Hírek

Jó formában a baszkok!

A Real Sociedad jó formában van, ma folytathatja sorozatát. Az osztrák második vonalban gólokat várunk...

Real Sociedad-Osasuna 1!

Parádés játékkal rukkolt elő a baszk alakulat hétfőn, a formájukat pedig átmentik mára is!
Csodás játékkal kápráztatta el az Anoeta népét a Real Sociedad hétfőn este: a csíkosak 4-0-ra páholták el a Rayot, így stabilizálták helyüket a baszkok a középmezőnyben. Jelenleg tehát a 9. helyen állnak, 12 fellépésen 16 pontot gyűjtve. San Sebastianban eddig felettébb szeszélyesen szerepeltek: vagy nyertek, vagy kikaptak (4-0-2). Idegenben azért nem megy ilyen jól (1-1-4), ám Philippe Montanier tanítványainak nem kell izgulniuk, ha olyan, vagy ahhoz hasonló játékkal rukkolnak elő, mint hétfőn.
Úgy tűnik, Veláék visszataláltak tehát a helyes útra. Az ősszel hullámvölgybe kerülő alakulat az elmúlt két mérkőzésén nyert: előbb a Malagától rabolt roppant értékes három egységet, majd ugye a Rayónak fűzte be az oktatófilmet. Ez a lendület pedig kitarthat, pláne az egyik kiesőjelölttel szemben!
Mert bizony az idén az Osasuna nyomokban sem emlékeztet a tavalyi brigádra: az előző kiírásban a pamplonaiak az előkelő 7. helyre futottak be, most viszont csak az utolsó előtti pozícióban tanyáznak. 12 ütközetben mindössze 9 egységet termeltek, ebből idegenben hármat (1-0-5). Mellettük szól viszont, hogy épp a legutóbbi, barcelonai túrájukon arattak totális sikert (Espanyol 0-3).
És még egy biztató adalék: legutóbb a Malaga szerepelt az Estadio El Sadarban, és a déliek nem bírtak el Damiáékkal: gól nélküli döntetlennel zárult az összecsapás. A pamlonai védelem szervezett volt, és Jose Luis Mendilibar legalább már azt elmondhatja együtteséről, hogy a legutóbbi három csatában mindössze egy gólt kaptak a piros-kékek.
Pitiék helyzete egyébiránt nem reménytelen, hiszen egy sikerrel több helyet is előzhetnének a srácok. Ám ma nem jósolunk nekik pontot, nem az, hogy hármat, de egyet sem!
Egyrészt, mert az Osasuna nem nyerni jár az Anoétába. 2005 óta nem arattak teljes sikert, viszont kétszer kikaptak az azóta eltelt időszakban.
Másrészt, mert Xabi Prietóék nagyon elkapták a fonalat, és az általuk bemutatott remek támadófutballal nem tud majd megbirkózni a pamplonai védelem. Tippünk tehát masszív 1-es!

Grödig-BW Linz +2,5!

Nem lesz hiány gólokból az Untersbergarénában! A hazaiak tűnnek esélyesebbnek, ugyanakkor pocsék formában vannak. Úgyhogy maradjunk a találatoknál!
Alaphelyzetben sima hazainak tűnik az összecsapás, hiszen a 3. helyezett fogadja a sereghajtót. Ám valami történt a zöld-fehérekkel a közelmúltban: elbukták három legutóbbi fellépésüket, így az éllovastól már kilenc pontra leszakadtak. Jelenleg 30 egység áll a nevük mellett, otthon ebből 13-at húztak be (4-1-3).
A gárda sokáig szárnyalt, és úgy tűnt, hogy komolyan megnehezítheti az Austria Lustenau dolgát a feljutásért vívott harcban, ám Adolf Hutter legénysége kipukkadt… Két kiscsapatnál vizitáltak eredmény nélkül, közben pedig hazai környezetben veszítettek rangadót a St. Pöltennel szemben. A feljutáshoz ennél lényegesen kiegyensúlyozottabb produkcióra lenne szükség, erre pedig egyelőre nem képes az alakulat.
A “kislinz” menekül a kiesés elől, ám egyelőre nem áll túl jól a szénája: miután 17 fellépésen csak 12 pontig jutott, nem csoda, ha az utolsó a ligában. Idegenben 1-4-3 a mérlege (Hartbergben nyert még szeptemberben), tehát azért egy-egy ikszre olykor jó volt a kék-fehér egység.
Az osztályozós pozíciótól 4, a biztos bennmaradást érő helytől 5 pont a lemaradása a linzi gárdának, tehát előbb-utóbb meg kell indítania a hajrát a társulatnak, ha jövőre is a második vonalban akar küzdeni.
Az elmúlt hetekben mintha kicsit összeszedettebb lenne a brigád. 3 mérkőzésen ugyan csak 1-1-1-es sort produkált, de a listavezetőnél elszenvedett teljesen vállalható vereség (2-1) mellett verte a 6. Hornt, és ikszelt a 2. helyezett St. Pöltennel. Azért erre lehet alapozni.
Összekapja magát a Grödig? Avagy a Linz folytatja menekülő-showját? Jó kérdés. Grödigben eddig kétszer találkoztak a felek, és mindkétszer a BW diadalmaskodott, ráadásul mindkétszer 3-1 arányban!
Azt gondoljuk, kedves blogtársak, hogy gólokból ezúttal sem lesz hiány. A két alakulat hagyományosan egymásnak esik, és nem lesz ez másként ma sem. Húzzuk be bátran a +2,5-ös opciót!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik