Hírek

Másodosztályú kirándulás…

A holland kettőben természetesen gólokat várunk, a Bundesliga II-ben pedig a Kaiserslutern feltámadásával számolunk...

Újra indul a tippversenyünk, amely december 22-éig tart. A telitalálat 3 pontot ér, a kimenetel eltalálása 1 pontot jelent a versenyzőknek. A fődíj ezúttal is ital lesz – legyen egyelőre elég ennyi…

Íme a hétvégi tippsor:

14. péntek

Bayern München-Borussia Mönchengladbach

Rennes-Valenciennes

Twente-Heracles

15. szombat:

Lazio – Internazionale

Newcastle – Manchester City

Mainz – VfB Stuttgart

16. vasárnap:

Bremen – Nürnberg

West Bromwich – West Ham

Chievo – Roma

Oss-Emmen +2,5!

Hangulatos csörgőlabda-mérkőzést rendeznek ma este a Frans Heesen Stadionban: a 15. fogadja a sereghajtót. ha összeadjuk e két brigád pontszámát, az is csak a középmezőnyhöz lenne elegendő. Pocsék csapatok, gyenge forma, botlábú csatárok, ám még gyengébb védelmek. Mi lesz ebből? Gólok biztosan…
Nézzük a lényeget. A hazaiak 15 meccsen 14 pontot szereztek, otthon 2-1-5-ös sort produkálva. Saját pályájukon 8-17-es a találati mutatójuk, 5-ször játszottak “over” meccset, és 6-ször vették be az ellenfelek kapuját.
Az elmúlt egy hónapban két találkozót behúztak, kettőt viszont elbuktak. AZ utóbbi két vereség azonban nem tartozott a ciki kategóriába, hiszen élcsapatokkal ütközött meg Anton Janssen alakulata. Nagyon szoros a tabella alsó harmada, az Ossnak mindössze három egység az előnye aktuális riválisával szemben, tehát minden pontra égetően szüksége van a társulatnak.
Az Emmen 11 pontos, ami valljuk be, igencsak gyér teljesítményre vall: 15 fellépéséből 2-5-8-as mérleget hozott össze (a Den Bosch és a Veendam kapott ki tőle, de annak már jó ideje…). A gárda idegenben igen gyenge (1-1-6, 8-17-es gólarány), a formája pedig egyenesen pocsék… Joop Gall tanítványai a legutóbbi 8 csatájukban mindössze 2 egységet zsebeltek be, rúgtak 8 gólt, viszont 21-szer kellett újrakezdeniük… Nem feltétlenül stabil tehát az emmeniek védekezése.
A sajtvárosiaknak azonban nem kell keseregniük, hiszen sok hulladék csapat van a ligában: hiába a gyatra szereplés, egyszerűen nem tudnak leszakadni a többiektől. Egy győzelemmel akár három pozíciót is javíthat jelenlegi siralmas helyzetén a társulat!
Nincs mit szépíteni? két, kutyaütő alakulat küzd meg a pontokért. Az elmúlt 10 meccsükből nyolcszor jött a +2,5-ös opció, de előfordult, nem is egyszer, hogy nyolc gól esett az ütközetükben. Azt gondoljuk, hogy hiába a gyenge támadóalakzatok, a védelmek még rosszabbak a csatársoroknál! Így tehát mindkét fél betalál majd, és simán jön a három találat!

És akkor Andrew-barátunk mai frankója!

Kaiserslautern – Aalen 1

A Bundesliga 2 sorozat már túl van a féltávon, hiszen a csapatok immáron a 19. fordulónak futnak neki. Reményeink szerint a K’lautern ezen a meccsen behúzza a 3 pontot és közelebb lép az éllovasokhoz, valamint megerősítheti osztályozós helyét.
A hazaiak idén még nem kaptak ki saját közönség előtt, reméljük nem ma szakad meg ez a sorozatuk. Igaz: 4 győzelmük mellett immáron 5 döntetlen is a nevük mellett szerepel a Firtz Walter Stadionban. Egyébként sincs jó passzaban a Lautern, hiszen legutóbbi három bajnoki meccsét nem tudta megnyerni a társaság… Mindössze döntetlen az utolsó helyezett Regensburg ellen, vereség a St. Pauli és az Union Berlin otthonában! Franco Foda mester legénysége egyébként 32 pontot jegyezhet 18 meccs után 8-8-2 29:20 mérlegének köszönhetően, és ezzel a harmadik helyen tanyáznak a Brauschweig és a Hertha mögött. Kemény lesz a harc a feljutásért, hiszen erre pályázik az említett két éllovas és mai főszereplőnk mellett a Cottbus, az 1860 München, a FSV Frankfurt és az Union Berlin is… A Lautern tehát nem engedhet meg magának több olyan bakit, mint az utolsó helyezett ellen elhullajtott két pont odahaza! Két remek góllövője is van a gárdának: Idrissou eddig kilencszer, míg Bunjaku 8 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A középpályán pedig a német Zuck-Baumjohann kettős, illetve a görög Fortounis is potenciális veszélyt jelent az ellenfelekre.
A vendég ezúttal a 8. helyen tanyázó Aalen együttese. Hasenhüttl mester tanítványai eddig 25 pontot szereztek, tehát még ők sem állnak távol az élmezőny tagjaitól. 7-4-7 mérlegük elég vegyes teljesítményre utal, idegenben pedig 4-2-3 9:7 sort hoztak össze, ami eléggé masszívnak mondható. Legutóbbi három idegenbeli meccsükön nem találtak legyőzőre: az Union Berlin és a Drezda otthonában döntetleneztek, míg a Regensburg csapatát simán verték 3:1-re. Alapvetően viszont nincs jó formában a csapat, legutóbbi 5 meccsén csak 1-2-2 sort tudtak összehozni 4:4 gólaránnyal. A csatárok közül Lechleiter 4 gólos, míg a középpályáról Dausch eredményes a legtöbbször, ő már 6 gólnál jár. Tavaly ugyebár az Aalen a harmadosztály második helyén zárt, így újonc a Bundesliga2-ben, ehhez képest az idei teljesítménye jónak mondható!
A két gárda már találkozott tehát idén: idegenben 2:1 arányban nyert még augusztusban a Lautern!
A mai meccsen is a Kaiserslautern sikerével kalkulálunk, reméljük a hazaiak ezúttal nem hullajtanak fontos pontokat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik