Hírek

Hazai dominancia

Ma a Middlesboroughnak és a Betisnek szavazunk bizalmat. Reméljük, meghálálják!

Middlesborough-Sheffield Wednesday 1!

A kimondottan jó passzban lévő piros-fehérek nem kegyelmeznek a baglyoknak. A pontok otthon maradnak…
Az előkelő 2. helyen állomásozik Tony Mowbray együttese. A piros-fehérek 15 meccsen 29 pontig jutottak, a Riverside Stadionban pedig 5-1-1-es, igazán impozáns sorral büszkélkedhetnek (a Leicester tréfálta meg Woodgate-éket, a Derby egy ponttal távozott). Harounék október eleje óta hét bajnokit játszottak, és ebben a periódusban 17 egységet zsebeltek be. Azért ez meglehetősen parádés formára vall!
A klubvezetés idén is a feljutást tűzte ki célul, és talán ebben a kiírásban teljesíthető is a küldetés. Tavaly épp lecsúszott a rájátszást érő 6. pozícióról a társulat, ám ezúttal McDonald-ék nem szeretnék elkövetni újra ezt a hibát.
Jó forma, magabiztos hazai teljesítmény, összességében tehát nagyon rendben van mostanság a Borough.
A Sheffield újoncként szerepel a ligában, és eddig bizony még nem sikerült teljesen felvenni a Champhionship ritmusát. Ennek megfelelően mindössze a 20. helyen állnak a kék-fehér-feketék, 15 csatában épp 15 pontot gyűjtve. Otthon lényegesen eredményesebbek a baglyok, vendégségben sokkal szerényebbek (1-2-4), csak a sereghajtó Ipswichnél tudtak diadalmaskodni Dave Jones tanítványai. Bothroydék igazi angol kiscsapathoz híven teljesen szeszélyesek, az elmúlt hetekben mindent játszottak, “természetesen” mindenfajta logika nélkül.
Nem könnyű tehát kibogozni, hogy vajon melyik arcát mutatja majd a sheffieldi alakulat? Ám egy biztos: a Riverside Stadionban eddig általában az illedelmes vendég szerepében tetszelgett! Az elmúlt öt lakalommal egyaránt megadta magát, háromszor még gólt sem szerzett!
A feljutásra hajtó Middlesboroughnak nem jelenthet problémát a baglyok legyőzése, és szerintünk ezúttal érvényesül a papírforma, húzzuk be bátran a hazait!

Betis-Granada 1!

A sevillai zöld-fehérek győzelmével zárul az andalúz rangadó: nem a Betis ellen támad fel a Granada, ez tuti!
Lassan a harmadához érkezik a hispán pontvadászat, és a 11. nyitómeccsén egy andalúz rangadót rendeznek. A helyszín a Benito Villamarin Stadion lesz, ahol a Granada vendégeskedik.
A hazai alakulat nagyszerűen szerepel , 10 forduló után 19 ponttal az előkelő 4. helyről várja a folytatást. Saját közönsége előtt kicsit szeszélyes (3-0-2), a Rayotól és az Atleticótól kikapott, az Espanyolt, a Real Sociedadot és a Valenciát elverte. A hazai meccsein egyébként kevés gól esett eddig, 5 fellépésen 7-6-os találati mutatót produkált.
Pepe Mel alakulata az elmúlt négy fellépésén veretlen maradt! Mi az, hogy! Hármat behúzott, és Pamplonában ikszelt. Ráadásul Sevillában még gólt sem kapott az említett két ütközetben. Hétfőn a Getafénél vendégeskedtek Benaték, és 4-2-re nyertek is. Összességében tehát nagyon jó előjelekkel várhatja a találkozót a zöld-fehér egység.
Ami a Granadát illeti: nos, róluk nem igazán tudunk ennyi szépet és jót elmondani, a legnagyobb jóindulattal sem… A csíkosak az utolsó előtti helyről várják a folytatást, ami nem is meglepő, hiszen 10 csatában mindössze 8 pontig jutottak. Elhagyva saját pályájukat, nagyon elkeserítő a mérlegük: 1-0-4, mindössze Mallorcán tudtak nyerni. Azon kívül még gólt is csak egyet szereztek (3-10).
Három vereséggel a háta mögött érkezik a szomszédvárba a Granada: legutóbb a pocsék formában lévő Athletico Bilbao nyert nála. Floro Floresék gyorsan kétgólos hátrányba kerültek, El Arabi gólja csak a szépítéshez volt elegendő.
Tavaly, érdekes módon, mindig az aktuális vendég sikerével végződtek a találkozók, előtte évben viszont hazai dominancia volt. Most is minden a Betis mellett szól, a zöldek egy sikerrel tapadhatnak a három nagyra! Ezt a lehetőséget nem puskázzák el Ruben Catsroék! Húzzuk be a hazait!

Olvasói sztorik