Hírek

Egy erős bordói!

A francia együttes kivégezheti a Maritimót, a Steaua pontokat hozhat el a bajnokságra koncentráló Molde otthonából...

Bordeaux-Maritimo 1!

Nem jár szerencsével a luzitán brigád, a bordóiak jól elverik őket, így bebiztosítják helyüket a továbbjutást érő pozícióban.
A D-csoport így áll 3 fordulót követően: Newcastle 7, Bordeaux 4, Club Brugge 3, Maritimo 2. A francia együttes eddig otthon lesimázta a Brugge-t (4-0), majd kikapott nem kicsit Newcastle-ben (3-0), legutóbb pedig ponttal tért haza Funchalból (1-1).
A gárda tehát jelenleg továbbjutást érő helyen állomásozik, ám megnyugodni csak akkor tudna, ha ma begyűjtené mindhárom pontot. Mert bizony muszáj győznie Francis Gillot alakulatának, hiszen utána elutaznak Belgiumba, ahol minden bizonnyal ki-ki meccset vívnak majd a kék-feketékkel. Ha szerencséjük lesz a galloknak, akkor az angolok már bebiztosították csoport elsőségüket az utolsó játéknapra, és tán kevésbé lesznek motiváltak, mint éles helyzetben. Ám erre azért botorság lenne apellálni…
Guffranék összességében bizakodó hangulatban várhatják a kilencven percet: a hétvégén a Stade Chaban Delmas-ban verték a Toulouse-t, így Obraniakék két vesztes mérkőzés után kilábaltak a kisebb hullámvölgyből. A pontvadászatban 4-6-1 a mutatójuk, ha a sok iksz közül kettőt behúztak volna, akkor most nem a 7., hanem a dobogón állnának.
A Maritimo helyzete már-már reménytelen, ami a csoportot illeti. Két hazai iksz mellett a Brugge-i kirándulás kudarccal ért véget (2-0). Továbbjutásra alig ha van esélye, hiszen ehhez legalább hét pontot kellene szereznie a brigádnak.
A Funchal-i együttes nemcsak az EL-ben teljesít szerényen, hanem a bajnokságban is. Mindössze a 11. helyen állomásozik, neve mellett 8 mérkőzés után 8 egység áll. Eddig összesen 4 gólt rúgott a társulat, ami meglehetősen csapnivaló támadójátékra utal.
A formája is borzalmas: a Bragától és a Portótól egyaránt kikapott a csapat, ráadásul még gólt sem rúgtak Pedro Martins fiai!
Nos, összességében azt gondoljuk, hogy a Bordeaux sima győzelmet arat. Az 1-es alapból jön, de a hendis sikert sem zárjuk ki. Sőt…

Molde-Steaua Bukarest 2x!

A bajnoki hajrára koncentrál inkább a norvég bajnok, így a román alakulat tuti, hogy nem kap ki a hűvös Északon.
Kezdjük a legfontosabbal! Parádés hajrájának köszönhetően a Molde átvette a vezetést a norvég bajnokságban, és már csak két forduló választja el címvédéstől. Szerintünk ez a momentum felülírja a gárda EL-szereplését!
Az E-csoportban az állás: Bukarest 7, Koppenhága 4, Molde 3, Stuttgart 2. Ám nagyobb összegben fogadnánk arra, hogy nem ez lesz a végső sorrend a 6. játéknap után. A Molde eddig egy meccset nyert, otthon verte az akkor vergődő svábokat, idegenben viszont mindkét túráján megégett. A norvég címvédő továbbjutási esélyeit elenyészőnek tartjuk, ugyanis ahhoz legalább még két találkozón győznie kellene Ole Gunnar Solskjaer alakulatának. Ez pedig most nem jöhet össze…
Méghozzá azért, mert a bajnoki címvédéshez elképesztő közel jutott a gárda, két fordulóval a vége előtt egy pontos előnnyel vezeti a tabellát. A hátralévő fellépései elméletileg a hozható kategóriába tartoznak, így jó eséllyel ismét Moldéba kerül a bajnoki trófea. Otthon, az Aker Stadionban parádézik (13-0-1), és a formájára sem lehet panasz, hiszen több rangadón is veretlen maradt, az egyik legnagyobb riválisát, a Rosenborgot pedig simán elverte (2-0).
A Steaua remekel az idén, 8 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot 14 fordulót követően. A társulat az EL-ben sem teljesít rosszul, hiszen 3 fellépésen 7 egységig jutott. Stuttgartban ikszelt, majd Bukarestben elverte a két északi riválisát. Azt gondoljuk, hogy Laurentiu Reghecampf brigádja tovább is lép majd a kvartettből, és jó eséllyel az első pozícióban végez.
Popáék kihasználhatják, hogy míg ők nyugodtan készülhetnek a 4. fordulóra, addig a hazai alakulatnak elsősorban a bajnokságra kell koncentrálnia. Rusescuék motiváltak lesznek, és minden bizonnyal a legjobb összeállításukban lépnek pályára Norvégiában.
Két hete a román fővárosban sima 2-0-ás hazai siker született. és ma sem kap ki a Steaua! Sőt, könnyedén három ponttal távozhat az Aker Stadionból! Tippünk tehát 2x!

Olvasói sztorik