Hírek

Az egészég őrei a pályán

December 8-án, szombaton rendezik a Budapesti Kórházak II. Focitornáját a Fáy utcában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A címvédő, és a tavalyi premieren mind a nyolc meccsét megnyerő Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézet csapata is ott lesz a Budapesti Kórházak II. Focitornáján, amelyet idén újra a Vasas angyalföldi sportközpontjának sátortetővel védett műfüves pályáin rendez meg a PromoSport Kft.

Előrelépést jelent, hogy a tavaly pályára lépett 15 helyett december 8-án, szombaton a Mikulás Kupáért folyó versengésben immár 17 kórházi csapat képviselteti magát, és mint vendég, tizennyolcadikként a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) is benevezett egy kispályás csapatot.

A tornát tavaly hagyományteremtő szándékkal meghirdető PromoSport Kft. idén sem változtat a kiíráson, így az egészségügyi intézmények csapataiban ugyanúgy pályára léphetnek a kórházi menedzsment tagjai, mint bármelyik beosztottjuk, így az adminisztrációs munkatársak, az ápolók, vagy éppen a műtősök.

– Eredeti céljaink közül azon sem változtatunk, hogy kórházaktól nem kérünk nevezési díjat, mert pontosan tudjuk, hogy a működésükhöz szükséges pénzügyi forrásokból ilyen és ehhez hasonló eseményekre nem tudnak elkülöníteni – hangsúlyozta Szalay Gergő, a rendező cég ügyvezető igazgatója. – Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy támogatók bevonásával ezt a kis terhet is levegyük a vállukról. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az egészségügyben rendkívül kemény és gyakran önfeláldozó munkát végzők erőfeszítéseit nagyrabecsülő szponzorok sorakoztak fel mellettünk. Külön is említést tennék arról, hogy a kórházak csatáját az amatőr foci egyik különleges eseményének minősítő Magyar Labdarúgó Szövetség idén is kiemelt főtámogatóként segédkezik abban, hogy most is jó színvonalat tudjunk biztosítani.

A torna fővédnöke 2012-ben is Dr. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, akihez az idén társ-fővédnökként csatlakozott Dr. Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója.

A Mikulás Kupa tizennyolc résztvevője december 8-án reggel 9 órakor három pályán kezdi meg a versengését az óriás sátortető alatt, ezt megelőzően az intézmények válogatottjai a kórházak egy-egy vezetője mögött vonulnak majd fel a pályára, hogy az ünnepélyes megnyitó résztvevői lehessenek.

Olvasói sztorik