Hírek

Meglepetés Sunderlandben?

Mi lesz a QPR-ral? Megszerzi első győzelmét végre? Új edzővel a kispadon erre ma esélye nyílik, szerintünk... Emellett irány a második liga, jelszó: sheffieldi gólvadászat!

Sunderland-QPR 2x!

Minden rossz sorozat megszakad egyszer. E nem feltétlenül szakmai irányelv vezérelt minket mai tippünk megfogalmazásakor. No, és nem mellékesen a fővárosiakat nem tartjuk annyira rossz csapatnak, hogy előbb-utóbb ne gyűjtenék be első sikerüket…
A 14. fordulót rendezik hét közben az angol élvonalban. A hazai együttes még csak 12 fellépésen van túl, neve mellett pedig 12 egység szerepel. Mérlege 2-6-4, tehát a Stoke mellett a mezőny egyik döntetlen-specialistája. A Stadium of Light-ban eddig mindössze egy meccset nyertek meg a piros-fehér-feketék, a Wigant gyűrték le még szeptember végén. Emellett két iksz és két zakó a mutatója Martin O’Neill alakulatának saját pályáján. És, ami lehangoló a drukkerek számára, hogy két legutóbbi meccsüket bukták el. Pedig nem sztáralakulatok vizitáltak Fletcheréknél. Előbb az Aston Villa, majd a West Brom is három ponttal távozott Sunderlandből.
És összességében is lehangoló a gárda idei teljesítménye: két hete ugyan a Fulhamtől győztesen távoztak, de Saháék valamiért nem tudnak stabilan jól teljesíteni. És mondjuk ezért elsősorban épp a támadósor tehető felelőssé: a csíkosak eddig összesen 12-szer találtak be! A védelmük viszont általában jól állja a sarat, 16-szor kapituláltak, amely abszolút elfogadható adatnak számít.
A kiesőzónában tanyázó hazaiak egy győzelemmel kicsit felszusszanhatnának, ám egy zakó kritikus helyzetbe hozhatná a gárdát. A találkozónak tehát hatalmas a tétje a Sunderland szempontjából (is)!
Mert bizony a csőszök is az életükért küzdenek! Jelenleg 13 meccs után 4 ponttal a sereghajtók, lemaradásuk a bennmaradást érő pozíciótól 7 egység. A szezont Mark Hughes-zal, no és erős kerettel kezdte a gárda, ám a londoniak eddig nem tudtak maradandót nyújtani. És akkor még finoman fogalmaztunk… A brigád az egyetlen a Premier League mezőnyében, amely még képtelen volt nyerni. Azért ez nagy szó a maga nemében!
Julio Cesarék tehát eddig négyszer remiztek (Norwich, Chelsea, Everton, Reading), idegenben eddig egy pontra futotta erejükből: a kanárik nem bírtak Cisse-ékkel. A tragikus produkciót a klubvezetés a szentektől elszenvedett hazai vereség után unta meg: Mark Bowen érkezett a kispadra. A trénernek azonban nem volt egyszerű dolga, hiszen az Old Traffordon kellett bemutatkoznia. Mackiék nem vallottak szégyent, a gólnélküli első félidő után megszerezték a vezetést, ám a vörösök egy óra után feltámadtak, és gurítottak egy hármast a londoniaknak.
Graneroéknak el kell kezdeni a pontok gyűjtését, mert ha nem, akkor tuti, hogy búcsút inthetnek az élvonalnak. Az előttük álló egy hónap vízválasztó lesz, ugyanis elitalakulat nem vár rájuk az elkövetkezendő hetekben. Ha az új menedzser felrázza az alakulatot, akár még fel is zárkózhatnak a tabellán.
A két együttes legutóbbi 10 csatájából egyet sem nyert meg a QPR… Nyomasztó a sunderlandi fölény (7-3-0), ám továbbra is valljuk: a sorozatok előbb-utóbb megszakadnak! Az új vezetőedző érkezése felrázta Ferdinandékat, és erre alapozzuk tippünket, amely így fest: nem kapnak ki a csőszök! Tippünk 2x!

Sheffield Wednesday-Watford Mindkét csapat betalál: IGEN! +2,5! 2x!

Jó kis csörtét várunk ettől a találkozótól! A hazaiak a kiesés elől menekülnek, a vendégek pedig a rájátszásra gyúrnak veszettül. Mi lesz ebből? Gólváltás, no és a piros-sárgák lesznek majd elégedettebbek a lefújást követően.
Immár a 19. játéknapra hangolnak a csapatok a Championshipben: a hazaiaknak meleg a pite, hiszen 15 ponttal a 22., kieső helyen tanyáznak. A Hillsborough Stadium népe tehát nem nyugodhat meg, közel sem. A kék-fehér-feketék helyzete nem reménytelen, mivel a Barnsley és a Bristol még lőtávolon belül van, ugyanakkor hátra is kell tekintgetniük, mivel a Peterborough és az Ipswich is elkezdte gyűjtögetni a pontokat. Összmérlegük 4-3-11, hazai pályán pedig 3-1-5. 11-16-os gólarányt produkáltak odahaza, 9 fellépésük közül háromszor maradtak impotensek.
Formájuk botrányos, hiszen négy vesztes ütközet van a hátuk mögött. Igaz, kijutott nekik mostanság a jóból: találkoztak például a Leicesterrel, a Nottinghammel és a Middlesborough-val is. Dave Jones menedzser feladata tehát adott: fel kell rázni Bothroydékat! Ami persze nem lehetetlen, de négy zakó után mindenképpen kihívást jelent…
A Watford szeszélyes középcsapat, nagy tervekkel. Gianfranco Zola ül a kispadon, és az olasz tréner eddig egészen jól teszi a dolgát. A piros-sárgák jelenleg a 11. pozícióban állomásoznak, 18 mérkőzésen 27 pontot húztak be. Ebből az elmúlt öt fordulóban 11-et! Deeney-ék alaposan összekapták magukat, így a 6. helytől már csak 2 egység a lemaradásuk.
Vendégségben különösen kiszámíthatatlanok a fiúk: 4-1-4 a mutatójuk, ehhez 19-18-as gólarány párosul – azért ez mindenképpen arról árulkodik, hogy ne lehet unatkozni Abdiék meccsein…
Mindkét alakulat számára fontos kilencven perc következik. Nos, szerintünk a Watford nem szenved majd vereséget Sheffieldben… Ám ennél jobban érezzük a gólokat, nevezetesen, hogy mindkét fél betalálhat, és jöhet a +2,5 is, mint jó néhányszor a két klub közös történelmében…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik