Hírek

A Janus-arcú Sevilla…

Az andalúz együttes igencsak szeszélyesen teljesít. Ma melyik arcát mutatja? A svájci második vonalban gólvadászatot tartottunk...

Sevilla-Valladolid 1!

Oly jó lenne tudni, hogy vajon melyik arcát mutatja ma este az andalúz brigád… A Betist lealázó sztárgárdáét, vagy a Vicente Calderonban összeomló vidéki kiscsapatét… Szerintünk az előbbi variációnak van nagyobb esélye…
A Sevilla az idén gyengén teljesít, önmagához mérten. A déli alakulat mindössze a 11., 13 meccsen 18 pontot gyűjtve. A piros-fehérek a Ramon Sanchez Pizjuan-ban eddig egészen jól futballoztak, mérlegük 4-1-1, csak a Barca nyert nála, a Levante pedig ponttal távozott. Ezek kívül csak győzelem, például a Real is kapitulált, a Betist pedig vasággal lemészárolták Rakiticék.
Viszont idegenben nem megy igazán Reyeséknek. Az eddigi 7 turájukon mindössze 5 pontot termeltek (1-2-4). La Corunában nyertek, azonban a legutóbbi négy kirándulásán csődöt mondott Michel mester alakulata.
Az andalúzok formájára tehát e kettősség jellemző. Otthon erősek, idegenben gyengék. Az elmúlt két bajnokin tökéletesen kijött az említett kétarcúság. A városi derbin brillíroztak Negredóék (5-1), utána viszont kaptak egy négyest az Atleticótól. Ráadásul azon a meccsen Rakitic és Fazio is pirosat kapott, velük tehát nem számolhat a szakmai stáb.
A héten kupameccsen szerepelt az espanyolnál a brigád, és magabiztos játékkal, kettős győzelemmel lépett túl a kék-fehéreken.
A Valladolid nem szerepel rosszul önmagához képest. A lila-fehérek a 10. pozícióból várták a 14. fordulót, és csak úgy, mint aktuális riválisuknak, nekik is 18 egység áll a nevük mellett. Idegenben 2-0-4 a mérlegük, a Zaragozánál és az Osasunánál nyertek, a többi meccsüket viszont úgy vesztették el, hogy mindig kaptak legalább két gólt.
Miroslav Djukic együttese is kissé kiszámíthatatlan. Oscarék az elmúlt három meccsen háromféle kimenetelt produkáltak. A Granadát elverték otthon, kikaptak a Getefe pályáján, előtte viszont a Valeciával remiztek saját közönségük előtt. Hogy milyen formában van a társulat? Passz…
A napokban már játszott egy meccset a csapat Sevillában, az viszont nem maradt jó emlék. A Betis 3-0-ra ütötte ki Penáékat, így a lilák búcsúztak a Király Kupától.
Az elmúlt évtizedben e párosításban sokat számított, hogy ki játszik otthon: hazai dominancia jellemezte az ütközeteket.
Ma sem lesz ez másként. Szerintünk a Sevilla kiheverte már az Atleticótól kapott mélyütést, és kárpótolja lelkes táborát a Valladolid ellen. Tippünk ennek megfelelően 1-es!

Bellinzona-Wohlen 1! +2,5!

A helvét második vonalban hajlamosan megfeledkezni a csapatok a védekezésről. Ma is a támadófutball dominanciájával kalkulálunk…
A 18. fordulót rendezték a hétvégén a svájci második vonalban. A hazai alakulat a második helyről várta a folytatást a játéknap előtt, 17 mérkőzésen 32 pontot gyűjtve. Hazai környezetben kissé szeszélyesen teljesítenek a srácok (5-0-3). Jó passzban vannak, 8 legutóbbi találkozójuk közül 7-et behúztak, így a liga legjobb formában lévő alakulata.
A 8 hazai ütközetéből 6-szor jött a +2,5-ös opció. Az otthoni gólaránya 14-14. Egy csúfos zakó rontja el a képet: a Winterthun 5-1-re verte a gárdát a közelmúltban.
A forduló előtt mindössze két pont volt a lemaradása a csapatnak az Aarauval szemben, tehát motivációs gondok nem léphetnek fel. Odarakja magát rendesen a Bellinzona, az tuti! Jelenleg osztályozós helyen áll, de hátra is kell tekintgetnie, ugyanis nagyon tömör a tabella, egy-két bukta, és máris lecsúszhat a gárda a dobogóról.
A Wohlen a 9., tehát osztályozós helyen állomásozik, 17 csatában 18 pontot bezsebelve. A csapat idegenben és otthon is 9-9 egységet szerzett. Vendégként 3-0-5 a mérlege, 11-18-as gólaránnyal. Az elmúlt három fellépésén nem kapott ki a társulat, így lerázta magáról az utolsó helyen tanyázó Locarnót, amely 8 pontos.
Egy győzelemmel akár két helyet is előzhet a Wohlen, és végre elmozdulna a veszélyes pozícióból. Tehát különösen motivált lesz a vendéggárda is!
A két gárda rendre gólgazdag mérkőzéseket vív egymással, és általában ebből a Bellinzona keveredett ki jobban. Ma is a hazaiakat tartjuk esélyesebbnek, és emellett, már csak a hagyományokat tiszteletben tartva, várunk legalább három találatot!

Olvasói sztorik