Hírek

Tartalékol a Manchester United?

Sir Alex Ferguson alakulata a Galatánál vizitál, a Mestallába a bajorok látogatnak...

Galatasaray-Manchester United 1(x)!

A már biztos továbbjutó manchesteri alakulat tartalékos összetételben lép pályára a török pokolban. Szerintünk a Galata otthon tartja a pontokat!
A H-jelű kvartettben egy dolog biztos: a Manchester csoportelsőként jut majd tovább, ugyanis eddig valamennyi fellépését sikerrel zárta (12). A második helyért még hárman harcolnak: a Kolozsvár (4), a Galata (4) és a Braga (3). Jelen pillanatban szinte lehetetlen megjósolni, hogy ki lesz a befutó a második pozícióra, ám ma tehet egy nagy lépést Fatih Terim legénysége.
A török sztárcsapat tehát eddig négy pontig jutott a sorozatban. Az Old Traffordon vállalható vereséget szenvedtek (1-0), majd a Braga Isztambulban tréfálta meg őket (0-2). Aztán jött a két, Kolozsvár elleni mérkőzés: a Turk Telekom Arénában megosztozkodtak a pontokon a felek (1-1), ám a “csefere” otthonában már nyerni tudtak Burak Ylmazék (1-3).
Összességében tehát a BL-ben biztató formát mutatnak a piros-sárgák, és a bajnokságban is az élen állnak, még… És itt bizony a “mégen” van a hangsúly. Mert Felipe Melóék a legutóbbi két csatájukból mindössze egy pontot szereztek – nem is csoda, hogy felzárkóztak a riválisok, és már csak jobb gólarányuknak köszönhetően vezeti a tabellát.
Az angol sztárcsapat gyorsan letutizta a továbbjutást: egyszer verte a Kolozsvárt és a Galatát, kétszer pedig a Bragát. Ennek megfelelően tehát már páholyból figyelheti a további eseményeket a vörös együttes. És Sir Alex Fergusonnak most tényleg jókor jöhet a mai nem igazán tétmeccs, ugyanis a bajnokságban botlottak Naniék, így kénytelenek voltak átengedni az első helyet a városi riválisnak.

Mert valami nem stimmelt Van Persie-ékkel az utóbbi időben. Két hete az Aston Villa vendégeként egy óra után kétgólos hátrányba kerültek, ám akkor még fordítani tudtak Hernandezék. Szombaton megint nem a United szerezte az első gólt, és ezúttal nem is talált be aktuális ellenfele hálójába a manchesteri sereg! Vereség is lett a vége, pedig a Norwich ellen azért sima győzelemmel kalkuláltak a szurkolók.
A biztos továbbjutás miatt meggyőződésünk, hogy a legendás szakember erősen tartalékos összetételben vezényli majd pályára csapatát Törökországban. Persze, ez nem jelenti azt, hogy gyenge lesz majd United! Ennek ellenére azt gondoljuk, hogy a Galatasaray elverheti a vörösöket. Tippünk tehát 1-es!

Valencia-Bayern München Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltással számolunk a Mestallában! És nem zárjuk ki, hogy a felek leikszelnek…
Az F-csoportban még viszonylag kusza a helyzet, ugyanis a BATE bezavart az eddig megszerzett 6 pontjával. Az addig okés, hogy a Bayern és a Valencia 9-ig jutott 4 fellépésen, de azért még nem nyugodhatnak meg a gárdák, hiszen a fehéroroszok a hullagyenge Lille ellen meccselnek.
A Valencia egyetlen vereségét épp az Allianz Arénában szenvedte el, azóta ütötték a Lille-t, és kétszer a Boriszovot. A bajnokságban elképesztően kétarcú Mauricio Pellegrino alakulata: otthon, a Mestallában szinte mindenkit ütnek, idegenben viszont képtelenek nyerni. Így nem is csoda, hogy Soldadoék csak a 8. helyről várják a folytatást.
A formájuk ugyanakkor biztató, hiszen az elmúlt hetekben például a szárnyaló Atletico Madridot is lezúzták, és a valladolidi túra is ponttal végződött. Szombaton az Espanyolt drámai csatában fektették két vállra: ismételten Soldado mentette meg a fehér-feketék becsületét.
A Bayern elképesztően kezdett, nyolc meccset nyert meg zsinórban a Bundesligában, aztán jött a Leverkusen elleni vereség, majd megint két siker, végül egy iksz Nürnbergben. Szó sincs hullámvölgyről, hiszen Müllerék így is elképesztő előnyből várhatják a bajnokságban a folytatást.
És tulajdonképpen nincs is különösebb baj Josef Heynckes alakulatával, mindössze egy nem kalkulált esemény miatt főhet egy kicsit a fejük Mandzukicéknak: méghozzá az a fránya BATE-elleni vereség ennek az oka… Ha ott csak egy pontot szereznek a bőrnadrágosok, akkor szinte páholyból várhatnák a folytatást. De nem így történt, így most még bizony nem dőlhetnek hátra Dantéék.
Hogy ki van kedvezőbb helyzetben a három, még továbbjutásra esélyes csapat közül? Tán a bajorok… Ők ugyanis, ha ma pontot szereznek, otthon fogadják a zárónapon a fehéroroszokat. A Valencia búcsúzóul a már kiesett Lille-hez látogat, tehát nem kizárt, hogy a gall gárda már nem lesz tökéletesen motivált az összecsapáson.
De akkor mi következik ebből? Nem zárjuk ki, hogy iksz lesz a végeredmény, főleg akkor, ha mondjuk a Boriszov nem bírna el a Lille-lel. És ugye azt a meccset már lefújják a valenciai összecsapás kezdetére…
De biztosabbak vagyunk a gólokban, szerintünk mindkét fél legalább egyszer eredményes lesz. A döntetlent pedig érdemes lesz megtenni úgy este nyolc körül, ha a BATE betlizne…

Olvasói sztorik