Hírek

A madridi csata!

Megtalálja Cristiano Ronaldo a góllövőcipőjét? A Lyon megismétli a Marseille ellen nyújtott zseniális teljesítményét? Ezek a kérdések foglalkoztatnak minket...

Lyon-Montpellier 1! +2,5!

Nem hibázhat a listavezető a címvédővel szemben! A lyoniak a hétközi siker után újabb három pontot szerezhetnek.
A 15. fordulóra hangolnak a csapatok a hétvégén. Hőseink közül egyértelműen a hazaiak vannak kedvezőbb pozícióban: az élről várják a folytatást! 14 meccsen 28 egységet szereztek Remi Garde tanítványai! Idegenben kissé óvatosak Gomisék: 2-4-1-es sort futottak eddig a túráikon, Toulouse-ban kaptak ki, Rennes-ben és Marseille-ben nyertek.
És, ha már a Velodrome-ban aratott sikernél tartunk: a legjobbkor aratott bravúros győzelmet a Lyon! Az elmaradt meccset szerdán pótolták a kikötővárosban, és az Oly könnyed játékkal múlta felül egyik legnagyobb riválisát (1-4). Előtte három nappal viszont Malbranque-ék szaladtak bele a késbe Toulouse-ben: a lila-fehérek sima hármassal küldték haza a lyoniakat.
E vereség rontja el az összképet, már ami a formát illeti. Mert Fofanáék annak előtte legutóbb szeptemberben kaptak ki, akkor a Bordeaux nyert a Stade Municipal de Gerland-ban.
Gourcuff-éknek ez az egyetlen hazai vereségük, ezen kívül hat siker áll hazai mutatójuknál! A társulat biztosan motivált lesz, hiszen a hétközi sikernek köszönhetően két pontos előnyre tett szert a gárda a PSG-Marseille párossal szemben.
A Lyon az EL-ben az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztosan továbbjutott: csoportelső lett cseh, spanyol és izraeli riválisát megelőzve.
A Montpellier mindössze a 12. helyen tanyázik, 14 meccsen 17 pontot szerezve. A bajnok teljesítménye tehát messze elmarad a tavalyitól. A narancssárgák rendesen elrontották idei szezonjukat: nem elég ugyanis, hogy a bajnokságban esnek-kelnek, még a BL-től is elbúcsúztak…
Rene Girard legénysége 4-5-5-ös mérleget hozott eddig össze, idegenben 2-2-3-as sor áll a nevük mellett. Két kiscsapatnál, a Sochaux-nál és a Nancynál nyertek. Mellettük szól, hogy a formájuk a hazai pontvadászatban egészen elfogadható. Öt fellépés óta nem találtak legyőzőre, ebben a periódusban 9 egységet húztak be. Utakáéknak iparkodniuk is kell, hiszen a kiesőzónától mindössze három pont választja el őket.
Az elmúlt négy lyoni meccsük közül a hazaiak nyertek meg hármat, egyszer viszont a vendégek diadalmaskodtak. Érdekességként megjegyezzük, hogy mindannyiszor jött a +2,5-ös opció. Ezt a lehetőség is bőven benne van a pakliban, ám emellett a hazaiak sikerében bízunk!

Real Madrid-Atletico Madrid +2,5! C. Ronaldo szerez gólt: IGEN!

Csúcsrangadó a Bernabeuban! Remek meccs lesz, sok góllal! No és madridi sikerrel 🙂
A 3. fogadja a 2. helyezettet a La Liga 14. fordulójában. A madridi rangadónak óriási a tétje: ki lesz az a gárda, amelyik üldözni tudja a Barcát? Mourinho mester alakulata jelenleg 26 pontos, otthon 5-1-0 a mutatójuk, 20-3-as gólaránnyal. A nyitófordulóban a Valencia tudott pontot csenni Sergio Pamoséktól (1-1), azóta viszont mindenki behódolt Di Mariáéknak a Bernabeuban, ráadásul úgy, hogy valamennyi sikerük hendisre sikeredett!
Idegenben viszont nem megy ilyen jól (3-1-3), kikapott a Getafénél, a Sevillánál és a Betisnél is. Legutóbb épp a sevillai zöld-fehéreknél jártak Özilék, és úgy kaptak ki, hogy gólt sem szereztek: Benat találatára nem érkezett válasz (1-0).
A Real egyébként öt nyertes ütközetet követően kaptak ki a múlt hétvégén. Előtte szárnyaltak Khediráék, termelték a gólokat és a pontokat, és a BL-ben is bebiztosították a továbbjutást, igaz, a Borussia után a második helyen.
Viszont hiányoznak Ronaldo góljai! A csatár az előző két bajnokiján nem tudott betalálni, november 11-én a Levante ellen az első játékrészben volt legutóbb eredményes a portugál zseni. Ám ma eljöhet az ő ideje…
Az Atletico parádézik az idei kiírásban, Diego Simeone együttese 13 meccsen 34 egységet szerzett (11-1-1)! Ilyen szenzációs rajtot még nem vett a gárda! Eddig a velenciai túrék nem jöttek be a csíkosoknak: a Levatéval ikszeltek, a Valenciától kikaptak. Ezeken kívül viszont csak sikerek!
Falcao vezérletével szárnyalnak a fiúk, három győzelemből érkeznek a “szomszédba”. Ráadásul a Getafe-Granada-Sevilla triót úgy verték Raul Garciáék, hogy még csak gólt sem kaptak. Közben pedig továbbjutottak az EL-ben is, és a Király Kupában is simán vették az akadályt.
Eddig csak egy mérkőzésen nem tudott betalálni az Atletico, és szerintünk eredményesek lesznek a Bernabeuban is Tiagoék!
Az elmúlt öt meccsükö közül ebben a felállásban négyet a Real nyert meg, ám négyszer az Atletico is betalált. Ezúttal is gólváltással számolunk, és a hazai részről mindenképpen érzünk egy Ronaldo-találatot!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik