Hírek

Lecsapnak a fekete sasok?

A Besiktas otthon fogadja az Eskit, a Helmond az Osst kalapálhatja el, nem kicsit...

Besiktas-Eskisehirspor 1! +2,5!

Rangadót játszanak pénteken este a török bajnokságban: az immár dobogón állomásozó hazai együttes szerintünk folytatja remek sorozatát!
A 15. fordulónak futnak neki a gárdák Törökországban. A Besiktas a 3. pozícióból várja a folytatást, a fekete sasok 14 mérkőzésen 25 pontot zsebeltek be. Otthon, az Inönü stadionban kissé szeszélyesen teljesítenek Samet Aybaba tanítványai: 3-3-1 a mérlegük, ám a ponthullajtások nem mostanában következtek be. A fehér-feketék jól kezdték a szezont, ám szeptember végétől hullámvölgybe keveredtek… Kikaptak háromszor, így máris a középmezőny alján találták magukat Almeydáék.
Ám a krízis nem tartott sokáig, így az együttes gyorsan rendezni tudta sorait. Ami azt jelentette, hogy a fekete sasok az elmúlt 7 játéknapon nem kaptak ki, szereztek 17 egységet, rúgtak 20 gólt, így a liga legjobb formában lévő alakulata a Besiktas.
Hazai pályán viszont olykor hajlamos ikszelni, igaz, a Galata, a Trabzonés a Bursaspor azért nem képvisel rossz játékerőt.
Még egy észrevétel: a Besiktas 32 rúgott góljával a legtermékenyebb együttes a bajnokságban!
Régi blogtársaink biztosan emlékeznek még rá, hogy egyik nagy kedvence volt csapatunknak az Eskisehirspor! Akiket a szurkolói harsány Es-Ki-Es-ki Eski! rigmussal biztatnak rendszerint 🙂 És a gárda rendszerint meghálálja a bizalmat: tavaly az 5. pozícióban végeztek a srácok, és az idén is az élmezőnyben tanyáznak.
14 meccsen 22 pontig jutott Ersun Yanal alakulata, ebből idegenben 9-et húztak be (2-2-3). Nyertek Atesék Ydman Yurdu és a Trabzon vendégeként. Érdekesség, hogy immár 27 találatnál járnak – ez a 3. legtöbb a ligában. Idegenben csak kétszer nem voltak eredményesek Kamaráék.
Az elmúlt hetekben egészen jó formát mutatnak Telloék: továbbjutás a kupában, két hazai iksz (egyik a Fener ellen), közben sima siker a Trabzonspornál (0-3). Nem megy tehát rosszul a derék Eskinek!
Ám az elmúlt években nagyon nem megy a vendégeknek az Inönüben: öt túra, öt zakó! Ebből négy ráadásul hendis különbséggel! Most abban nem vagyunk biztosak, hogy kettő lesz közte, de valamiért nagyon bízunk a fekete sasokban! No meg a gólokban! Húzzuk be a hazait, no meg a +2,5-ös opciót!

Helmond-FC Oss (0-1) 1!

A feljutásra hajtó hazai együttes simán elveri a kiscsapatot. Kettő lesz közte!
A 16. fordulót rendezik a holland második vonalban, és a mi meccsünkön egy feljutásra gyúró együttes fogad egy kiesés elől menekülőt. Adódik a hazai tipp, ám szerintünk hendis siker várható. A Helmond 29 pontos, hazai mutatója 4-3-1, csak a Dordrecht nyert nála, ám annak már több mint két hónapja. Eric Meijers együttese egészen elkapta a fonalat, legutóbbi nyolc csatájából csak egyet bukott el. A múlt héten rangadó várt saját közönsége előtt, a Lavans Stadion-ban a Grabovacékra, ám nagy küzdelemben végül csak döntetlenre végeztek az MVV ellenében. Összességében kiegyensúlyozottan teljesít a Helmond, a végelszámolásnál kalkulálni kell vele.
Az FC Oss a 15. 14 egységgel a neve mellett, idegenben ebből éppen a felét szerezte (2-1-4). Gólaránya botrányos: 15 meccsen 35-ször kapitulált, ezzel a legrosszabb védelem az övé. Vendégségben eddig az utolsó Excelsiornál és az ugyancsak gyengécske Almere Citynél győzött. A túrákon a 7 meccséből 5-ször jött a +2,5-ös opció…
A november közepét jól megnyomta az Oss, de aztán a jó forma nem tartott ki sokáig: legutóbbi két fellépését elvesztette, 2-8-as gólarányt produkálva…
2008 óta négy helmondi meccsük közül hármat hendivel nyert meg a hazai alakulat, egyet csak úgy simán. Persze, mindannyiszor jött a +2,5-ös opció… Most is jó esély van a gólesőre, ám hazaiak tuti sikerében még biztosabbak vagyunk, nem mellékesen ez az opció a jobban kifizetődő (1,83). Sima hazai, találatokkal megspékelve!

Olvasói sztorik