Hírek

Német kirándulás – Kolozsvári rangadó!

Ma a Dortmund és a Wolfsburg sikerében bízunk. Emellett a zöld-fehér rangadón gólokat is várunk...

Mainz-Dortmund 2!

Lendületben a bajnok, a piros-fehérek sem tudnak megálljt parancsolni Götzééknek!
A 8. helyezett fogadja a 4. pozícióban állomásozót a Bundesliga 13. fordulójában. A hazai együttes eddig 17 pontot gyűjtött, ennek zömét otthon, a Coface Arénában zsebelte be. Hazai mérlege imponáló, 4-0-1, ehhez 8-2-es gólarány párosul. Csak a Greuther Fürth nyert nála még augusztusban. Azóta azonban csak nyertek a piros-fehérek, zsinórban négyet! Azért ez kimondottan jó előjel a bajnok fogadása előtt.
Idegenben viszont nem megy a szekér Szalaiéknak: szeptember vége óta nem nyertek, azóta egy iksz, no meg két vereség, éppen a két utolsó kiránduláson. E kettősség jellemzi a gárda idei teljesítményét, és amíg ezen nem tud változtatni Thomas Tuchel alakulata, addig nem nagyon tud előre lépni a tabellán.
Ami a vendégeket illeti: a sárga-feketék egész jól kezdték a szezont, ám a szeptember vége-október eleje nagyon gyengére sikeredett. Éppen ennek a rossz szériának tudható be, hogy csak a 4. helyen tanyáznak Lewandowskiék, 12 fellépésen 22 egységet szerezve. A gárda idegenben tűnt sebezhetőbbnek, 2-3-1-es a mutatójuk, Hamburgban kaptak ki Reusék, Freiburgban és Augsburgban nyertek.
Október közepe óta nem szenvedett vereséget Jurgen Klopp legénysége! Igaz, az elmúlt fordulókban nem játszottak rangadót Gundoganék, jobbára kiscsapatokkal kerültek szembe a sárga-feketék, és ezeken a meccseken nem is hibáztak. A múlt hétvégén például Stieberék Fürth-je látogatott a Signal Iduna Parkba, és Hummelsék nem ismertek kegyelmet: 3-1gyel küldték haza az újoncot.
Ám Borussia nemcsak a Bundesligában, hanem a BL-ben is vitézkedik, ls nem is akárhogyan! A germán bajnok a halálcsoportban megszerezte az első helyet, pedig a Real, a Manchester City és az Ajax is ide nyert besorolást. A héten a dortmundiak Amszterdamba voltak hivatalosak, és, ha már ott jártak, rúgtak is egy négyest a németalföldi címvédőnek!
Az elmúlt két kiírásban a vendégek három ponttal tértek haza Mainzból. És ezúttal sem lesz ez másként, meggyőződésünk, hogy hiába erős otthon a piros-fehér egység, végül fejet kell hajtaniuk Ivanschitzéknak a címvédő előtt. Tippünk határozottan 2-es!

Wolfsburg-Werder Bremen 1! +2,5!

Zöld-fehér rangadó a Volkswagen Arénában! A farkasok szerintünk elkaphatják a muzsikosokat!
A 13. fordulót rendezik a Bundelsigában, és hőseink teljesítménye egyelőre elmarad a várokozásoktól. A hazai együttes megerősített kerettel és Felix Magathtal vágott neki a pontvadászatnak. A hisztis tréner aztán kis híján szétverte a gárdát, Diegóék a kiesés szélére sodródtak, így egy cseppet sem okozott meglepetést, hogy a menedzsment váltott a kispadon. A Freiburg elleni hazai vereséget követően érkezett Lorenz Gunther Kostner, aki összerázta a brigádot, és a zöldek elindultak felfelé a tabellán.
Az új mesterrel remekelnek Olicék: 3-0-1 a mérlegük (csak Nürnbergben kaptak ki a fiúk), és továbbléptek a kupában is. A társulat megtanult ismét gólokat szerezni, a három győztes fellépésen összesen 10 találatot jegyeztek!
Most tehát a 12. pozícióban állomásoznak 14 ponttal. Otthon eddig igencsak haloványan teljesítettek Kjaerék: 1-1-3-as a soruk, ám mellettük szól, hogy egyetlen sikerüket épp a legutóbbi hazain húzták be. Ekkor a Leverkusen szaladt bele a késbe (3-1). A múlt hétvégén a Hoffenheim vendége volt a Wolfsburg, és Dosték könyörtelenül kihasználták a hazai védelem megingásait. A végeredmény 1-3 lett. A forma tehát parádés, és szerintünk a nemzetközi porondra vágyó farkasok nem elégszenek meg a középszerűséggel!
A vendégek a 7. helyen állnak, 17 pontjuk van, idegenben meglehetősen szerény teljesítményt nyújtva (1-1-4). Csak Freiburgban tudott nyerni, a Greutherrel pedig ikszelt. Hazai környezetben viszont remekelnek a Schaaf-legények: 4-1-1-es soruk tekintélyt parancsoló.
Huntékra tehát egyfajta kétarcúság jellemző: a Weser Stadiont elhagyva gyakran elfogy a tudomány. Ugyanakkor eddigi valamennyi túráján legalább egyszer eredményesek voltak Eliáék, tehát általában nem bunkerfocival kapnak ki a zöld-fehérek.
Az északiak tavaly a 9. helyen zártak, így lemaradtak az Európa Ligáról. Az idén is könnyen lecsúszhatnak róla, ha csak nem sikerülne egy-egy idegenbeli bravúrt is összehozniuk…
Ám erre ma nem látunk esélyt. Az elmúlt esztendőkben ugyan okozott már meglepetést a Werder Wolfsburgban, de most a hazaiak összeszedettebben teljesítenek. Ismerve a két gárda eddigi produkcióját, élből jöhet a +2,5-ös opció. No meg a pályaválasztó győzelme…

És akkor lássuk, Katona János kolozsvári “csefere”-drukker tippjét a mai derbire!

Universitatea Kolozsvár-CFR Kolozsvár 2! (1-0)2!

A város fekete-fehér csapata leszállóágon van, kiesőhelyen szerepelnek, a CFR pedig a héten biztosította be továbbjutását a Bajnokok Ligája csoportból, miközben a bajnokságban kicsit bukdácsolva, de a tabella első harmadában helyezkedünk.
A városi derby szempontjából azonban ezek mind nem sokat számítanak, hiszen teljesen más tényezők dönthetnek, azonban a játékoskeretet, valamit a formát és a többi lehetőséget is tekintve sima CFR győzelem várható.Legalább két góllal nyerni fogunk.

János további tippjei a román bajnokság aktuális fordulójából:
Ceahlaul Piatra Neamt – Rapid Bukarest 2

FC Severin – Viitorul Constanta X2

FC Vaslui – Iasi 1X

FC Brassó – Bukaresti Steaua X2

Olvasói sztorik