Hírek

Hazai esélyek

A Paks és az Osasuna is megszerezheti a három pontot...

Paks-Lombard 1!

Kiesési rangadót rendeznek a 17. forduló nyitónapján: a tolnaiak végre kihasználják a hazai pálya előnyét, és otthon tartják a pontokat!
A Paks a vártnál lényegesen gyengébben szerepel az idén. 16 meccs után mindössze 20 pontja van az együttesnek, összmérlege 4-8-4. Ebből az is kiderül, hogy nem könnyű legyőzni a zöld-fehéreket, viszont ritkán is sikerül nyerniük. Otthon még pocsékabb a mutatójuk: 1-4-3, csak a Siófokot verték, viszont kikaptak például az Egertől is.
A gyatra nyitányt követően Kis Károly ment, érkezett Tomiszlav Szivics, akivel annyit mindenképpen sikerült elérni, hogy alig kapnak ki Égerék, viszont még mindig sok sz ikszük. Ugyanakkor ezek a pontok az értékes kategóriába tartoznak, hiszen a Győrtől, a Viditől és az MTK-től is raboltak egyet, a bajnoknál pedig nyerni tudtak! Egy Kaposvár elleni hazai vereség rontja el az összképet.
A formájuk tehát nem rossz, a múlt pénteken például Pécsről tértek haza győztesen Eppelék. Nagyon tömör a középmezőny, így egy sikerrel több helyet is lehet előzni. Csak, hogy szemléltessük a dolgot: a 13. paksiaknak 20, a 6. somogyiaknak pedig 23 egység áll a neve mellett…
A vendégek is a kiesés ellen küzdenek, de ez az ő esetükben nem annyira meglepő. Csakúgy, mint aktuális riválisuk, ők is 20 pontig jutottak. Idegenben 1-3-4 a soruk, Kecskeméten tudtak teljes sikert aratni.
A Lombard is túlesett már egy edzőváltáson: itt Bene Ferencnek köszönték meg a munkáját, a fiatal trénert Zsivóczky Gyula váltotta. A “csere” mindenesetre jót tett a sárga-feketéknek, hiszen azóta összekapta magát a társulat. Maricsék elsősorban a Perutz-stadionban emberelték meg magukat, verték a Kispestet, a Halit és a Videotont is. Idegenben azért nem teljesítenek ilyen fényesen Tóth Bencéék, az Eger elleni iksz még hagyján, ám a siófoki vereség már nehezen magyarázható.
Mindkét alakulat tehát győztes bajnokival a háta mögött érkezik a csatára. Az ősszel Pápán 0-0 lett a végeredmény, tavaly Pakson 1-1-re végeztek a felek, előtte viszont a paksiak győztek.
És szerintünk megint Vayerék húzzák be a három pontot! Jobb játékosok alkotják a tolnaiakat, és végre a hazai pálya is előny lesz, s nem hátrány. Tippünk tehát 1-es!

Osasuna-Rayo Vallecano 1!

Bizalmat szavazunk a pamplonai együttesnek! Azt gondoljuk, hogy elkapták a fonalat a fiúk, és mai győzelmükkel folytatják eredményes harcukat a bennmaradásért.
Ég a ház Pamplonában! A gárda kiesőhelyen tanyázik hetek óta, így nem is csoda, hogy kisebbfajta pánik tört ki a klubnál. Ám nem a szokásos forgatókönyv került előtérbe, és nem menesztették a társulat éléről Jose Luis Mendilibart.
A borzalmas rajtot követően egy kicsit összekapta magát a gárda, ám még így is meleg a pite: az utolsó előtti 13 meccsen szerzett 10 pontjával. Az Estadio El Sadar-ban 1-3-2 a mérlegük, csak a Levantét verték meg, a valenciaiakat viszont nagyon (4-0). Az elmúlt három mérkőzésen viszont nem kaptak ki Sisiék, sőt, még a hálójuk sem rezdült meg! Előbb elverték idegenben az Espanyolt (3-0), majd a Malagával remiztek otthon (0-0), legutóbb pedig San Sebastiából sikerült pontot csenniük Rubenéknak.
Azért e hárommeccses szériára már lehet építkezni. És akkor azt még nem is árultuk el, hogy a kupában továbblépett a társaság a Sporting Gijon ellenében, és az 1-0-ra elveszített odavágó után szerdán 2-0-ra győztek Llorentéék.
A Rayo 19 pontjával klasszikus középcsapat, sőt, az előkelő 8. pozíciót foglalja el 19 ponttal. Összmérlege 6-1-6, amely azért arra enged következtetni, hogy kissé szeszélyesen teljesítenek a darazsak.
Idegenben hol nyernek, hol kikapnak. 2-0-4-es soruk, Malagánál és a Betisnél nyertek Paco Jemez fiai, a Valladolidnál és a Sociedadnal viszont össze-vissza verték Lassékat (6-1 és 4-0). Hajlamosak egyébként a laza védekezésre: 29 kapott góljukkal a madridi kiscsapaté a legszellősebb hátsó alakzat…
Kiszámíthatatlan szériát futnak. A San Sebastian-i zakót követően a hajrában legyűrték Delibasicsék a Mallorcát, majd miután nem bírták ledolgozni egygólos hátrányukat a Las Palmas-szal szemben (0-0), kiestek a kupából.
Az egymás elleni mérlegből nem nagyon lehet kiindulni, mert össze-vissza játszottak a felek mindenféle eredményt az elmúlt évtizedben. Ami szembetűnő, hogy rendre kevés gól esett, tavaly a 180 perc alatt konkrétan nulla.
Most viszont egyet csak begyötörnek a pamplonaiak! Az az érzésünk, hogy a hazaiak lendülete kitart, és a motiváltabb házigazda legyűri a darazsakat! Tippünk tehát 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik