Hírek

Alsóházi rangadók

Az Espanyol az Osasunát, a Paks a Kaposvárt verheti el...

Espanyol-Osasuna 1!

Megtört a barcelonai alakulatot sújtó átok! Szerintünk a kék-fehérek újabb sikert könyvelhetnek el!
Klasszikus kiesési rangadót rendeznek a spanyol bajnokság 11. fordulójában: a 18. Espanyol a 20., sereghajtó Osasunát látja vendégül.
Pochettino mesternek nagyon meleg volt a pite: a katalán alakulat botrányosan gyengén kezdett, hét fordulót követően mindössze két egység állt a neve mellett… Aztán összekapta magát a kék-fehér társulat, és az elmúlt három fellépésén már 7 pontot termelt. Megverte otthon ádáz küzdelemben a Rayot, majd ugyancsak Barcelonában ért el értékes ikszet a Malagával szemben, a múlt hétvégén pedig San Sebastianban arattak sikert Colottoék. A forma biztató, kérdés, meddig tart ki a lendület.
Az El Prat de Cornellában eddig 1-2-2-es sort tudnak felmutatni Verduék, a Zaragoza és az Atletico Madrid tudott győztesen távozni, a Bilbao és a Malaga csent pontot, a Rayo pedig kapitulált. Jelenleg tehát 9 pontja van az Espanyolnak (2-3-5), ám egy újabb sikerrel több helyet is feljöhetne a tabellán a gárda.
Az Osasuna az utolsó a La Ligában, 10 csatában mindössze 5 pontot húztak be a pamplonaiak. Idegenben egészen pontosan nullát… Pedig az Atletico Madridon kívül nagycsapatnál még nem is jártak. A piros-feketéknek nagyon nem megy az idén, a tavalyi 7. helyhez képest óriási visszaesést könyvelhetnek el a drukkerek.
Mendilibar mester alakulata szeptember vége óta képtelen nyerni: ekkor a Levantét lemészárolták Punalék, ám azóta egy ikszen kívül (Betis, otthon) csak zakó, legyen szó bajnoki vagy kupameccsről. Nagyon nem megy a pamplonaiéknak, ha nem kezdik meg mielőbb a pontok gyűjtögetését, úgy nagyon küzdelmes tél és tavasz elé néznek…
Az elmúlt években nem játszottak döntetlent a felek! Barcelonában három hazai siker mellett kétszer az Osasuna győzött. Ám ma nem nyernek a vendégek, Pochettino mester alakulata végre rátalált a helyes útra, és szerintünk újabb fontos lépést tesz helyzete stabilizálásáért. Tippünk tehát 1-es!

Paks-Kaposvár 1!

Szivics kontra Prukner! Remek mesterek a kispadokon, ám a végén a tolnaiak szakvezetője örülhet majd!
Alsóházi csapatok feszülnek egymásnak ma délután Tolnában: mindkét gárda 16 pontos, a hazaiak a 13., a vendégek a 11. helyről várják a folytatást. Ami a paksiakat illeti: hányattatott szezonkezdet után (csapnivaló rajt, edzőváltások) Tomiszlav Szivicsben látták a megmentőt, és a szerb tréner, úgy tűnik, rendezte is a sorokat. Az átigazolási szezon lejárta előtt be is igazoltak a zöld-fehérek (Bori, Lázok…), tehát összességében nem rossz kerettel kezdte meg a munkát a vezetőedző. A hazai pálya egyelőre nem jelent különösebb előnyt (1-4-2, csak a Siófokot verték), idegeben jobban megy valamelyest (2-3-1). Égerék feltűnően sok ikszet játszanak, a 9. és a 12. játéknap között például csak döntetleneztek. A múlt hétvégén a bajnoknál vizitáltak Tökököliék, és a rutinos támadó góljával el is hozták a három pontot a Hajdúságból.
A somogyiak hektikus teljesítményt nyújtottak eddig, okoztak kellemes meglepetéseket (elverték a Loki B-t otthon, nyertek Diósgyőrben), de szaladtak bele brutális vereségekbe is (Pápa 3-0). A kiscsapat ennek megfelelően a középmezőnyben állomásozik, 16 pontja van, ebből idegenben 7-et szerzett (2-1-4).
Okukáék futottak egy egészen jó sorozatot: négy meccsen át veretlenek maradtak, sőt, ebben a periódusban úgy szereztek 8 egységet, hogy még gólt sem kaptak! Aztán megszakadt vasárnap e széria: a bajnokesélyes Videoton 2-0-ra nyert Somogyországban.
Nagyon szeszélyes Prukner László brigádja, képes olykor egészen jó játékra, ám általában a célfoci jellemzi a zöldeket. Jó lenne tudni, hogy ezúttal melyik arcukat mutatják majd Balázsék…
A két együttes közös múltjából sem lehet messzemenő következtetéseket levonni, ugyanis össze-vissza játszottak mindent a közelmúltban. ma szerintünk az egységesebb, jobb játékosokat felvonultató paksiak sikerével végződik a 90 perc. A tolnaiak otthon tartják a pontokat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik