Hírek

A nagy donyecki Benitez-szívató…

Nem lennénk a londoniak hispán trénere helyében: ha a Sahtar és a Juve ikszel, akkor a Chelsea kiesik a BL-ből...

Elindult a “Sztártipp” rovatunk! Lóránt Péter a Virtus Roma és a magyar válogatott Europaliga tippjeiért ide kell klikkelni.

Sahtar-Juventus X!

A “Hogyan szívassuk Benitezt” elnevezésű nemzetközi interaktív show-műsor újabb fejezetéhez érkeztünk: ukrán-olasz megnemtámadási szerződéssel kalkulálunk…
Azt már előre lehetett sejteni, hogy a Sahtar-Juventus-Chelsea trió rendesen ekézi majd egymást a két továbbjutó helyért, szerencsétlen dánoknak pedig már a sorsoláskor lefőtt a kávé. Ám azért a londoniak nem gondolták volna, hogy az utolsó forduló előtt nem a saját kezükben lesz a sorsuk…
A D-jelű négyesben így fest a helyzet: Sahtar 10, Juve 9, Chelsea 7, Nordsjalland 1. Az ukrán bajnok mindkét hazai meccsét megnyerte, idegenben egy londoni vereség, egy torinói iksz, és egy dán siker áll a neve mellett. A narancssárgák legutóbbi fellépése rendesen kiverte a biztosítékot: Adriano Luiz gusztustalan gólja sokáig emlékezetes marad; igaz, a végeredmény 2-5 lett, tehát papíron nem számított a bunkó találat.
Az ukrán pontvadászatot szinte már meg is nyerte Mircea Lucescu alakulata, ugyanis 18 meccséből 17-et megnyert. A formára sem lehet panasz, tehát jó hangulatban várják a srácok a meccset. Félnivalójuk nincsen, egy döntetlennel tuti csoportelsők…
A Juve izgalmassá tette magának a csoportkört, ugyanis három döntetlennel kezdett. Aztán magukhoz tértek Pirloék, és elverték a dánokat és az angolokat is. Így most tehát 2-3-0-ás sorral, 9 ponttal a 2. helyen tanyáznak. A Chelsea minden bizonnyal elveri a Nordsjalland együttesét, és akkor 10 pontjuk lesz Benitezéknek. Igen ám, ha a zebrák pontosan térnek haza a túráról, akkor nekik is ugyanannyi áll majd a nevük mellett. És jön az összevetés, amely a taljánoknak kedvez.
Vucinicéknak tehát a döntetlen tökéletesen megfelel, és szerintünk az ukránok is partnerek lesznek ebben. Az olasz gárda csak két ponttal vezeti a Serie A-t, tehát a hazai pontvadászatra is kell az energia. Marchisióék a Milantól elszenvedett vereség után kilábaltak a gödörből; ezt épp a városi derbin a bikáknak bizonyították (3-0).
Nyilván, motivációt jelenthet a csoportelsőség, ám ismerve az eredményeket, közel sem biztos, hogy jobban jár a Juve, ha egy második helyezettel találkozik majd a nyolcaddöntőben (az Arsenal, a PSG, a Valencia és a Real is könnyen lehet, hogy csak a 2. lesz a csoportjában…).
Azt gondoljuk, hogy a két fél nem ront egymásnak! Nem lesz sok sárgalap, óvatos kis döntetlennel kalkulálunk, amelynek a végén a londoni drukkerek lesznek igencsak szomorúak… Tippünk tehát: X!

És akkor lássuk Spades-mester mai megérzéseit!

Mel Gibsonok szerdája: melyik lesz a nyerő összeesküvés-elmélet?

Visszapillantva a keddi meccsekre: a Dortmund végül nem lőtte rommá a Manchester Cityt, megvalljuk férfiasan, csak az első meccset láttuk, az gyakorlatilag német gólhelyzetekből állt, sima 0:4 lehetett volna a szünetig. A Montpellier iksze miatt körülbelül harminc orosz hadjárat való kitüntetés fér rá dagadó mellkasunkra, bár nem nem volt nagy truváj, ugyanis az előző találkozó döntetlenjébe rendesen belekódolták az újabb fifty-fiftyt. A Juve meg… nos, nem nevezzük meg konkrétan, hova húznak el az olasz tesók tömött sorokban. Annyi a mentségünk, hogy szóltunk előre az orosz faktor miatt, ugyanis akik Téli Palotára lövöldöznek elveszett cirkálókkal, nos, azok egyéb galádságokra is képesek, így aztán 66 százalékos mutatóval zártunk – ennél jobban most nem tömjéneznénk magunkat.

A szerda a tippmix Mel Gibsonjainak való – kivételesen nem azokra gondolunk, akik atomrészegen zavarják el a rendőrt a vérbe, hanem inkább az összeesküvés és egyéb elméletek gyártóira, ugyanis maradt egy-két csoport, ahol ha és amennyiben összefüggések mentén mozognak a továbbjutási esélyek.

Manchester United – CFR Cluj V

Kezdjük mindjárt a legkövérebb lúddal: tudjuk, hogy őrült beszéd, de van benne rendszer, de azért kötéses szelvénybe ne nagyon pakolja bele senki. A MU így is, úgyis megnyerte a csoportot, és nem szokott nagyon otthon veszíteni, de szerintünk megér legalább kettőszáz pengő magyar forintot bepróbálni a csaknem lehetetlent. A csoport ugyebár úgy néz ki, hogy a United már múlt héten is lazázhatott, ugyanis mögötte endékás szívatópadra húzták egymást a csapatok és belefért egy echte, eredeti török Armani-öltöny. Így aztán per pillanat a Galatasaraynak annyi a dolga, hogy leverje idegenben a Bragát, azzal kalkulálva, hogy a MU egy ipari 2:0-t akkor is tud, ha három szertárost állítanak be a csapatba. Ennél sokkal jobb forgatókönyv, hogy a törökök nem nyernek Portugáliában, viszont a Kolozsvár győz Manchesterben – aztán vagy a bilibe, vagy a pénzeszsákba lóg a kezünk szerda este 22:40 magasságában.

Lille – Valencia DV

Lényegi kérdés itt sem sok maradt, a Lille-nek (ahogy a Montpelliernek) túl magas volt a BL, annyit tudtak alkotni, hogy keresztbe verték egymást a BATE Boriszovval, amitől azért nem nagyon ment fel a Valencia és a Bayern vezetőinek a pulzusa. Minden föld bevetve, minden nő rendben, énekelné a Kispál a tiszta szituáció láttán, már csak azt kéne belőni, hogy a Valencia belemegy-e egy éles meccsbe, avagy a békés egymás mellett élés, valamint a hosszú távú kapcsolatok jegyében a felek úgy érzik, hogy egy jóképű iksszel letudható az utolsó találkozó. Megvalljuk férfiasan, erre azért, jó az esély, bár kedden is születettek érdekes eredmények: lásd a már továbblépett Arsenal veresége Görögországban.

Olvasói sztorik