Hírek

Egészalakos Puskás-szobor készül

Jövő márciusra készülhet el az első egészalakos Puskás-szobor a világon, a műalkotásnak otthont adó teret az Aranycsapat legendás futballistájáról nevezik el – írja az MTI.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egy nappal Puskás Ferenc halálának hatodik évfordulója előtt, pénteken tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Óbuda-Újlak Közösségi Egyesület tíz művész számára meghívásos pályázatot írt ki a szobor elkészítésére. A művészeknek egy fotó alapján kell dolgozniuk. A kép Puskást örökíti meg, miközben Szalonikiben gyerekeket tanít dekázni. A pályázatokat a szakmai zsűri december közepén bírálja el, az avatást pedig a tervek szerint Puskás Ferenc születésének évfordulója (április 1.) előtt tartanák meg.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere hangsúlyozta, az önkormányzat egyértelműen támogatta azt az ötletet, hogy a Bécsi út és Dereglye utca által határolt teret Puskásról nevezzék el. Hozzátette: Puskás olyan példakép, akit fiatalok elé kell állítani, kiváló sportoló és nagyszerű ember volt.

– Óbuda nagyon büszke, hogy otthont adhat ennek a szobornak és térnek – mondta Bús Balázs a sajtótájékoztatón, amelyen megjelent többek között Puskás Ferenc özvegye is.

Ez lesz az első egészalakos Puskás-szobor a világon. Hozzátette: Magyarországon Zalaszabaron, a kispesti Puskás Ferenc Általános Iskolában, és a felcsúti Puskás Akadémián, míg Spanyolországban a Real Madrid elnökségi tárgyalótermében is található mellszobor. A tervek szerint a jövőben Athénban, a Panathinaikosz régi stadionjánál (itt edzősködött Puskás), illetve a Real Madrid új edzőközpontjában állítanak szobrot a Száguldó Őrnagyról.

Szöllősi elmondta még: a jövő évi Puskás-Suzuki utánpótlás tornán már a résztvevő csapatokkal, a Real Madriddal, a Panathinaikosszal, a Bp. Honvéddal, a Felcsúttal és a Melbourne-nel tekinthetik meg az óbudai műalkotást.

Szombaton, Puskás Ferenc halálának hatodik évfordulóján, a kispesti Templom téren álló Nagyboldogasszony templomban – ahol a labdarúgó 1950-ben házasságot kötött – a 18 órától kezdődő szentmisét Puskás Ferenc lelki üdvének ajánlják fel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik