Hírek

Ki nyeri a kiesés rangadót?

Sienában bajba kerülhet a Pescara, a farkasok gólgazdag meccset vívnak a Hoffebheimnél...

Siena-Pescara 1!

Egy kiesési rangadón hatványozottan számít a hazai pálya előnye. Ezt pedig ma kihasználja a fehér-fekete sereg, és otthon tartja a három pontot e roppant fontos találkozón.
A 13. fordulót rendezik a hétvégén a Seria A-ban. A sereghajtó játszik saját közönsége előtt, és a Sienának nincsen nagyon más választása, mint menekülni a győzelembe! Serse Cosmi pedig képes lehet arra, hogy felrázza, feltüzelje a csíkosakat!
Az északiak neve mellett 7 pont áll, de csak hivatalosan: a szövetség -6-ról engedte indulni Calaioékat. Ha nincs a büntetés, akkor most a 14. helyen feszíthetnének a fiúk. Otthon, a Stadio Artemio Franchi-ban 2-3-1 a mutatójuk. A Bolognát és a Genoát elverték Reginaldoék, a Juvétól kaptak ki. A Torino, az Udinese és a Palermo ponttal tért haza Siénából.
Az elmúlt két hétben kicsit összekapta magát a gárda, négy pontot zsebelt be, legutóbb a középcsapatnak számító Parma otthonából tért haza ponttal. Motivált lesz ezúttal is a társulat, ugyanis egy győzelemmel nagy lépést tehetne a vonal felé kerülésért a Siena.
A Pescara újonc a ligában, ám most már nem Zeman mester ül a kispadon. A kék-fehérek kissé megilletődötten kezdtek a Serie A-ban, három zakóval nyitott, ám később elkezdte gyűjtögetni a pontokat. Jelenleg a 16.-ak, 12 mérkőzésen 11 egységig jutottak a “delfinek”.
A gárda idegenben 1-1-3-as sort tud felmutatni: Cagliariban nyertek Giovanni Stroppa fiai, Bolognában pedig remiztek. Az elmúlt hetekben felemásan teljesítettek a halványkékek: elverték például a Parmát, de kikaptak Veronában, és otthon a Juve is rendesen megleckéztette őket (1-6).
Weisséknek minden pontra szükségük van a bennmaradás kivívásához, ám ismerve a keretüket, valamint a riválisaikét, tartunk tőle, hogy jövőre a szimpatikus kiscsapat nélkül rajtol el a Seria A.
Két évvel ezelőtt a Seria B-ben találkoztak legutóbb a felek, akkor ebben a felállásban hazai siker született. Ma is ezt várjuk. Nyer a Siena, és folytatja a menekülést! Tippünk tehát 1-es!

Hoffenheim-Wolfsburg +2,5! x2!

Gólokkal számolunk a kékek és a zöldek csatájában. Aztán még azt is gondoljuk, hogy a farkasok nem kapnak ki…
Alsóházi csapatok küzdenek meg a pontokért a WIRSOL Rhein-Neckar-Arénában: a hazaiak a 13., a vendégek a 16. helyről várja a folytatást. A kék-fehérek 11 meccsen 12 egységet hoztak össze, hazai környezetben 2-2-1 a mérlegük. A Hannovert és a Schalkét két vállra fordította a Babbel-legénység, ugyanakkor egy négyest kapott a Frankfurttól… Kicsit szeszélyesen teljesítenek Vollandék…
Két hete nagy meglepetésre nyerni tudott a gárda a gelsenkircheniek ellen, és a következő héten is ponttal gazdagodtak Joseluék (Düsseldorf 1-1). Nagyon tömör a tabella, egy sikerrel több helyet is előre tudna lépni a társulat, ugyanakkor néhány vereség után veszélyes pozícióba sodródhat a Hoffenheim.
A Wolfsburg idei produkciója nagy talány: adva van egy kimondottan erős keret, aztán volt egy sajátságos stílusú tréner (Magath), és az eredmények nem jöttek. Váltás történt a kispadon, és egy kicsit össze is kapták magukat Diegoék. Ám amire azt gondolhattuk volna, hogy megindult felfelé a farkashorda, Nürnbergben megint kikaptak Naldoék…
Idegenben viszont eredményesebbek Olicék, mint odahaza! 2-1-3 a mutatójuk a kirándulásokon, 11 pontjukból 7-et vendégként gyűjtöttek be. Nyertek Stuttgartban és Düsseldorfban, ikszeltek Augsburgban. A közelmúltban hol nyernek, hol vesztenek a zöldek, döntetlent legutóbb szeptember közepén játszottak Kjaerék.
A Hoffenheim feljutása óta nyolcszor meccseltek a felek, és csak kétszer esett 3 gól… A többin ugyanis több! Azt gondoljuk, hogy ezúttal is góleső lesz az arénában, beköszön mindkét fél, lesz három találat, no és a végén a farkasok nem lesznek szomorúak…

Olvasói sztorik