Hírek

Londonból Lisszabonba…

A szarkák nem térnek haza üres csőrrel a Craven Cottege-ről. A portugál fővárosban a városi riválisok csapnak össze...

Sporting-Benfica 2!

Hiába a Vidi ellen aratott siker, nem lábalt még ki a válságból a zöld-fehér-fekete alakulat. A vendégek nem hibázhatnak!
A 11. forduló zárómeccsét a Jose Alvalade stadionban rendezik, ahová a városi rivális érkezik. Az örökrangadó előtt egyértelműen a vendégek szénája áll jobban: ha nyernek, ragadnak a Portóra.
A Sporting fennállása egyik leggyengébb rajtját könyvelhette el az idén. A gárda sokági képtelen volt nyerni a bajnokságban, ráadásul az Európa Ligában is botladoztak Diego Capelék. Az ámokfutásnak meg is lett az eredménye: a pontvadászatban a középmezőnyben tanyáznak Franky Vercauteren tanítványai, és a nemzetközi porondtól is búcsút vettek a lisszaboniak.
10 fellépésen 11 egységig jutott a Sporting: 2-5-3-as mérlege mellé 9-11-es gólarány párosul. Ezzel el is árultuk, hogy elsősorban Van Wolfswinkelék teljesítményével van probléma: egyszerűen döbbenetes a gárda támadójátéka és a helyzetkihasználása. Négyszer nem tudtak betalálni, és csak háromszor tudtak két gólt szerezni. A belga szakember érkezésével azért valamelyest javult a zöldek teljesítménye, ám a dobogótól még jelentős a lemaradása.
Lisszabon piros-fehér része lényegesen boldogabb, igaz, Jorge Jesus brigádja is búcsút mondott egy kupasorozatnak: hiába a Camp Nou-ban szerzett pont, Cardozoék csak a 3. helyen végeztek a Barcelona és a Celtic mögött, így tavasszal az EL-ben folytathatja szereplését a társulat.
A bajnokságban viszont eddig remekelnek: 10 meccs után 26 pontjuk van, 25-6-os gólarányuk pedig egyenesen impozáns! Idegenben és hazai környezetben is 4-1-0-ás sorral büszkélkedhetnek, a Braga mentett nála pontot még a nyitófordulóban, idegenben pedig Coimbrában hagytak két egységet Limáék.
Hat mérkőzést nyertek meg zsinórban Luisaoék, a legutóbbi négy találkozón pedig még csak gólt sem kaptak a fővárosiak. A Porto nyert szombaton este, tehát a piros-fehéreknek is nyerniük kell, hogy tartani tudják a lépést a legnagyobb riválissal.
Az elmúlt 10, egymás elleni ütközetükből csak kettőt nyert meg a Sporting (2-1-7), a legutóbbit például a zöldek diadalával végződött idén tavasszal. Ám most nem gondoljuk, hogy Violáék nem lesznek képesek a bravúrra… A Benfica nagyobb játékerőt képvisel, és meg is nyeri a városi rangadót. Tippünk tehát 2-es!

Fulham-Newcastle Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5! x2!

Középcsapatok randevúznak a Craven Cottage-en! Gólokkal számolunk, no és szerintünk a szarkák nem térnek haza üres csőrrel…
A 16. forduló zárómeccsét Londonban rendezik: a két gárda egyaránt a középmezőnyben tanyázik, mindkét alakulat 15 mérkőzést játszott eddig, és 17 egységig jutott. A fővárosiak odahaza 10 pontot húztak be (3-1-3), elverték a Norwichot, a West Bromot és az Aston Villát, a Tottenham, a Sunderland és a Manchester City nyert nála. A bajnokságot – önmagához képest – egészen jól kezdte Martin Jol alakulata, amely az ősz végére rendesen elvesztette a fonalat. Az elmúlt négy ütközetét nem tudta megnyerni, mindössze egy pontot szerzett, és a legutóbbi három játéknapon még csak gólt sem szereztek Berbatovék. Nem is csoda, hogy a 13. pozícióba süllyedt a társulat.
Szeszélyes hazai mérleg, gyenge forma – nem tartjuk valószínűnek, hogy ma jön ki a gödörből a Fulham. Azonban mindenképpen várunk Riiseéktől gólt; eddig összesen 25-ször voltak eredményesek Petricék, és azért az nem járja, hogy negyedik fellépésükön is impotensek maradjanak…
A szarkák produkciójára sem a kiegyensúlyozott a legmegfelelőbb jelző… A csíkosak egészen elfogadhatóan szerepeltek október végéig, ám akkor hullámvölgybe kerültek: Alan Pardew alakulata november elejétől 5 találkozón egy pontot szerzett… Ám jött a múlt hétfő, és Baék végre győzni tudtak! AZ áldozat a Wigan volt (3-0), így a Newcastle kicsit stabilizálta a helyzetét a tabellán. Most a 14. pozíciót foglalják el, 4 pontos távolságra a kiesőzónától.
Idegenben nagyon nem megy Colocciniéknek: még nem nyertek, (0-4-3), két legutóbbi túrájukat elbukták (Southampton, Stoke). Közben az Európa Ligában továbbjutott a gárda, még az is belefért, hogy csütörtökön tartalékos összetételben kikapjanak Bordeaux-ban.
2007 óta nem nyert a Newcastle a Craven Cottage-en! Ám most Cisséék szerintünk nem kapnak ki Londonban. Mindkét fél betalál majd, és akár jöhet a +2,5-ös opció is…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik