Hírek

Búcsúzni csak szépen szabad!

A baszkok számára véget ért a nemzetközi kupakaland. A Leverkusen a Rosenborggal randevúzik, mindenfajta tét nélkül. Felszabadult foci, gólokkal megspékelve!

Leverkusen-Rosenborg +2,5!

Miután minden lényegi kérdés eldőlt a K-csoportban, így a felek igazi örömfocival rukkolhatnak elő ezen a téli estén. Gólok lesznek szép számmal!
A K-jelű kvartettben nem kell izgulnia egyik alakulatnak sem, pontosabban nem a nemzetközi szereplés miatt. A német együttes 10 pontos, mindenképpen a második helyen végez a Kharkiv mögött. Rolfesék ennek megfelelően vélhetően nem teljes fegyverzetben várják majd a norvég együttest, amely hetek óta nem játszott tétmeccset, így e germán túra minden bizonnyal csak púp a játékosok hátán…
Kiesslingék egyébként remek formában vannak, legutóbbi hét bajnokijuk közül hatot behúztak, a múlt héten előbb a Werder, majd a Nürnberg adta meg magát Catsroéknak. E parádés szériának köszönhetően a gyógyszergyáriak feljöttek a második helyre, hátrányuk a bajorokkal szemben 8 egység. Sami Hyypia tehát tökéletesen összerakta a piros-feketéket, akik amellett, hogy a bajnokságban is szárnyalnak, a nemzetközi porondon is túlélték az őszt.
Benderék a hétvégén Hannoverbe lesznek hivatalosak, és azért az köztudott, hogy Mirko Slomka alakulata hazai környezetben nagyon veszélyes ellenfél; íme még egy érv, hogy miért is lesz tartalékos a Bayer a mai csatában.
A Rosenborg a 3. helyen zárta a norvég pontvadászatot, így jövőre megint nem a BL-ben, hanem ismételten az EL-ben indulhatnak a fehér-feketék. A gárda sokáig versenyben volt a bajnoki címért, ám végül a hajrát rendesen benézték a trondheimiek, így maradt a bronzérem.
Pricáék a csoportban minden tőlük telhetőt megtettek, azaz oda-vissza megverték a gyengécske Rapidot. Így most hat pontosak, a 3. helyük nem forog veszélyben.
Fordított felállásban Kiessling hajrában szerzett góljával a németek nyertek. Most is sanszos a hazai siker, ám abban azért biztosabbak vagyunk, hogy a fiúk összehoznak legalább három találatot. Húzzuk be bátran a +2,5-ös opciót!

Athletic Bilbao-Sparta Praga 1!

Teljesen tiszta a kép az I-csoportban: a Lyon mögött a csehek mennek tovább, a baszkok és az izraeli együttes búcsúzik a sorozattól. De ugye búcsúzni csak szépen szabad!
Nincs mit szépíteni: a baszkok úgy elszúrták ezt az idei szezont, ahogy azt kell. A bajnokságban esnek-kelnek a csíkosak, viszont gyengélkednek a nemzetközi porondon is. Hol van már a tavalyi hó? Néhány hónapja még Bilbao-drukkerek ezrei utaztak Bukarestbe, hogy kedvenceiket buzdítsák az EL-fináléjában az Atletico Madrid ellenében…
Melyik volt az igazi arca a baszkoknak? A fél Európán átgázoló, látványos támadófutballal előrukkoló alakulat? Vagy az otthon és idegenben is egyaránt sebezhető, csapnivaló védelemmel rendelkező gárda? Szerintünk az igazság valahol a kettő között van. Bielsa mester legénysége minden bizonnyal többre hivatott annál, minthogy a bajnokságban mindössze a 15. pozícióban tanyázzon, mindössze három pont előnnyel a kiesőkkel szemben. Llorentéék az EL-t is elszúrták, mindjárt azzal, hogy nem verték meg a Katedrálisban a KIRYAT SHMONA-t. Aztán két túra, két zakó, majd a hazai botlást követően már hiába nyertek Adurizék az izraeli együttes ellenében, továbbjutási reményeik már elszálltak.
Az elmúlt pár hétben rendesen rájárt a rúd De Marcosékra. Vizitáltak a Bernabeumban és a Camp Nouban is. Nem sok sikerrel: mindkétszer 5-1-re kaptak ki. Otthon sem brillíroztak a srácok, a Deport ugyanis illett volna legyőzniük…
Összességében tehát nem fut jó szezont a Bilbao, nagy formajavulásra lenne szükség ahhoz, hogy újra a nemzetközi porondra jusson a gárda.
Ami a Spartát illeti, nos a cseh alakulat időben bebiztosította továbbjutását a csoportban. A társulat az első fordulóban ugyan kikapott Lyonban, de utána már nem botlott: a két hazai meccsét megnyerte az izraeliek és a spanyolok ellen, aztán jött két iksz (Shmona idegen, Lyon otthon).
A bajnokságban jelenleg a 3. helyen tanyázik, ám hátránya mindössze három egység az éllovas Plzen mögött. Nem lefutott tehát a verseny, tavasszal könnyen befoghatja riválisát a fővárosi alakulat. November végén fejeződött be a pontvadászat, és a prágaiak jól finiseltek: utolsó hét bajnokijukon nem szenvedtek vereséget. Más kérdés, hogy idegenben azért gyengélkedett Kadlecék, nyolc túrájuk közül csak kettőt zártak totális sikerrel (2-4-2).
Az az érzésünk, hogy a baszkok szépen kívánnak búcsúzni a nemzetközi kalandtól. A prágaiak minden bizonnyal már az ünnepekre készülődnek, továbbjutásukat nem veszélyezteti semmi. A Sparta megadja magát, így a Bilbao szerez egy kis örömet lelkes szurkolótáborának. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik