Hírek

Kupacsütörtök

Egy belga és egy spanyol kupameccs került ma górcső alá. Meglepetéssel kalkulálunk...

Genk-Standard Liege Mindkét fél betalál: IGEN! X2!

A két együttes hagyományosan a támadófocit részesíti előnyben. Miért tennének kivételt pont az egymás elleni találkozón?
Kezdjük a lényeggel: a Genk túlélte az őszt az európai kupaporondon, így tavasszal is érdekelt lesz még az EL-ben! Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a kék-fehérek, ennek többek között a Vidi is megitta a levét. Ugyan még játszik egy meccset a jövő csütörtökön a gárda a Basel ellen, de a továbbjutását már nem fenyegeti veszély. Ugyanakkor azzal tisztában vagyunk, hogy minden egyes pontért busásan megfizet a nemzetközi labdarúgó szövetség…
A bajnokságban Mario Been alakulata a 4. helyen áll, a Cristal Arenában 5-3-1-es sort tud felmutatni. Az elmúlt hetekben kissé szeszélyesen teljesítettek Pleték: arattak kiütéses győzelmet (Mons 5-1), de kikaptak a sereghajtó otthonában. Legutóbb hazai környezetben nem bírtak a gyengécske Leuvennel…
A harmadik fronton, azaz a Cofidis Kupában eddig a Union Gilloise esett a genkiek áldozatául (0-6).
Ami azt illeti: nem lepődnénk meg, ha Been mester nem teljes fegyverzetben vezényelné pályára gárdáját a kupameccsen. Főleg annak a tudatában, hogy a hétvégén a 3. helyezett Lokeren otthonába látogatnak Buffelék. Annak a találkozónak is nagy lesz a tétje, az tuti!
A Liege-i együttes az idén még nem talált önmagára. A nemzetközi porondon már nem érintett a piros-fehér társulat, így marad a hazai pálya: a bajnokság és a kupa. A pontvadászatban a 7., 2-2-5-ös idegenbeli mutatója nagyban közrejátszik abban, hogy a dobogótól már 7 pont a lemaradása.
A Standard egészen jól kezdett, ám a szeptembert cudarul elrontotta: négy vereséget szedett össze, így nem is csoda, hogy lecsúszott a tabellán. Az elmúlt hetekben egészen meggyőzően teljesítenek Mircea Rednic fiai, mindössze egy lokereni vereség rontja el a képet. A hétvégén a Lierse járt náluk, és nem is úszta meg a kiscsapat a verést (3-0).
Ezekielék október végén vizitáltak legutóbb a Cristal Arénában, és nem kis meglepetésre három ponttal tértek haza! Van Damme-ék viszont korábban viszonylag kevés sikerrel jártak Genkben. Ennek ellenére mi a friss eredményre alapozunk. Szerintünk mindkét fél betalál majd! A Genk 30, a Standard 30-szer volt eddig eredményes a 17 bajnokin… Másrészt azt gondoljuk, hogy a hazaiakat megviseli a háromfrontos küzdelem, így a Liege sikerével számolunk a Cofidis Kupában! Tippünk tehát mindkét fél betalál, emellett pedig x2!

Granada-Zaragoza x2!

Nem tudja ledolgozni egygólos hátrányát a déli együttes, így búcsúzni kényszerülnek a kupától…
Az első mérkőzésen az aragóniai alakulat 1-0-ra nyert a la Romaredában. A Granada bajban van, kieső helyről várja a folytatást a La Ligában. 13 meccsen csak 11 pontot zsebelt be, így nem is csoda, ha ilyen kellemetlen pozícióban tanyázik. Otthon nagyon gyenge (1-2-3), csak a Celtát tudte megverni, de annak is már két hónapja. Gyenge szériát futnak az andalúzok, legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt elbukott, így nagyon kellemetlen helyzetbe hozta magát. A soron következő fordulóban az Espanyolt látja vendégül, a klasszikus kiesési rangadó hihetetlenül fontos lesz Juan Antonio Albacete Anquela brigádja számára.
A Zaragoza négy ponttal többet gyűjtött aktuális riválisánál, így Manolo Jimenez együttese egy fokkal nagyobb biztonságban van. Az aragóniaiak 13 meccset toltak le a bajnokságban iksz nélkül (5-0-8)! Ez azért mindenképpen meglepő… Vendégségben két siker (egyik épp Granadában, a másik az Espanyolnál), illetve öt zakó. A közelmúltban nem voltak vendégségben eredményesek a fehér-kékek, igaz, ez cseppet sem meglepő, hiszen a Bernabeu után a Camp Nouban vizitáltak…
Hétfőn bosszantó vereséget szenvedtek el Oriolék a Celtától: 1-0-ra diadalmaskodtak a vígóiak a La Romaredában.
Az első mérkőzésen mindkét szakvezető tartalékolt egy kicsit. Sokáig 0-0 volt az állás, ám a hajrában Aranda bevitte a győztes találatot.
Az idén már egyszer nyert a Zaragoza Granadában. Szerintünk ma nem kapnak ki a vendégek! Sanszos az iksz, hiszen a kék-fehérek még nem remiztek a szezonban, ám ami tuti: a vendégek jutnak tovább!

Olvasói sztorik