Hírek

Bízzunk a Milanban?!

A piros-feketék ma Brüsszelbe utaznak, ha nem kapnak ki, akkor jó esélyük marad a továbbjutásra. Az ágyúsok levadásszák szegény Montpelliert... Nagyon...

Anderlecht-Milan 2(x)!

Nem kap ki a Milan Brüsszelben, így megőrzi egypontos előnyét a záróforduló előtt a talján brigád.
A Malaga rendesen belepiszkított a C-csoport forgatókönyvébe: a nyáron még pénzügyi zavarral küzdő andalúz brigád ugyanis vezeti a kvartettet 10 ponttal, második jelenleg a Milan (5), harmadik az Anderlecht (4), a Zenit (3) pedig az utolsó helyről várja a folytatást.
De nézzük elsőként a belga bajnokot! A lila-fehérek a BL-ben eddig nagyon hektikusan teljesítenek. Kezdtek egy barvúrponttal a San Siroban, aztán két zakó a Malagától és a Zenittől, majd saját közönség előtt diadal a péterváriak felett.
Ami a bajnoki szereplést illeti: nos, az élen állnak John van den Brom tanítványai, ezt pedig elsősorban a Constant Vanden Stock-ban elért parádés mutatójuknak köszönhetik (7-1-0). Idegenben azért olykor-olykor megrángatják (3-3-2).
Jovanovicék formája viszont kimondottan biztató: négy bajnokit húztak be zsinórban, ráadásul a legutóbbi játéknapon sikerült megszerezni az első győzelmüket Mbokainiéknak a legrangosabb európai kupasorozatban. A támadószekciója erős a belga brigádnak, a Pro League-ben 16 ütközetben immár 36-szor voltak eredményesek Gilleték. Persze, pontosan tudjuk, hogy a BL más kávéház, ám azért nem árt odafigyelniük az olasz bekkeknek…
A Milan az idei esztendő rejtélye… Azzal persze tisztában voltak a futballszakemberek, hogy a rossonerik meggyengültek az idei szezonra, ám ilyen gyenge szerepléssel tán még az Inter-drukkerek sem számoltak… 🙂 Mert bizony, Allegri mester alakulata esik-kel az idén, képtelen az egyenletes jó teljesítményre. A BL-ben még úgy ahogy vitézkednek El Shaarawy-ék: hazai iksz az Anderlecht és a Malaga ellen, értékes, sőt, bravúros siker Szentpéterváron. Így jön össze az öt pont, amelyhez még hozzá kellene legalább tenni hármat, de inkább négyet, hogy továbbjussanak Patoék.
A bajnokságban szégyen szemre mindössze a 12. helyen állnak Nocerinoék, 13 mérkőzésen 15 pontot szerezve. Botrányosan gyengék az idén Boatengék, idegenben 1-3-2-es sort tudnak felmutatni, ami azért meglehetősen vékony a Milanhoz mérten. Bojanék ráadásul idegenben sok gólt kapnak, 6 bajnokin már 11-szer kapituláltak…
Akkor mégis mi szól a talján alakulat mellett? Tán a rutin, no meg azért Allegri keretét erősebbnek is tartjuk a belga bajnokénál. A Milannak adunk egy utolsó (utáni) esélyt, talán ezúttal valóban eredményesen futballoznak majd Montolivóék… A lényeg: nem kapnak ki a piros-feketék, így a Zenit elleni zárómeccsre pontelőnnyel készülhetnek. Tippünk 2x!

Arsenal-Montpellier (0-1) 1! +2,5!

A francia bajnoknak lefő a kávé az Emirates-ben: az ágyúsoknak minden pontra és gólra szükségük van, így ma a londoniak nem ismernek kegyelmet!
A B-csoportban is van egy kakukktojás, amely rendesen összekuszálta a szálakat: nevezetesen az Olympiacos, amely hat pontos 4 meccs után… Ez pedig annyit jelent, hogy nem nyugodhat meg a Schalke-Arsenal páros, a hajrában is totálisan kell koncentrálnia a pontokért. Az élen a németek állnak (8), jönnek az ágyúsok (7), a hellének (6), majd a gall bajnok (1). Ebből tehát az is kiderül, hogy a franciáknak már az EL-re is alig-alig maradt esélyük, az első két helyre viszont hárman pályázhatnak. Az angolok ma tehetnek egy nagy lépést a továbbjutás felé; nem gondoljuk, hogy a döntést a pireuszi pokolra akarják meghagyni…
Arsene Wenger alakulata tulajdonképpen egy meccset szúrt el, de azt nagyon. Mert a Schalke elleni hazai vereséget leszámítva hozta a hozhatót: nyert Londonban a görög bajnok ellen, idegenben a francia ellen, Gelsenkirchenből pedig ponttal tért haza. Csak az a fránya 0-2 ne rondítaná el a sorukat…
Így tehát még van miért izgulniuk Giroudéknak, hiszen a zárónapon Pireuszba hivatalos az Arsenal,és azt azért tudjuk, hogy a fanatikus görög tábor előtt senki sem mehet biztosra. Viszont ha ma nyernek Walcotték, és az Olympiacos nem hoz három pontot Germániából, úgy az utolsó játéknapra már nyugodtan készülhetnek a piros-fehérek.
De ne szaladjunk ennyire előre. Az Arsenal jó eséllyel győz ma. Egyrészt, mert otthon erős, másrészt, mert a Tottenham hétvégi kivégzésével (5-2) kijött a hullámvölgyből a gárda. Podolskiék motiváltak lesznek, és ez döntő tényező lehet a mai összecsapáson.
Ó, igen, a motiváció! Valljuk be férfiasan, vajon mennyire tud ráhangolódni a Montpellier a mai találkozóra? Persze, tudjuk, hogy profi sportolókról van szó, és, hogy a BL-ben minden gól és pont “aranyat” ér, ám ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy fél szemel azért a bajnokságra is koncentrálnia kell Rene Girard társulatának. Bizony, hiszen mindössze két pont választja el a kiesőktől a címvédőt, amelyet egyértelműen megviselt a kétfrontos háború…
Utakáék ugyan most viszonlag jó formában vannak, hiszen négy meccs óta nem találtak legyőzőre a bajnokságban, ám ebben a periódusban három találkozót is csak döntetlenre adtak, azaz még nem stabilizálták helyüket a középmezőnyben.
A BL-ben az ágyúsoktól elszenvedett vereséget egy gelsenkircheni ponttal kompenzáltak a gallok, és bizakodva várták a folytatást. Igen ám, de a görög bajnok kétszer is elverte Camaráékat, így szinte szemernyi esélyük sem maradt még a 3., EL-t érő pozíció megszerzésére sem.
Van egy olyan érzésünk, hogy a Montpellier ma könnyen megadja magát Cazorláéknak! Kétgólos hazai siker is benne van a pakliban, és nem kizárt, hogy a kilencven perc során három találatot is láthat majd az Emirates népe!

Olvasói sztorik