Hírek

Megint megvertek egy bírót

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megvertek egy futballbírót vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencsen, a játékvezető súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett – közölte a térségi rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Tamásné Berki Bianka elmondta: a rendelkezésre álló adatok alapján a községben megtartott labdarúgó-mérkőzésen az encsencsi csapat egyik játékosa bántalmazta a játékot vezető 37 éves nyírbátori férfit. A rendőrök a 27 éves elkövetőt a helyszínen elfogták, ellene garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

Bíróverés, amire nincs mentség!

Az encsencsi egyesület elhatárolódik a játékvezetőt és az asszisztenst bántalmazó labdarúgó cselekedetétől. A megyei harmadosztály mátészalkai csoportjában a rangadók rangadójának titulált Encsencs SE – Geszterédi FC összecsapás (0-2) csúnya véget ért – írja a szon.hu.

A tabella élén álló hazai egylet a kilencvenedik percben 1-0-s vesztésre állt, amikor a második helyezett vendégek megszerezték a második gólt. Mindez olyannyira feldühítette a házigazdák futballistáját, Kóródi Andrást, hogy Nagy Ferenc játékvezetőre és kollégájára támadt. Meglehetősen brutális módon.

– Nagyon sajnáljuk a történteket, elnézést kérünk a sporitól, ugyanakkor az egyesület elhatárolódik Kóródi András cselekedetétől, nyilvánvaló, hogy ilyen játékosnak nincs helye köztünk – szögezte le Szabó Sándor, az Encsencs edzője. – Amikor a labdarúgó bejött az öltözőbe, mondtam neki: pakoljon, szedje össze a cuccát, és távozzon! Erre nincs mentség, még úgy sem, hogy véleményünk szerint lesgyanús szituációból esett a vendégek második gólja. Egykapuztunk, beszorítottuk az ellenfelet, amikor egy kontrából elcikázott a geszterédi gyerek, és belőtte a másodikat. A védőnél ekkor ment fel a pumpa, ahogy a jegyzőkönyvben szerepel: ököllel megütötte a bírót, majd sípcsonton rúgta az asszisztenst. Ezután lefogták, a játékvezető pedig két percet hosszabbított, és lefújta a meccset.

A Szabolcs Online információi szerint Kóródi Andrásnak korábban már meggyűlt a baja a törvénnyel, amiért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Mivel a bántalmazott játékvezető orvoshoz fordult, aki hivatalból feljelentést tett, az encsencsi futballista alighanem semmi jóra nem számíthat. A labdarúgást legalábbis – minden bizonnyal – évekre elfelejtheti.

Rendőrségi közlemény

A Nyírbátori Rendőrkapitányság garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást K. András 27 éves encsencsi lakos ellen. A rendelkezésre álló adtok alapján 2012. november 18-án délután, egy Encsencsen megrendezett labdarúgó mérkőzésen az encsencsi csapat egyik futballistája bántalmazta a játékot vezető 37 éves nyírbátori férfit. A bántalmazás során a játékvezető nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A nyírbátori rendőrök az elkövetőt a helyszínen elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

Olvasói sztorik