Hírek

Újoncok randevúja Gijonban

A Sporting veszélyes vizekre evezett, nyernie kell! A francia élvonalban a Lille nem kap ki a hullámvölgyben lévő Lorient otthonában.

Sporting Gijon-Ponferradina 1!

Kiesési rangadót rendeznek ma este a spanyol második vonalban: a hazaiak azért csak begyűrik az újoncot…
Újoncok csapnak össze Gijonban: a Sporting tavaly búcsúzott az első ligától, a Ponferradina viszont a harmadik vonalból érkezett. Ehhez képest elenyésző a két gárda közti különbség, ami egyértelműen a gijoniak kritikája…
A csíkosak rendesen beragadtak a rajtnál: 13 mérkőzés után 15 ponttal mindössze a 16. pozícióban állomásoznak, a veszélyes zónától csak három egység választja el őket. Otthon még csak hagyján: 3-2-1-es a mutatójuk, az El Molinónban csak a Murcia tudott győzni, de még augusztusban. Azóta otthon nem kaptak ki Bilicék, viszont kellemetlen ikszek azért becsúsztak (Lugo, Sabadell).
Október végén futottak egy elfogadható szériát (2-1-0), ám azt követően megint a régi arcát mutatták Munizék: hazai iksz, majd váratlan vereség a kiesőjelölt Guadalajara stadionjában. ilyen hullámzó teljesítménnyel nem lesz könnyű felkapaszkodni a tabellán…
A Ponferradina igyekszik megkapaszkodni a Liga Adelandében, és e küldetés akár teljesíthető is lehet! Most éppen nincsen kieső helyen, a 18., 13 csatában 13 pontot gyűjtve. Idegenben mindössze három egységet zsebelt be az újonc (“Kismadrid”, 1-2), ezen kívül öt zakó szerepel mérlegében. Claudio Barragan együttese háromszor még gólt sem szerzett a kirándulása alkalmával.
Yuriéknak tehát nagyon kellene magukat csipkedniük, hiszen a kiesőkkel szemben csak egyetlen pont az előnyük. Mindenképpen formajavulásra lenne szükség; a legutóbbi két mérkőzésen pont nélkül maradtak Mayorék. Így viszont nem lesz egyszerű teljesíteni a hőn áhított célt.
Legutóbb a 2006/2007-es másodosztályú bajnokságban csaptak össze a felek, akkor a Gijon oda-vissza elverte a Ponferradinát. A kiscsapat még gólt sem tudott szerezni a 180 perc alatt…
Nincs jó hírünk a Ponferradina szurkolóinak: szerintünk ugyanis a Sporting végre megembereli magát, és fontos három pontot szerez. Tippünk tehát: 1-es!

Loirent-Lille x(2)! Mindkét fél betalál: IGEN!

A nemzetközi porondon csúnyán leégő Lille a gall bajnokságban bizonyíthat. Nem kapnak ki Loirent-ben!
Eddig igencsak hektikusra sikeredett a Lorient produkciója: a 3-6-3-as sor még önmagában nem árulkodik erről, a 19-25-ös gólarány azonban már sokat sejtet… A narancssárgák 8 mérkőzésen át őrizték veretlenségüket, aztán az utóbbi négy ütközetből hármat is bebuktak, és csak egy ikszre futotta erejükből. Ez utóbbi periódusban a gárda találati mutatója 5-16!
Hogy mi történt Christian Gourcuff alakulatával az elmúlt hónapban? Jó kérdés… Nehéz választ találni. Különösen a védelem összeroppanására. Mert egyszer bele lehet szaladni a késbe 8Valenciennes 6-1), és még a következő meccsen az eltiltások és sérülések miatt is megmagyarázható a 4-4 az Ajaccio ellen… De Brestben is simán kikaptak Sunuék (2-0), majd otthon a Bordeaux gázolt át rajtuk (0-4). Azért ez a sor már több mint ciki…
A Stade Yves Allainmat-Le Moustoir-ban Giulyék 2-3-1-es sort hoztak össze, a Montpelliert és a Nancyt verték, de még a nyár végén. A formán mindenképpen javítaniuk kellene, ha csak megint nem akarnak izgulni, mint tavaly, amikor egy ponttal úszták meg a kiesést.
A Lille, úgy tűnik, még nem érett meg a többfrontos harcra: a BL-ben esnek-kelnek a piros-feketék, a bajnokságban viszont ugyan csak a 7. helyen tanyáznak, ám hátrányuk a listavezetővel szemben mindössze 3 pont. Jelenleg 20 egység áll Kalouék neve mellett, idegenben ebből kilencet zsebeltek be (2-3-1). Egyetlen vereségüket még szeptemberben szenvedték el Rennes-ben.
Rudi Garcia legénysége a Bajnokok Ligájában tehát rendesen botladozik, a pontvadászatban egyre jobban teljesítenek. Az elmúlt két játéknapon nyertek Balmanték, előbb az Evian ellen idegenben, majd otthon a Brest ellen húzták be a három pontot.
Tavaly a Lille nyerni tudott a Lorient stadionjában, és előtte is játszott már kétszer ikszet ebben a felállásban.
Azt gondoljuk, hogy a Lille nem kap ki, sőt, akár nyerhet is. A legnagyobb esélye a döntetlennek van, emellett mindkét fél betalálhat a találkozón.

Olvasói sztorik