Hírek

Melyik sorozat szakad meg Zaragozában?

A vígóiak eddig minden túrájukon buktak, az aragóniaiak még nem remiztek... A Parma-Inter meccsen megzördülnek a hálók...

Zaragoza-Celta Vigo X1!

Kiesés elől menekülő csapatok mérkőznek meg Aragóniában: szerintünk a jobb formában lévő hazai alakulat otthon tarthatja a pontokat.
A 13. forduló zárómérkőzését Zaragozában rendezik. A hazai együttes jelenleg a 13. helyen áll, 12 fellépésen 15 pontig jutva. A La Romaredában eddig igencsak szeszélyesen teljesítettek Manolo Jimenez tanítványai, ami annyit jelent, hogy még nem játszottak döntetlent. 3-0-3 a mérlegük: a Getafe, a Malaga és a Valladolid egyaránt 1-0-ra nyert Aponoéknál, az Osasuna, a Sevilla és a Depor pedig kapitulált a kék-fehérek katlanában.
És, mondjuk idegenben sem a kiegyensúlyozottság példaképe a gárda, hiszen a túráin sem remizett még (2-0-4). Mostanában hazai környezetben jól nyomják Arandáék, vendégségben viszont nem ment a pontszerzés. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy előbb a Bernabeuban, majd a Camp Nouban vizitált az aragóniai alakulat.
A társulat tehát jelenleg a középmezőnyben tanyázik, azonban nem nyugodhatnak meg Helder Postigáék, mivel a kiesőzóna mindössze négy-öt pontra van tőlük.
A Celta Vigo helyzete még törékenyebb, ugyanis a halványkékek 11 ponttal a 16. helyen toporogtak a forduló előtt. A brigád gyenge formában van: Paco Herrera legénysége október eleje óta nem nyert, így nem is csoda, hogy a veszélyeztetett zónába sodródtak Parkék.
Aspasék tragikusan szerepelnek idegenben: hat kiküldetés, hat zakó… És mindig kaptak legalább két gólt… Pedig a legutóbbi kiruccanásuk alkalmával közel álltak a pontszerzéshez, ám hiába vezettek már 2-0-ra a Rayónál, végül 3-2 lett a darazsak javára.
Ismerve az előjeleket, a hazai gárda tűnik esélyesebbnek. És ezt támasztja alá a két brigád közös múltja is. A Zaragoza az elmúlt három mérkőzésüket ebben a felállásban úgy nyerte meg, hogy a vígóiak még gólt sem szereztek. Ugyanakkor adva vagyon két sorozat: a hazaiak még nem ikszeltek, a vendégek még nem szereztek pontot a kirándulásokon…
E két széria pedig előbb-utóbb biztosan megszakad majd… Lehet, hogy éppen ma este. Tippünk tehát alapjáraton iksz, mellé azonban tegyünk még egy 1-est…

Parma-Inter Mindkét csapat betalál: IGEN! +2,5!

Jó kis meccset vív majd egymással a Parma és az Inter. Gólokból nem lesz hiány!
A 14. forduló zárómeccsét az Ennio Tardiniben: a középmezőnyben tanyázó Parma vendége az aranyéremre hajtó Inter lesz. Donadoni mester együttese a 9. volt a játéknap előtt, 13 meccsen 17 egységgel. Hazai környezetben kimondottan erős a sárga-kék egység: még veretlen, mérlege 3-3-0. A Firenze és a Milan sem tudott nála nyerni, meglepetésre viszont a kiesés elől menekülő Siena is ponttal tért haza tőle. Paroloék mindenesetre nem rosszak Parmában, eddig 9 gólt hintettek, egyedül a Siena ellen nem tudtak gólt szerezni (0-0).
Masszív középcsapat tehát a Parma. Október második felétől behúztak három meccset zsinórban, azóta viszont egy vereség (meglepetésre Pescarában), majd két iksz a mutatója. Összességében nem könnyű megverni Gobbiékat, főleg nem Parmában.
Az Inter furcsa szezont fut. Nem kezdett jól, elsősorban a San Siróban botladoztak Cambiassóék, ám a kék-feketék rendezték soraikat, és szenzációs sorozatba kezdtek! Hét bajnokit nyertek meg zsinórban, verték például a Juvét Torinóban, ám a tudomány bergamóban elfogyott, és kikaptak Militóék az Atalanta vendégeként. Aztán jött a következő megmérettetés, és a Cagliari is ponttal tért haza Milánóból.
E két botlás azt jelenti, hogy a forduló előtt ismételten 5 pontosra hízott a Juve előnye. Zanettiék 28 ponttal a 2. helyről várják a folytatást, és közben hátrafelé is kell tekintgetniük, hiszen az üldözők rendesen a nyakukra jöttek.
Vendégségben sokáig makulátlan mérleggel rendelkeztek Palacióék, ám a bergamói túra “pontatlanul” zárult, így jelenleg 6-0-1-es sorral büszkélkedhetnek. Elnézve az Inter idei teljesítményét, Andrea Stramaccioni alakulatára leginkább az adunk is, de kapunk is jelmondat igaz, ami annyit jelent, hogy bátran mennek előre a kék-feketék, és emiatt bizony olykor a védelem fellazul.
És ezt várjuk a mai ütközettől is. A Parma otthon erős, egy gólra tuti, hogy jó bárki ellen. És az Inter támadósora is életveszélyes, tehát nehezen tudjuk elképzelni, hogy a milánóiak ne vennék be Mirante kapuját.
Erre alapozzuk alaptippünket, tehát szerintünk mindkét fél betalál majd. No, és ismerve a gárdákat, könnyen jöhet még egy harmadik találat is…

Olvasói sztorik