Hírek

Baszkok egymás ellen!

A Bilbao az Eibart fogadja a kupavisszavágón. A Loirent a Sochaux-val ütközik meg...

Lorient-Sochaux 1! +2,5!

Gólgazdag meccset vív egymással a két gárda, és jó eséllyel a hazai drukkerek örülnek majd a lefújáskor.
A francia élvonalban a hétközi forduló előtt a Lorient az előkelő 8. helyen tanyázott, 16 meccsen 24 pontig jutva. A hangulatos nevű Stade Yves Allainmat-Le Moustoir-ban eddig remekeltek Christian Gourcuff legényei: 4-3-1-es mérleghez 14-11-es gólarányt produkálva. Csak a Bordeaux tudott nála nyerni, igaz, ők nagyon (0-4). Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az említett találkozót leszámítva Aliadierék valamennyi fellépésükön bevették az ellenfelek hálóját.
A tavalyi kiírásban a Lorient nagy mázlival úszta meg a kiesést, az idén viszont nem kell az osztályváltástól tartaniuk Jouffrééknek. Idegenben sem gyengék (2-3-3), 12-16-os találati mutatójuk pedig arról árulkodik, hogy szívesen felvállalják a támadófutballt, helyszíntől függetlenül.
Ami a formájukat illeti: a hétvége szenzációját szolgáltatták azzal, hogy nagyon simán nyertek a Velodrom-ban. Igaz, majdnem egy órán át emberelőnyben futballozhattak a vendégek, no de azért egy marseille-i sikert nem kell megmagyarázni. Előtte is sikeresek voltak a srácok, hiszen a Toulouse-t fektették két vállra. Némiképpen meglepő volt, hogy kikaptak Korzikán (Bastia 2-1), ám egy héttel korábban a Lille is megadta magát a Lorient stadionjában. Összességében tehát nincs rossz passzban a brigád, egy győzelemmel tapadhatna a tabella első harmadához a társulat.
A Sochaux is nagy menekülő-showt folytatott az elmúlt esztendőben, ám míg a Lorient az idén beerősített, addig a sárgák most is botladoznak. 16 pontjuk volt a forduló előtt, és csak jobb gólarányuknak volt köszönhető, hogy nem kiesőhelyről várták a folytatást. Idegenben és otthon is 2-2-4-es mérleget értek el, vendégségben a St. Etienne-t és az Ajaccio-t tréfálták meg; előbbi kimondottan nagy meglepetésnek számított.
A gárdát tavaly benntartó Eric Hely most sem teszi rosszul a dolgát, különösen az elmúlt másfél hónapban rendezte sorait a csapat. Az elmúlt hat meccsükből csak egyet veszítettek el, igaz, csak kettőt húztak be, de ez a sorozat is elég volt ahhoz, hogy lélegzetvételnyi megnyugvás térjen a klubra. A Nancy-Troyes páros sikerült lerázniuk Privatéknak, ám ez még kevés az üdvösséghez…
Az elmúlt négy kirándulásukon egyaránt betaláltak a sárgák, és erre most is jó esély nyílik. Az elmúlt öt meccsükből négyszer jött a mindkét fél betalál opció ebben a felállásban, és bizony a Lorient csak egyszer tudott győzni. Most szerintünk a hazaiak begyűjtik a három pontot, és azt gondoljuk, hogy mindezt egy +2,5-ös mérkőzésen teszik!

Athletic Bilbao-Eibar (0-1) 1!

Baszk belháború, második felvonás, helyszín a San Mames. A hazaiak szerintünk elverik a kistestvért…
AZ első mérkőzés nem hozott gólt az Ipuruában, így a két egyletnek Bilbaoban kell döntésre vinni a dolgot. A hazai együttes furcsa szezont fut. Májusban még az EL-döntőben voltak érdekeltek Susaetáék, most, fél év elteltével pedig már nincsenek a nemzetközi porondon, ráadásul a bajnokságban is gyengélkednek. Bielsa mester alakulata csak a 14. helyen tanyázik, hétvégi győzelmének (Celta 1-0) köszönhetően viszonylag biztonságos távolságban a veszélyes zónától. A csíkosak drukkerei persze nem ájultak el e sikertől, ennél sokkal többre tartják kedvenceiket!
És ugye Bilbaoban eddig azért elkényeztették a fiúk a szurkolókat, és mindenképpen nyernének egy trófeát az idén (is)… És erre most már egyetlen esélye maradt San Josééknek az idén…
Az Eibar, Baszkföld másik büszkesége, jelenleg csak a harmadik vonalban szerepel, ám a formája kimondottan biztató: az elmúlt hat mérkőzéséből négyet megnyert, egyet ikszre adott, és egyszer – épp legutóbb – kikapott. Az első mérkőzésen remekül tartotta magát Gaizka Garitano alakulata, végül Del Olmoék lehozták 0-0-ra a találkozót.
Nos, szerintünk bár már három akadályon túljutott az Eibar, ezúttal megálljt parancsol neki a nagytestvér. A Bilbao megveri baszk riválisát, ráadásul simán. Kettő lesz közte!

Olvasói sztorik