Hírek

Vendégesélyek a ködös Albionban…

Rafa mester eddig nem alkotott maradandót a Chelsea kispadján. Herry Redknapp sem nyert még a QPR élén... Sokáig nem lesznek a nyeretlenek a trénerek!

Erre a hétvégére Bori Gábor a Paks játékosa is adott tippeket. Ide kell klikkelni érte!

Sunderland-Chelsea 2!

A nagy számok törvénye miatt is most már nyernie kell a Premier League-ben a Chelsea-nek!
Kiesőjelölt fogad egy élmezőnyhöz tartozó együttest, tehát adja magát a 2-es alaptippnek. Igen ám, de ennél bonyolultabb a helyzet… Nézzük, hogy miért is!
A Sunderland jelenleg a 17., 14 mérkőzésen csak 13 pontot húztak be a csíkosak, tehát Martin O’Neill alakulatának nagyon nem megy az idén. Cuellárék hajlamosak ikszelni: 2-7-5 a mérlegük, a Stadium of Light-ban 1-3-2-es sort produkáltak, elképesztően gyér, 5-7-es gólaránnyal megspékelve. És tulajdonképpen itt akadtunk rá a legnagyobb problémára: 14 fellépésen 13-szor voltak eredményesek Bramble-ék. Sérülések is nehezítették a szakmai stáb munkáját, ám azért ilyen fokú impotenciára ez sem lehet magyarázat.
Saháék formája botrányos: hat csatában négy pont, három hazai meccsen pedig egy. Otthon egyébként egy sikert arattak Sessegnon-ék, az áldozat a Wigan volt (1-0). Az elmúlt hetekben különösen besültek a piros-fehér-feketék: a sereghajtó QPR-ral nem bírtak hazai környezetben, majd kikaptak egy másik riválistól, a Norwichtól. Ha így folytatják a fiúk, akkor könnyen meleg lehet a pite…
És akkor nézzük az aktuális ellenfelet! Di Matteo helyére Rafa Benitezt ültette Abramovics, a Chelsea tulajdonosa, és e váltás biztosan benne lesz a top 10 legelcseszettebb edzőcsere listáján… A spanyol mester jött, látott, de nem győzött, már ami a Premier League-t illeti. Rafa a Manchester City ellen a Stamford Bridge-en mutatkozott be egy döntetlennel, ezzel még nem is volt probléma. Aztán a Fulham látogatott a kékekhez, és bizony az a kilencven perc is iksszel zárult… Ez már kezdte kiverni a biztosítékot. Aztán Matáék a kalapácsosokhoz ugrottak át, és a West Ham bizony legyűrte őket… Három mérkőzésen két pontot kasszíroztak Hazardék, nem csoda, hogy fellázadtak a Chelsea-drukkerek (Akik eleve fenntartásokkal fogadták a hispán szakembert).
Aztán jött a BL-fellépés. Torresék nem voltak egyszerű helyzetben, hiszen sorsuk nem a saját kezükben volt. És az ukrán-olasz párharc a legrosszabb opcióval ért véget: nyert a Juve, és így Oscarék hiába ütötték ki a dán bajnokot (6-1), a kékek címvédőként búcsúztak már a csoportkörben!
Ám azért azt gondoljuk, hogy a jelenleg 3. helyen tanyázó alakulat csak összeszedi magát a bajnokságban is! 15 találkozón 26 pontig jutottak Cechék, idegenben 3-2-2-es mérleget összehozva. Az első 8 játéknapon brillírozó alakulat (7-1-0) október közepén kikapott a Manchester Unitedtől (2-3), és ez a vereség padlóra küldte Ramireséket… Az utóbbi 7 fordulóban 4 iksz és 3 zakó, így az egyik legrosszabb formában lévő brigád az angol élvonalban. Ám mint tudjuk, minden rossz sorozat megszakad egyszer…
És erre nagyszerű helyszín Sunderland! Mert a Stadium of Light-ba szinte nyerni járnak a kékek! Öt túra, öt siker! Sőt, összességében 10 mérkőzésből 9-0-1 a mérleg a londoniak javára.
Nos, kedves sporttársak, azt gondoljuk, hogy a Chelsea végre megszakítja páratlan rossz szériáját, és Benitez mester három pontot szerez negyedik bajnokiján. Tippünk tehát határozott 2-es!

Wigan-QPR 2 (x)!

És igen! Megszerzi első sikerét a QPR! No jó, az tuti, hogy nem kap ki…
Kiesési rangadót rendeznek a DW Stadium-ban! A hazai alakulat szénája áll jobban, ugyanis a gárda a 16., 15 mérkőzésen 14 pontot gyűjtve. Roberto Martinez évek óta nagy küzdelmet folytat a bennmaradásért, és olykor bizony szerintünk erőn felül teljesítenek a kék-fehérek. Mert a Wigan játékosállománya nem túl erős…
Otthon 2-2-4 a mutatója, a West Hamet és a Readinget verte, mindkettőt szoros mérkőzésen. Hazai gólaránya 11-15, hatszor jött a +2,5-ös opció… Az elmúlt két bajnokiját elrontották Gomezék: előbb a City nyert nála, majd a rossz passzban lévő Newcastle-t sikerült feltámasztaniuk (3-0).
A vendégek még nyeretlenek a bajnokságban: 15 mérkőzésen 6 iksz és kilenc zakó, gólarányuk 11-27… Hiába a neves csatárok (Wright-Phillips, Cisse, Taarabt, Granero), csak nem állt még össze a csőszök támadójátéka. A gyenge nyitány miatt edzőváltás mellett döntött a menedzsment: érkezett Harry Redknapp, aki eddig két mérkőzést töltött el a Rangers kispadján, és őrzi veretlenségét! Igaz, még nem is nyertek Bosingwaék, előbb Sunderlandból hoztak el egy pontot a fiúk (0-0), majd otthon az Aston Villa ellen veszített el értékes egységeket a gárda (1-1). A bennmaradást érő helytől 7 pont a hátrányuk Mackie-éknek, tehát most már ideje lenne megkezdeni a felzárkózást a londoniaknak.
Eddig tehát két pont jött össze a kirándulásokon: az egyik Norwichban, a másik Sunderlandben.
2002 óta háromszor csatáztak a felek: tavaly a Wigan diadalmaskodott, előtte viszont mindkétszer döntetlen lett a vége. Most szerintünk eljött a vendégsiker ideje! Bízunk Herry Redknapp-ben, no és a csőszökben! Ugyanis azt minden fogadó tudja, hogy minden rossz sorozat megszakad egyszer. Húzzuk be a 2-est, no meg mellé rajzoljunk egy kicsi ikszet…

Olvasói sztorik