Hírek

Terítéken a B-csoport!

Az Olympiacos elverheti a Montpelliert, a VELTINS Arénában pedig gólokat várunk.

Olympiacos Pireus-Montpellier 1 (x)! +1,5!

Megtartja előnyét a görög együttes gall riválisával szemben. Sőt, a pireusziaknak komoly győzelmi esélyük is van a mai találkozón!
A 4. játéknapot tartják a legrangosabb kupasorozatban, és bizony a B-csoportban kicsit kusza a helyzet. Ezért pedig leginkább a görögök okolhatók… 🙂 Igen, hiszen a legutóbbi fordulóban nyertek a piros-fehérek Franciaországban! A kvartett állás a következő: Schalke (7), Arsenal (6), Olympiacos (3), Montpellier (1). Ma a németek az ágyúsokat fogadják, és, ha nyernek a kékek, akkor Huntelaarék már biztosan továbbléptek a csoportból. De ki lesz a másik alakulat, amely túléli a csoportkört? No és ott az EL-t érő 3. pozíció is, amely szintén motivációs tényezőt jelenthet.
A görög együttes villámrajtot vett a hellén bajnokságban, 9 meccs után 25 egység áll a gárda neve mellett, előnye a 2. PAOK-kal szemben immár 5 pont. Leonardo Jardim alakulata a BL-ben viszont két zakóval nyitott: előbb a németek vitték el a három pontot Pireuszból, majd Mitrogluék 3-1-re kikaptak az Emirates-ben. Ezt követte a gall kaland, amelyet totális siker koronázott! Hiába vezetett a francia bajnok, végül a hajrában fordítani tudtak a hellének (1-2)!
És akkor még nem szóltunk a Georgios Karaiskakis félelmetes hangulatáról: egy csapatnak sem egyszerű ilyen közegben fellépnie…
A Montpellier a seregajtó tehát a kvartettben. Az Arsenaltól és a Pireusztól otthon kapott ki, a Schalkével Gelsenkirchenben remizett. A francia bajnok tehát az Olympiacostól elszenvedett vereséggel önmagát hozta kellemetlen helyzetbe: ha nem nyernek ma Rene Girard fiai, úgy lemondhatnak a továbbjutásról…
A narancssárgák nem csak a nemzetközi porondon botladoznak: a hazai pontvadászatban sem nyújtanak maradandót, csak a 14. helyen tanyáznak 12 ponttal, 10 egység hátrányban a listavezetővel szemben. Idegenben 2-1-3 a mérlege, Utakáék egyszerűen képtelenek kiegyensúlyozott produkcióra.
Mindkét brigád nyerési kényszerben lép pályára. Amelyik veszít, bajba kerül, hatványozottan igaz ez a gall bajnokra. A Montpellier hajlamos a gólgazdag meccsekre, ennek megfelelően javasoljuk a +1,5-ös opciót. Ám a pireuszi pokolban nem gondoljuk, hogy a szeszélyes vendégek nyernének. Ebből jön másik tippünk, az 1(x)!

Schalke-Arsenal Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Maradunk a B-csoportban, és Gelsenkirchenben gólokra vadászunk. Nagy csata várható, a nyertes tesz egy lépést a csoportgyőzelem felé!
Arról már fentebb szóltunk, hogy mi a helyzet a B-jelű kvartettben. Az első fogadja a másodikat, és amennyiben a kékek nyerni tudnak, minden bizonnyal megőrzik listavezető pozíciójukat. Igen ám, de ehhez ne kellene húzni az ágyúsok elleni összecsapást…
A VELTINS-Arénában azonban eddig még nem sikerült nyernie a BL-ben, igaz, csak egyszer léptek pályára otthon Huub Stevens tanítványai. Akkor a Montpellier pontosan távozott. Viszont idegenben remekelnek Afellayék! Győztek Londonban és Pireuszban is!
A Bundesligában a második pozícióból várják a folytatást. Előkelő helyezésüket annak ellenére megőrizték, hogy szombaton nem kalkulált vereségbe csúsztak bele a Hoffenheimnél (3-2). Draxleréknek nem volt szerencséjük a Babbel-éegánységgel szemben, hiszen a győztes találatot az utolsó percben kapták…
Arsene Wengernek most már illene valamit nyernie az Arsenallal! Tulajdonképpen e kijelentést már egy évtizede hangoztatják az ágyúsok drukkerei, ám mindhiába. És nagyon úgy tűnik, hogy a londoniak megint lemaradnak a bajnoki címről. Csak a 6. helyen állomásoznak, hátrányuk a MU-val szemben már 9 pont.
Cazorláék a hétvégén rangadót buktak el: épp az Old Traffordon kaptak ki (2-1). És idegenben nem megy jól Podolskiéknak: hat fellépésből mindössze 2-2-2-es sort tudnak felmutatni. A BL-ben azonban eddigi egyetlen túrájukon sikert arattak Montpellierben.
A Schalke gólaránya 6-3, az Arsenálé 5-4, a három mérkőzésük közül mindkét félnek kétszer jött a +2,5 és a mindkét fél betalál opció. Csak egymás ellen álltak meg 2 (Schalke) találatnál az alakulatok.
De ma eljutnak háromig, az tuti! Egyik társulatra sem jellemző az óvatosság, és ugye ha az Olympiacos nyer, akkor a vesztesnek meleg lehet a pite. Jó meccs, sok gól, ennyi 🙂

Olvasói sztorik