Hírek

Leningrad Cowboys menni Milánó

Új tippmesterrel erősödött csapatunk: Spades rutinos, öreg róka a szakmában. Ma a BL-re koncentráltunk, négy meccset veséztünk ki...

Leningrad Cowboys menni Milánó

Új tippelő kollégát állítunk csatasorba: Spades veterán tippelőnek számít, korábban blogot is működtetett a témában, de aztán visszavonult az éles mixeléstől és jobbára csak kedvtelésből vett meg néhány szingapúri és maláj meccset. Akkor egy kicsit menekülnie kellett, tehát megszöktette a helyi maffiafőnök és klánvezér leányát, hogy még nagyobb legyen a kalamajka. A felhajtás és a fejvadászok miatt illegalitásba vonult, és egy itthon jól ismert szigetállamban, Piréziában, megszervezte a lokális Bundásligát, a helyi polgárság őszinte örömére. Miután az utolsó szabad választásokon az uralkodó leváltotta a teljes népet, valamint az összes edzőt, ezért Spades tovább állt, mostantól tippadóként szerepel oldalunkon.

Filozófiája megfontolásra méltó: minden tipp tuti, ha használod a fejed!

Dortmund – Manchester City H 2,2

Mindkét csapatnak úgy hiányzik a meccs, mint Novák Elődnek az LMP-s válaszlevél: a Dortmund továbbjutott, a City pedig ment a levesbe, maximum az Európa Ligára lenne esélye, de azzal meg úgy vannak az angol csapatok, mint a sün a nyuszika fűnyírójával. Arról nem is beszélve, hogy hétvégén City – MU rangadót rendeznek, ezért aztán nincs kizárva, hogy a közepesen felerősített U16 utazik Dortmundba. A hazaiak talán a győzelemért kasszírozható pénz motiválhatja, mögöttük ugyanis nincsen olajsejk, így aztán a költségvetésbe minden bizonnyal jól jön minden euró.

Montpellier – Schalke HD

Inkább csak a trendekre hívnánk fel a figyelmet, továbbá arra, hogy a futball nem feltétlenül az aktuális irányvonalakról szól. A franciáknak sem a bajnokság, sem a BL nem jött össze, az előbbiben ugyan nem sikerült a léc alá csúszniuk, de csúnya közelségbe kerültek a kieső helyekhez, míg az elit ligában egyetlen döntetlennel állnak – pont a Schalke ellen hoztak össze egy 2:2-es döntetlent. Az utóbbi hetekben kezdtek éledezni, ezért a mondásunk annyi, hogy a már továbbjutott és az utóbbi hetekben nem éppen spártai harcos formát mutató (öt meccsből egy győzelem, két döntetlen, két zakó) gelsenkircheni alakulat ellen lehet esélyük. Hogy pontosan az ikszre, vagy hazai győzelmükre, ehhez bele kéne nézni egy-két dél-kínai kristálygömbbe, mi az előbbire gondolunk.

Milan – Zenit Szenpétervár H 2,53

Kell hozzá egy adag bátorság, de simábban meg tudjuk védeni álláspontunkat, mint Pali bácsi a kisdoktorit. Októberben simán úgy látszott, hogy a Milan feloszlik a Serie Zs-ben folytatja, de aztán pont Péterváron tért magához – a 3:2-es győzelemre ismét három vereség következett, dőltek is rendesen a bánatos drukkerek a paradicsomszószos üvegjeikbe. De ahogy egykori mesteredzőnk mondta a tizenhetedik zakó után, nem baj gyerekek, azért jó a mély gödör, mert onnét meredeken felfele vezet az út, utána a milánói társulat is megindult, mint pannon táltos. Az oroszok az első fordulóban gyakorlatilag másfél méterről is ki tudták hagyni a helyzeteiket, így a döntetlennel súlyosan elszálltak. Amellett, hogy mindkét csapatnak nagyjából édes mindegy a kimenetel, van még egy probléma, ez pedig az orosz faktor, vagyis bármire képesek lehetnek a leningrádi cowboyok, mi abban bízunk, pont nem lesznek játékos kedvükben.

Malaga-Anderlecht 1!

A C-csoportban tulajdonképpen a legfontosabb dolog már eldőlt: a Malaga mellett a Milan folytathatja a BL-ben, viszont a 3. pozícióért még megharcol a Zenit és az Anderlecht. A hispánok azonban nem adnak le pontokat a derék belgáknak…
A 6., zárófordulóhoz érkezett a BL idei csoportköre. A C jelű kvartettben a Malaga és a Milan továbbjutott, a Zenit és az Anderlecht viszont még küzd a 3. helyért, amely ugye EL-t ér. A spanyol együttes tulajdonképpen rajt-cél győzelmet aratott: 3-2-0 a mérlege. A La Rosaledában úgy nyerte meg a két meccsét, hogy még gólt sem kapott. A Zenit 3-0-ra, a Milan 1-0-ra kapitulált a hispánoknál.
Manuel Pellegrini együttese idegenben sem teljesített rosszul: az orosz és az olasz túrát ponttal zárta, Belgiumban pedig totális sikert aratott (0-3). A nemzetközi szereplés miatt viszont a bajnokságban kicsit hullámzó a fehér-kékek teljesítménye: a Real Sociedad nyerni tudott nála, ráadásul a kupában is hátrányba kerültek Savioláék. És a hétvégén a Getafe elleni madridi meccs is kudarccal végződött. Ám mielőtt temetnénk Iscoékat, nyomban megjegyezzük, hogy a Valenciának remek játékkal rajzoltak egy négyest a közelmúltban.
Az Anderlecht jelenleg a 4. a csoportban, ugyanúgy 4 egység áll a neve mellett, mint a nagy rivális Zenitnek. A helyzet roppant egyszerű: egy ponttal többet kell szerezniük a belgáknak, mint a péterváriaknak az utolsó játéknapon.
John van den Brom együttese eddig a Milantól tudott pontot hozni, a Constant Vanden Stock-ban pedig két vállra fektette a Zenitet (1-0). Ezen kívül hazai vereség a Malagától és a Milantól, valamint pontatlan kirándulás Szentpétervárra.
Gilleték sorsa tulajdonképpen két hete, a Milan elleni hazai meccsen pecsételődött meg: ha akkor nyerni tudnak a lilák, most a továbbjutásrét harcolnának a spanyol együttessel. Nem így történt, Jovanovicsék begörcsöltek, így csak az EL-re marad némi esély.
Ha a bajnoki formájukat nézzük a brüsszelieknek, akkor nem lehet különösebb probléma: az elmúlt öt fellépésükön nem hibáztak, szórták a gólokat, így nem is csoda, ha már hat pontos előnyre tettek szert a bajnokságban. Ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy a Beerschot játékerejét nem lehet a Malagáéhoz hasonlítani…
És el is jutottunk a megoldóképlethez: szerintünk hiába a motiváltabb belga együttes, a spanyol gárda nem engedheti meg magának, hogy hazai környezetben veszítsen. Szerintünk a Malaga a jobb csapat, és ezt bebizonyítják Demichelisék a mai találkozón is. Tippünk tehát 1-es!

Olvasói sztorik