Hírek

Kovács Péter norvég gólkirály

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nagy meglepetésre az utolsó fordulót a második helyen kezdő Strömsgodset 3-1-re legyőzte a Stabaek együttesét, így biztosította az ezüstérmet. A 34 éves magyar labdarúgó kiosztott egy gólpasszt, majd a 21. és a 88. percben is betalált, és 14 góllal holtversenyben gólkirály lett az élvonalban – számolt be a samsungsport.hu.

Kovács Péter számára nem újdonság a gólkirályi cím megszerzése, hiszen négy évvel ezelőtt a norvég bajnokság másodosztályában ő lőtte a legtöbb találatot. A magyar csatár 2002-ben finn bajnoki címet szerzett az FC Haka csapatával, 2002 óta légióskodik Norvégiában. Szerepelt már az IL Tromsö, a Viking Stavanger és az Odd Grenland csapatánál, majd egy évre a belga SK Lierse csapatát erősítette. 2011 óta a norvég Strömsgodset játékosa, amelynek korábban már volt tagja, 2006-2008 között szerepelt az együttesben. Pályafutása során a legtöbb gólt eddig az Odd Grenland csapatánál szerezte, 93 találkozón hatvanszor talált be az ellenfelek kapujába.

Itthon a Salgótarján mellett az Újpestben és a Vácban játszott, és szerepelt a válogatottban is, 2004 és 2005 között tíz meccsen egy gólt lőtt, de a múlt heti magyar–norvég mérkőzés előtt azt nyilatkozta: manapság már inkább norvégnak érzi magát, mintsem magyarnak. Arra készül, hogy visszavonulása után Norvégiában marad, nem készül a hazatérésére, és új hazája válogatottjának drukkolt szerda este.

Olvasói sztorik