Hírek

A valenciai KO!

Nem lennénk a darazsak helyében....

Valencia-Rayo Vallecano (0-1) 1! +2,5! 1!

Fölényes győzelemmel mutatkozhat be a Mestalla-népének a Valencia közelmúltban kinevezett trénere, Ernesto Valverde!
A 16. fordulót rendezik a hétvégén a hispán bajnokságban, és a valenciai ütközetben két középcsapat érintett. Bizony, e kijelentés helytálló, még ha a hazaiak ezt rossz néven is vennék. Mert a gárda mindössze a 10. pozíciót foglalta el, 15 fellépésen 21 pontig jutva. A Mestallában még egészen elfogadhatóan teljesítettek Soldadoék: 5-1-1-es soruk a jobban közé tartozik (a Real Sociedad nyert náluk, a Depor vitt el pontot), és ehhez 16-12-es gólarány párosult, amely arra utal, hogy eseménydús ütközeteket vívtak Jonasék.
De nem is a hazai produktummal volt probléma: a fehér-feketék ha elhagyták stadionjukat, nyomban bebetliztek! 1-2-5-ös sort futottak, ehhez 3-11-es találati mutatót hoztak össze! Azért egy Valencia szintű csapattól lényegesen jobb eredmény lett volna elvárható. Ötször nem rúgtak gólt, így nem csoda, ha ilyen borzalmasan teljesítettek. Ez vezetett tehát Mauricio Pellegrino végzetéhez… A pohár a Sociedad elleni hazai zakóval telt be, és ekkor érkezett Valverde!
A rutinos szakember szinte Pamplonában vette át a csapatot: Feghouliék előbb bajnokin, majd kupameccsen is megmérkőztek az Osasunával, és mindkétszer nullára nyertek! Nem kellett ennél jobb bemutatkozás a szakembernek!
Nincsenek reménytelen helyzetben Ramiék, ugyanis egy győzelemmel már EL-t érő helyre kúszhatnak fel a tabellán. No meg az új edző sem szeretne pontvesztéssel bemutatkozni a Mestallában! Motivált lesz játékos és edző egyaránt, ebből pedig nagyszerű dolog jöhet ki!
Az áldozat a Rayo lehet, amely egyfelől idegenben nem túl acélos, másfelől gyenge passzban is van. A madridi kiscsapat jelenleg a 13., neve mellett 19 pont áll. A gárda idegenben nagyon szeszélyesen teljesít: vagy nyer, vagy kikap… 2-0-5-ös sort tud felmutatni Paco Jemez együttese: a Betisnél és a Malagánál tudtak nyerni, de ezeknek a sikereknek már jó ideje… Az elmúlt két idegenbeli fellépésükön még csak gólt sem szereztek Lassék…
És a darazsak formája sem az igazi: négy meccsből három zakó, egy siker, az is a gyengécske Mallorca ellen. Nachoék legutóbb a nagy rivális Zaragozát fogadták, és kaptak is ki az aragóniaiaktól (0-2). A csapat még nincs veszélyben, de azért illene már pontokat gyűjteniük a keresztcsíkosaknak!
A Rayo 1999 óta ötször vizitált a Mestallában: négyszer kikapott, egy iksz lett. És mindig jött a +2,5-ös opció! Ezt várjuk mai is: Nyer a Valencia, vélhetően kettővel, és összesen lesz három találat!

Tottenham-Swansea 1! +2,5!

Bár semmi, de semmi bajunk nincs a walesi alakulattal, összességében azt gondoljuk, kicsit túlfutotta magát a gárda. A pontok Londonban maradnak, és lesznek gólok is, mondjuk három…
A 17. fordulót rendezik a hétvégén a Premier League-ben, és e találkozó méltán kiérdemelte a rangadó státuszt. A hazaiak az 5. helyen tanyáznak, 16 fellépésen 26 pontot szerezve. Boas mester alakulata a White Hart Lane-en 4-2-2-es sort ért el eddig, a Chelsea és a Wigan nyert nála, a nagycsapatok közül a Liverpoolt fektette két vállra a gárda.
Defoe-ék egyébként november végétől egészen jó sorozatot kaptak el, nyertek zsinórban három bajnokit, ám a múlt hétvégén megálljt parancsolt nekik az Everton: hiába vezettek Dempsey-ék egészen a hajráig, a kék-fehérek a ráadásban bevertek kettőt, így a sarkantyúsok pont nélkül maradtak.
Gallasék a bajnokság mellett az EL-ben is érintettek voltak, pontosabban most is azok, hiszen továbbléptek a csoportból, így tavasszal is folytatódik a nemzetközi szereplés. A londoniak egyébként az idén viszonylag könnyű meccseket vívnak majd, tehát, ha elkapják a fonalat, feljöhetnek a dobogóra!
A walesi együttes a legjobbat akkor húzta, amikor Michael Laudrupot ültette le a kispadra. A dán szakember jól igazolt, a Spanyolországból ismert játékosait leszerződtette, és az új fiúk bizony beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Mert a “hattyúk” eddig remekelnek a Premier League-ben: jelenleg a 8. helyen állnak, 16 mérkőzésen 23 egységgel. Idegenben 3-1-3 a soruk, a legnagyobb siker egyértelműen az Emirates-ben aratták Michuék, nem is olyan régen (0-2).
Elképesztő sorozatot futottak a fehérek! A legutóbbi 10 ütközetükből csak kettőt veszítettek el; a múlt héten viszont nagy meglepetésre kikaptak: a gyengélkedő Norwich 4-3-ra nyert a Liberty Stadium-ban. Ám a botlást a héten már korrigálták is De Guzmanék: a Ligakupában léptek tovább a Middlesborough-val szemben.
Laudrup mester a támadófutball híve, így nem csoda, hogy vendégségben már 10 találatnál járnak a fiúk. Ma is könnyen bevehetik a sarkantyúsok kapuját!
Ám e találat kevés lesz szerintünk. A Tottenhamot erősebb gárdának tartjuk, amely megnyeri a találkozót. Csak úgy, mint tavaly, amikor 3-1 lett a vége. Ma is lesz három gól, no és a végén Tottenham-diadal!

Olvasói sztorik