Hírek

Barátságos hangulatban…

A magyar-norvég meccs nem a védekezésről szól majd; Izrael elveri a fehéroroszokat...

Izrael-Fehéroroszország 1!

Hazai sikert várunk az összecsapáson: az izraeli válogatottat jobbnak tartjuk a vendégeknél, és bár barátságos mérkőzésről van szó, mégis megkockáztatjuk az 1-est!
Egy feltörekvő válogatott lép pályára ma este Izraelben. Igen, a hazaiakra immár nem legyinthetünk, az élvonal után kell velük számolni. A vébé-selejtezőkben az F-csoportban küzdenek, két nagyágyú, Oroszország és Portugália társaságában. Eddig biztatóan szerepelnek, igaz, az ellenfélválasztás is megfelelő volt: Luxemburggal meccseltek kétszer a kék-fehérek. Ezen kívül egy azeri iksz, valamint egy súlyos hazai vereség az oroszoktól. Eli Guttman alakulata a selejtezők előtt a magyar nemzeti tizeneggyel remizett, májusban pedig vállalható vereséget szenvedett a németektől. Hemedék odahaza veszélyesek, a szbornaja elleni csúfos zakó szerintünk csak egy kisiklás volt; ráadásul egy bombaformában lévő orosz alakulattal találták szembe magukat.

A fehérorosz brigád az I-jelű ötösben küzd a vébé-részvételért, ám a brazil álmoknak már annyi, ugyanis 4 fellépést követően mindössze 3 egység virít a zöld-fehérek neve mellett. A grúzoktól, a franciáktól és a spanyoloktól buktáztak Georgi Kondratyev tanítványai, ám legutóbb végre megízlelhették a győzelem ízét a fiúk: a grúzoknak a minszki Dinamo Stadionban sikerült visszavágni (2-0)!
Renanék az elmúlt években nem igazán tudtak maradandót alkotni, bár egyszer megtréfálták a franciákat. Esélyük sem volt nagyon kijutni Eb-re vagy vb-re. Bár a kirakatcsapatuk, a BATE szép sikereket ér el évről-évre a nemzetközi kupaporondon, összességében azonban a válogatott még nem ért el az európai középmezőnyhöz.
Izrael előbbre jár, és szerintünk a hazai pálya előnye nagy jelentőségű lesz. Csak úgy, mint öt esztendeje, amikor is 2-1-re nyert a pályaválasztó… Tippünk tehát hazai!

Magyarország-Norvégia +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Kísérletezik Egervári Sándor, amelynek eredményeként vélhetően gólgazdag meccset vívunk majd az északiakkal.
Nézzük, kikkel is vág neki a mai barátságos összecsapásnak Egervári Sándor! Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Guzmics Richárd (Haladás), Halmosi Péter (Haladás), Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Roda JC), Korcsmár Zsolt (Brann), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koltai Tamás (Győri ETO), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Varga József (DVSC-Teva)
Támadók: Németh Krisztián (Roda JC), Szalai Ádám (Mainz), Szabics Imre (Sturm Graz)
A mieinknél tehát rendesen bele kellett nyúlni a keretbe, az utolsó előtti napon például Mészáros Norbert dőlt ki a sorból.
A vébé-selejtezőben vitézkedő magyar nemzeti együttesre eddig nem lehet panasz, sőt! A legutóbbi két meccsen begyűjtött hat pont azt jelenti, hogy Komanék Hollandia mögött az előkelő második helyről várják a folytatást. Ha minden jól alakul, akkor a románokkal harcolunk majd a második helyért, és ez az elmúlt évtizedek produkciójához képest mindenképpen biztató teljesítmény.
A norvégok kerete így fest:
Kapusok: Rune Jarstein (Viking), Espen Bugge Pettersen (Molde)
Hátvédek: Vegard Forren (Molde), Brede Hangeland (Fulham), Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg), Tom Högli (FC Bruges), Tore Reginiussen (Rosenborg), John Arne Riise (Fulham)
Középpályások: Valon Berisha (Salzburg), Daniel Braaten (Toulouse), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Tarik Elyounoussi (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ Alkmaar), Havard Nordtveit (Mönchengladbach), Alexander Tettey (Norwich), Ruben Yttergard Jenssen (Tromsö)
Támadók: Mohammed Abdellaoue (Hannover), Alexander Söderlund (Haugesund), Joshua King (Manchester United)
Egil Olsen alakulata rosszul kezdett a selejtezőkben: Izlandon kapott ki a gárda, ám után rendezte sorait a csapat, és most már a 2. helyen tanyázik. A szlovénokat és Ciprust elverték Braatenék, közben pedig Svájcból hoztak pontot. Ha nagy meglepetés nem történik a hátralévő időben, akkor Riiséék vélhetően a helvétekkel mérkőznek meg az első pozícióért.
A norvég válogatott egészen erős válogatottal érkezik tehát, többen is neves bajnokságokban szerepelnek. Várhatóan nem óvatoskodnak majd a piros-fehérek, így tehát nem gondoljuk, hogy bunkerfocira rendelkeznének be a mai barátságos találkozón.
Összességében tehát azzal kalkulálunk, hogy mindkét brigád támadólag lép majd fel, így aztán várunk három találatot. Húzzuk be a +2,5-ös opciót!

Olvasói sztorik