Hírek

Csalással gyanúsítják az edzőt

Többmilliós kölcsön miatt vádemelési javaslat az egykori Haladás-játékos, Fitos József ellen!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyomozást indított a Szentendrei Rendőrkapitányság a korábbi válogatott labdarúgó, Fitos József ellen, sőt az eljárás ezen szakasza le is zárult, és az iratokat vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségnek. Az ügy tétje 3,9 millió forint – írja a Blikk.

A Zalaegerszeg, a Haladás, a Honvéd és az Újpest egykori tizenkétszeres válogatott középpályása a játékos-pályafutása befejezése után dolgozott utánpótlás-igazgatóként a Budapest Honvédnál, utána Ózdon tevékenykedett, az utóbbi években pedig a Sze-Fi Labdarúgó Sportegyesületet irányítja. Az egykori focista ellen Bencze Imre feljelentése alapján indult eljárás.

– Korábban baráti viszony fűzött Fitos Józsefhez, akinek több részletben 3,9 millió forintot adtam át telekvásárlásra – magyarázta Bencze Imre. – Először kiderült, hogy az általa felajánlott ingatlan nem is az ő nevén van, utána egy másikat kínált, de az sem az övé volt, és a rajta szereplő banki jelzálogjogot sem vetette le, pedig még a házat is megterveztettem a telekre. Hónapokon át hiába kértem, hogy legalább kezdje meg a törlesztést, sajnos nem így történt, hitegetett, majd le is tagadta a tartozását. Elfogyott a türelmem, végül ügyvédhez fordultam.

A bejelentést pedig eljárás követte, hogy milyen eredménnyel, arról a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi közleménnyel számolt be:

„A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2011. október 5-én indított eljárást jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Az ügyben F. József gyanúsított kihallgatása megtörtént, a keletkezett iratokat a rendőrség vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek 2012. november 8-án.”

Rövidesen az ügyészség dönt arról, hogy megalapozottnak tartja-e a vádemelési javaslatot, s bíróságon folytatódik-e az eljárás.

Olvasói sztorik