Hírek

Új edző, új lendület?

Az Espanyolnál megunták Pochettino mester sikertelenségét, az új tréner ma mutatkozik be kupameccsen. Nürnbergbe a Hoffenheim hivatalos...

Nürnberg-Hoffenheim 1(x)!

Kiesési rangadót rendeznek a Stadium Nurembergben: aki nyer, elszakadhat a veszélyes zónától…
A hétközi forduló előtt a hazai együttes a 15. helyen állomásozott, 13 meccsen 13 pontot gyűjtve. A frankok jól kezdték a szezont, ám hullámvölgybe kerültek, amelyből úgy tűnik, most kezdenek kikecmeregni. A gárda hazai pályán nem túl meggyőző: 1-3-2-es sora legalább is erről tanúskodik. A Wolfsburgot verték, a Stuttgart és a Frankfurt nyert nála. Dieter Hecking együttese a bukdácsolás hatására le is csúszott rendesen a tabellán, ám a novembert egészen jól lehozták Pinoláék: 1-2-1-es periódust produkáltak.
Idegenben ment most rosszabbul: mainzban vereség, a Fürth vendégeként gólnélküli döntetlennel zárult a kilencven perc. Igaz, ez utóbbi ütközetben egy fél órát emberhátrányban játszottak a frankok. Viszont otthon sikerült megszerezni az első győzelmet (Wolfsburg), és a bajorok sem arattak teljes sikert (1-1).
A piros-feketék legnagyobb problémája a góllövés: a gárda eddig otthon mindössze négy találatot jegyzett, és összességében is csak 10 gólnál jár. Ez pedig a második legkevesebb a Bundesligában. Egy igazi vérbeli befejező csatár szerződtetése nagyban megkönnyítené a tréner dolgát, erre jó eséllyel sor is kerülhet a téli átigazolási piacon. Addig azonban a jelenlegi kerettel kellene stabilizálni helyüket a középmezőnyben.
Az ellenfél még nagyobb pácban van, ugyanis jelenleg egy hellyel és egy ponttal aktuális riválisa mögött tanyázik. A kékek tehát 12 egységig jutottak, kirándulásaikon pedig az egyik legilledelmesebb vendégnek bizonyultak (1-1-4). Stuttgartban diadalmaskodtak, a Fortunától tértek haza ponttal.
Marcus Babbel együttese nagyon kiszámíthatatlanul szerepel az idén. Arattak bravúros győzelmet (Schalke 3-2, Hannover 3-1), de szenvedtek el igen kínos vereségeket (Frankfurt 0-4, Mainz 3-0). Szóval, nem egyszerű kikalkulálni, hogy Joseluék épp melyik arcukat adják…
Ám az elmúlt hetekben kicsit mintha kiszámíthatóbb lenne a társulat: a legutóbbi három játéknapon nem nyert, a hétvégén a Leverkusentől kapott ki hazai pályán, előtte a Wolfsburg tréfálta meg ugyancsak saját közönsége előtt. Ez a teljesítmény bizony kevés lesz ahhoz, hogy Derdiyokék feljebb kapaszkodjanak a tabellán.
A kék-fehéreknek nagy mázlijuk van, hogy az Augsburg és a Fürth vélhetően nem tudja majd magát teljesen összekapni. Egyébként kellemetlen hónapok várnának a “falusiakra”.
A Hoffenheim drukkerei abban bízhatnak, hogy kedvenceik nagyon szívesen látogatnak a Stadium Nurembergbe: az elmúlt négy látogatásuk közül háromszor nyertek, egyszer pedig ikszeltek.
Ám ma nem hiszünk a vendégek sikerében, inkább a Nürnberg győzelmében látunk fantáziát (egy döntetlennek esetlegesen megtámogatva az alaptippet…).

Espanyol-Sevilla 1(x)!

A Király Kupa visszavágóján mutatkozik be a barcelonai gárda kispadján Marcella García Toral. És ugye az új trénernek bizonyítani akarnak a fiúk, még ha az csak egy kupameccs is…
Az Espanyol tuéajdonosainál vasárnap telt eb az a bizonyos pohár: a kék-fehérek peches vereséget szenvedtek otthon a Getafétől, így az utolsó helyre csúsztak vissza a bajnoki tabellán. Pochettino mesternek megköszönték a munkát, és két nappal később már ki is nevezte Marcella García Toralt. Egy kis érdekesség: a szakember legutóbb épp az andalúz alakulatot irányította…
A barcelonai brigádnak nagyon nem jött össze az idén semmi. Mindössze két győzelme van a bajnokságban: a Rayot otthon, a Real Sociedadot idegenben verték Forlinék. Ezen kívül szinte csak vereség szerepel a nevük mellett. Olykor hiába futballoztak jobban Verduék, mint az ellenfelük, nagy balszerencse közepette végül pont nélkül maradtak.
Az első mérkőzésen Fazio a találkozó elején vezetést szerzett a Sevillának, ám az Espanyol egyenlíteni tudott. Aztán a hajrában Cala és Negredo is betalált, így kétgólos hátrányból várhatja a visszavágót a társulat.
Amelyre a hétvégén óriási meccs vár! No nem, nem a katalán derbire hangolnak Wakasoék… A Granadához látogatnak, amolyan igazi hatpontos mérkőzésre. Ha nyernek a kékek, megelőzik ellenfelüket, és így feljebb is kapaszkodnak a tabellán.
Ám előtte itt ez a kupameccs, amelyen kedvére próbálkozhat az új tréner. Ha nem jut tovább a gárda, akkor egy gonddal kevesebb, minden idegszállal a bennmaradásra lehet koncentrálni. Ám szerintünk ilyenkor a focisták extra vehemenciával vetik bele magukat a küzdelembe. Ja kérem, a bizonyítási vágy olykor csodákra képes…
A Sevilla tehát 3-1-es előnnyel utazik Katalóniába. A piros-fehérek az idén teljesen kiszámíthatatlanok. Ha csak az elmúlt pár hetet nézzük, megállja a helyét a fentebb használt jelző. Kikapnak Zaragozában, nem bírnak a Levantével, elverik őket Bilbaóban, gáláznak a városi derbin, majd lemészárolják őket a Vicente Calderonban. Ki lát ebben a produktumban logikát? bevalljuk férfiasan, mi nem…
És vélhetően Michel mester sem, hiszen hiába kevergeti a csapatát, az csak nem akar folyamatos jó teljesítményt nyújtani. Rakiticék egyébként az idei kiírásban gyengék idegenben, csak la Corunáan nyertek, ám a legutóbbi négy kirándulásukat kivétel nélkül elbukták.
Mivel nagyon tömör a mezőny, így egy-két győzelemmel könnyedén feljöhet az EL-t érő helyek valamelyikére a déli egység, ám ehhez sokkal, de sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre lenne szükség. A kupában viszont elméletileg jól áll Reyesék szénája. A kétgólos előny azért mégis csak kétgólos előny. Ám azért a 3-1 igencsak veszélyes eredmény.
Az elmúlt években nem igazán volt sokszor sikerélménye az Espanyolnak a Sevilla ellen az El Prat de Cornellában. Ám most valamiért mégis a katalánok sikerét érezzük. A hazaiak talán motiváltabbak lesznek, így ha nem is jutnak tovább, de tuti, hogy nem kapnak ki a kupavisszavágón!

Olvasói sztorik