Hírek

Helvét gólok, török hazai!

A Bursaspor elverheti az újoncot, a svájci másodosztályban pedig gólokkal számolunk a rangadón...

Biel Bienne-Aarau +2,5! Mindkét csapat betalál: IGEN!

Parázs meccsen gólváltással számolunk a helvét második vonal mai ütközetében.
A 15. fordulóban a listavezető látogat az 5. helyezett otthonába. A Biel otthon nagyon erős (5-1-1, 17-8), idegenben viszont gyenge (0-3-4), így összességében 14 mérkőzésen 19 egységig jutott. A formáját alapjaiban határozza meg, hogy hol szerepel. Az elmúlt négy fellépéséből a kettő hazait behúzta, a két túráján viszont megégett. Sem a kiesés, sem a feljutás nem “fenyegeti”, tehát nyugodtan futballozhatnak a fiúk. A saját közönsége előtt lejátszott 7 találkozó közül 5-ször jött a mindkét fél betalál, és ugyanennyiszer a +2,5-ös opció.
Az Aarau vezeti a bajnokságot, 14 ütközetben 33 pontot zsebelt be, és jelenleg 6 egységgel vezet a 2. helyezett előtt. Ha így folytatja a gárda, akkor jövőre biztosan a legmagasabb osztályban szerepelhet majd.
A túrákon 5-1-1 a mérlege 14-9-es gólaránnyal, csak Vaduzban kapott ki, de még augusztusban. Az elmúlt hetekben sikert sikerre halmozott, 3 meccsen 9 pont, és nem mellékesen hintett 10 gólt is a gárda. Jó formában van tehát a bajnokesélyes, ám a Biel Bienne elleni idegenbeli túra nem lesz egy életbiztosítás.
2009 óta hat meccset vívta egymással a felek, és 3-0-3 az arány. Tavaly oda-vissza nyert az Aarau. Viszont egy érdekesség: mind a hat összecsapáson jött a +2,5-üs opció! Szerintünk mindkét együttes betalál majd, és végül lesz legalább három találat!

Bursaspor-Kasimpasa 1!

A zöldek otthon tartják a pontokat, az újonc üres kézzel távozik!
Középcsapatok mérkőznek ma este Bursában: a hazaiak a 8., a vendégek a 7. helyről várják a folytatást. A bursai alakulat eddig az eltelt 9 fordulóban 13 pontig jutott, saját közönsége előtt 1-2-1-es szerény sort felmutatva.
Ami Mutlu Topcu együttesének formáját illeti: hat fellépés óta veretlen, igaz, ebben a periódusban négyszer is ikszeltek a zöld-fehérek. Legutóbb a Trabzonhoz utaztak Belluschiék, és ha már ott jártak, el is hozták a három egységet (0-1).
A Kasimpasa rögös úton jutott a legmagasabb ligába: osztályozón vívták ki a feljutást Shota Arveladze fiai. Úgy tűnik, hogy az idén nem száll be a szokásos liftbe a brigád, azaz jó eséllyel megússza az osztályváltást. Jól kapta el a fonalat a társulat, jelenleg 13 egység áll a neve mellett, igaz, ebből idegenben csak 3-az sikerült behúzni: az ugyancsak újonc ELAZIGSPOR stadionjában aratott sikert még szeptember elején.
Az októbert viszont rendesen elbaltázták Kalu Uchéék: három csatában csak egy pont (egy kiesőjelölttel szemben, ráadásul otthon), azon kívül két kudarc. Legutóbb a szeszélyes Besiktas is elverte őket a Recep Tayyip Erdogan Stadium-ban.
Apró szépségtapaszt jelenthetett, hogy hétközben simán verték a kupában a Kocaelisport (5-0).
Azonban ma nem jön ki a lépés a Kasimpasának. Egyrészt, mert nem szokott. A legutóbbi három meccsüket Bursában a hazai egylet nyerte meg. Ma sem lesz másként, a jobb formában lévő zöldek legyőzik az újoncot. Tippünk tehát 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik