Hírek

Gall kaland!

A párizsiak a Valenciennes-hez látogatnak, a Rennes pedig a Nice vendége lesz...

Nice-Rennes X(1)!

Jó formában lévő csapatok feszülnek egymásnak a Stade du Ray-ban! Szerintünk megosztoznak a pontokon a felek!
A 17. fordulóra hangolnak a gárdák a gall élvonalban. A hazai együttes klasszikus középcsapat: a 10. helyen áll, 16 ütközetben 23 pontig jutva. Igazi döntetlenkirály! Mérlege 5-8-3, hazai környezetben pedig a jobbak közé tartozik 4-3-1-es mutatójával (a nyitófordulóban az Ajaccio nyert nála, még augusztus első felében). Azóta nem hibáztak, minden otthoni csatájukban legalább egyszer eredményesek voltak a piros-feketék, és legyőzték többek között a Toulouse-t és a Párizst is!
Claude Puel brigádja egészen jó formában várja a csatát, az elmúlt hat bajnokit lehozták vereség nélkül, ebben a periódusban 14 pontot gyűjtöttek, így a liga legjobb passzban lévő alakulata a Nice! Közben ugyan kiesett a ligakupából, de összességében a gyenge rajt okozta pánik immár a múlté, a veszélyes zónától immár 7 egység előnyben telelnek Cvitanichék.
A Rennes a 7. 26 ponttal (8-2-6), idegenben és odahaza 4-1-3-as sort felvonultatva. Vendégként nagyjából papírforma eredményeket játszott, ám ebből a sorból mindenképpen kivételt a fővárosban aratott győzelme (PSG 1-2). Frederic Antonetti alakulata november elejétől egészen jó szériát futott, ám két hete az Evian épp otthonukban tréfálta meg a piros-feketéket.
Fereték a hétvégén nagy esélyt szalasztottak el, ugyanis ha megtartják kétgólos előnyüket a Brest ellen, akkor most a dobogó közvetlen közelében állhatnának a fiúk. Helyzetük így sem reménytelen, hiszen a 2. helyezett PSG mögött mindössze két egység a lemaradásuk.
A két alakulat egymás elleni mérlege erőteljes Rennes-fölényt mutat. Az elmúlt 10 találkozó közül az egyetlen Nice-siker azonban épp tavaly született meg ebben a felállásban. Most sem tartjuk kizártnak, hogy a jó formában lévő déliek behúzzák a három pontot, azonban inkább az iksz felé hajlunk. A gárdák megosztoznak a pontokon, s így egyik jó sorozat sem szakad meg!

Valenciennes-PSG Mindkét fél betalál: IGEN!

Rangadó a League I-ban! Az 5. fogadja a 2. helyezettet. Szerintünk az otthon erős Valenciennes és a sztárokkal felálló vendégek egyaránt betalálnak majd!
A hazaiak remekül szerepelnek az idén. 26 pontja van a gárdának, ebből 18-at a Stade du Hainaut-ban szerzett Sanchez mester együttese (5-3-0). És akkor a hazai gólarányukról még nem szóltunk: 18-4! Mindezt úgy hozták össze, hogy a Nice-nek és a Bordeaux-nak nem sikerült bevenni a kapuját.
Idegenben hagyományosan gyengébben megy Le Tallecéknak, az idei kiírás sem kivétel (2-2-4), ám azért a túrákon is szépen termelik a gólokat (11-13). Összességében 29 találatnál járnak, így a Lyonnal holtversenyben a Valenciennesé a legtermékenyebb támadóalakzat.
A formájuk ennek megfelelően szeszélyes, az elmúlt három játéknapon egyet nyertek, egyet vesztettek, egyet pedig ikszre adtak. Minden bizonnyal egy kicsit hátrébb csúszik majd a tabellán a társulat, ám le a kalappal eddigi teljesítményük előtt.
A fővárosiak a legnagyobb esélyesként vágtak neki a pontvadászatnak, ám egyelőre nem állnak az élen Ibrahimovicék. A 2. pozícióból várják a folytatást 29 ponttal, 5 egység lemaradásban a Lyonnal szemben. Lavezziék idegenben 3-3-1-es sort produkáltak, épp a legutóbbi túrájukon maradtak pont nélkül (Nizzában).
Ancelotti mester brigádját természetesen nem szabad leírni, hiszen Mottáék elképesztő erős kerettel rendelkeznek. A piros-kékek a bajnoki botladozást kompenzálandó a BL-ben csoportelsőként jutottak tovább.
Idegenben Pastoréék eddig mindössze egyszer nem voltak eredményesek: az első fellépésükön az Ajacccio otthonában. Azóta minden túra hozott legalább egy találatot, de megesett, hogy négyet hintettek Menezék…
Az elmúlt négy bajnokijuk ebben a felállásban gólgazdagra sikeredett, mindig jött a mindkét fél betalál opció, és a +2,5 is. Ezúttal is ebben a kombinációban gondolkodunk, no meg azért a vendéges csak behúzzák a három pontot…

Olvasói sztorik