Hírek

Irány Dél-Amerika!

Mielőtt ellátogatnánk Argentínába, megállunk egy angol csörgőlabda-mérkőzésen...

Altrincham – Burton Albion 2! +2,5!

Egyszer volt Burtonben meglepetés… A 6. ligában szereplő Altrincham búcsúzni kényszerül a6 FA-kupától…
Brutális meccset vívott e két alakulat a múlt héten: 3-3 lett a végeredmény, de mint mondani szokás, lehetett volna fordítva is 🙂 A lényeg azonban a következő: a Burton elpackázta a hazai pálya adta előnyt, és most a Moss Lane-en kell kivívnia a továbbjutást. Erre pedig minden esélye megvan, hiszen az elmúlt években rendre győztesen távozott az Altrincham otthonából.
A hazai gárda az Északi Konferencia mezőnyét erősíti, pontosabban annyira nem is erősíti, hiszen csak a középmezőny tagja: 12., 13 meccsen 17 pontig jutott (5-2-6). Viszont hajlamos gólgazdag mérkőzéseket vívni. A formája nem biztató, az elmúlt három bajnokiján elpáholták a fiúkat.
A Burton Albion két osztállyal feljebb tolja, tavaly sikeresen megmenekült a kieséstől, az idén viszont akár merészebb álmokat is szövögethetnek a srácok, hiszen az előkelő 7. helyen állomásoznak. 17 bajnokin van túl az Albion, ezeken 26 egységet zsebelt be. Formája klasszikus brit: hol nyer, hol veszít, semmi logika nincs a díszítősorban…
2005 és 2009 között találkoztak rendszeresen a felek, és bizony a Burton szinte nyerni járt a Moss Lane-re…
Az első meccsen a kiscsapat állt közelebb a továbbjutáshoz, ám az utolsó pillanatban egalizálta az eredményt az Albion. Most azt várjuk, hogy ismét a támadófoci dominál majd, és a végé azért a vendégek nyernek, s jutnak tovább a következő körbe. Tippünk tehát +2,5 és 2-es!

Lanus-San Martin 1!

Az argentin bajnokság Aperture szakaszában a 15. fordulóra hangolnak a csapatok. A hazai alakulat várja kedvezőbb helyzetből az összecsapást, és szerintünk nem borul a papírforma!
Egy rövid dél-amerikai kitérőt teszünk ezúttal, és meg sem állunk Buanos Airesig, ahol az Estadio Ciudad de Lanus-ba látogat a San Martin. A hazai alakulat az előkelő 3. helyen állomásozik, 14 fellépésen 26 pontot szerzett a gárda. Guillermo Schelotto alakulata különösen otthon veszélyes, 5-1-1-es a mérlege, 12-3-as gólaránnyal megfűszerezve. És bizony a pontvesztések sem mostanában történtek: az első két fellépésükön betliztek Romeróék, aztán viszont nyertek ötöt zsinórban!
És összességében is jó szériát fut a társulat: négy sikeres fellépést követően fogadják a hátsó régióban tanyázó San Martint.
A vendégeknek nem áll jól a szénájuk: csak a 17. helyen állnak 15 ponttal, csapnivaló idegenbeli mutatóval (1-2-4). Legutóbb október közepén győztes a sereghajtónál, azóta egy zakó és két iksz.
Viszont mellettük szólhat, hogy az elmúlt két túrájukat megúszták vereség nélkül, igaz, a sereghajtónál és a középcsapatnak számító Argentinos Juniorsnál vizitáltak Bogadoék.
Az alapszakaszból még öt forduló van hátra, és miután az Aperturában szerzett pontokat számítanak majd a Clausurában, így minden pontra szükségük van a csapatoknak. Nem lesz ez egy laza kis esti móka, brutális ütközetre van kilátás!
Tavaly ebben a felállásban a vendégek nyertek, de akkor azért nem volt ilyen masszív a Lanus alakulata. Az idén más a helyzet: a hazai pálya előnyét kihasználja majd a vendéglátó, és otthon tartja a pontokat, Tippünk tehát 1-es!

Olvasói sztorik