere után az utolsó pozícióba süllyedtek a kék-fehérek, ami nem is csoda, hiszen 16 ütközetben mindössze 9 egységet szereztek. Brian McDermott alakulatának tehát muszáj megkezdenie a pontok gyűjtögetését, ám ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a mai feladat után a Cityhez hivatalosak a csíkosak… Nem egyszerű tehát a helyzet…
Pearceék, a pocsék szezonkezdést követően, október végén egy kicsit összekapták magukat, és futottak is egy jobb szériát: négy meccsen maradtak veretlenek, és ebben a periódusban 6 pontot zsebeltek be, ám a Wigantól elszenvedett vereség után padlóra kerültek. Öt mérkőzés óta csak kikapnak Tabbék, pedig ezeken a találkozókon lehetett volna szép számmal gyűjtögetni az egységeket. A riválisokkal szemben mind alulmaradtak, a sorból csak a Manchester United lóg ki, bár épp a vörösök ellen álltak a legközelebb a pontszerzéshez Hunték.
Otthon, a Madejski Stadium-ban 1-4-2-es sort hoztak össze a fiúk, csak a Manchester és a Tottenham tudott náluk nyerni, és meglepetésre az Evertont fektették két vállra. A társulat eddig csak egyszer, a Norwich ellen (0-0) nem tudott betalálni saját közönsége előtt, tehát 1 találat mindig benne van a srácokban…
Az Arsenal eddig csalódást keltően szerepel: mindössze a 8. helyen állomásozik, 24 pontjuk van Podolskiéknak, idegenben ebből 10 egységet hoztak össze (2-4-2). Liverpoolban és a West Hamnél nyertek, az Old Traffordon és Norwichban kaptak ki. Artetáék formája egész évben nagyon hullámzó, november végétől például kettőt ikszeltek, majd kikaptak otthon a Swansea-től, végül megverték a West Boromot. És, hogy még jobban összezavarjanak mindenkit Ramsey-ék: a negyedosztályú Bradford otthonában sikerült elvérezniük a Ligakupában… Pedig Arsene Wenger komplett csapattal utazott. Egy szó, mint száz, képtelen a folyamatos jó teljesítményre a piros-fehér alakulat.
Ám a Reading az egyik kedvenc ellenfele az ágyúsoknak! A közelmúltban ugyan ugyan játszottak egy horrormeccset épp a Ligakupában (hosszabbításban nyert 7-5-re a vendégcsapat, a Reading pedig már vezetett 4-0-ra is…), ám előtte simán nyertek a vendégek.
A kupamérkőzésen meglehetősen gyengén futballoztak Cazorláék, és ebből szerintünk az adódik, hogy ezúttal nem lesz probléma a piros-fehérek teljesítményével. Nyernek Gervinho, és tapadnak így az élmezőnyre! Tippünk tehát 2-es!

AGOVV-Almere City +2,5!

Ha holland kettő, akkor +2,5… Ma sem lesz ez másként Apeldoornban!
A holland második vonalban szereplő gárdák nem feltétlenül a védekezésükről híresek… És akkor még finoman fogalmaztunk. A gárdák inkább mennek bátran előre, sem mint, hogy óvják kapujukat. Az AGOVV sem kivétel ez alól: 16 mérkőzésen 24-27-es találati mutatót produkált, 9-szer játszott +2,5-ös meccset. A középmezőny alján tanyázik 17 ponttal, otthon, a Sportpark Berg & Bos-ban kifejezetten szeszélyes: vagy nyer (2), vagy kikap (5). Október közepe óta nem aratott sikert hazai környezetben, azóta kétszer megégett. Viszont idegenben azért csipegetett pontokat, a legutóbbi játéknapon például egy hatost hintve hozták el a három pontot az FC Eindhoventől.
Az Almere egy hellyel és egy ponttal áll jobban aktuális riválisánál. Idegenben 3-0-4 a mérlegük, és összességében sem játszottak még döntetlent. A City futott egy nagyszerű sorozatot novemberben: öt meccset húztak be zsinórban, mígnem a legutóbb a Dordrecht megtréfálta (2-3).
11-szer hozta az “overt” az Almere, gólaránya 23-32, idegenben 13-15. Tehát a támadójátékkal náluk sincs baj, csak az a fránya védekezés ne lenne…
Az egymás elleni eredményeik is arra utalnak, hogy nem lesz unalmas csörte a mai. 10 csatából 8-szor volt legalább három gól. Ma sem okoznak meglepetést a fiúk, és lazára veszik a védekezést. Húzzuk be bátran a +2,5-ös opciót!

Olvasói sztorik