Hírek

QPR: az első sikerre várva

Nyeretlenek csapnak össze a Loftus Roadon, és szerintünk a hazaiak örülhetnek majd a végén. A Leverkusen ha nyer, előzhet... Miért ne tenné?

QPR-Reading 1!

Nyeretlenek csatáját rendezik a ma délután Londonban: a hazai alakulat szerintünk otthon tartja a három pontot.
Klasszikus kiesési rangadót rendeznek a Loftus Road Stadium-ban: az utolsó fogadja a 18. helyezettet. A QPR-nek mindössze 3 egység áll a neve mellett, 7-18-as gólarányt hoztak össze a csíkosak. Odahaza két iksz és két vereség szerepel a sorukban: a Chelsea-vel ás az Evertonnal sikerült remizniük, a Swansea és a West Ham viszont legyűrte őket. Mark Hughes együttesének szerencséje sincsen: két hete az Everton ellen Julio Cesar öngólja vezetett a pontszerzéshez, a legutóbbi játéknapon pedig a hajrában kaptak gólt Taarabték az Emirates-ben.
Pedig több van a csapatban! Ami a keretüket illeti: rutinos focisták sora lép pályára hétről-hétre, a támadószekciójuk pedig kimondottan erősnek tűnik. Zamora, Taarabt, Wright-Pgillips és Cisse is bevetésre vár, tehát tényleg nem rossz ez a névsor.
A Reading újonc a ligában, és eddig bizony a kékeknek sem sikerült felvenniük a Premier League ritmusát. Négy döntetlen eddig a mérlegük, emellett négy zakó csúfítja el a sorukat. Brian McDermott legénysége idegenben eddig csak a Swansea stadionjában tudott eredményes lenni.
Kebék formája is pocsék. A bajnokságban négy összecsapásból ugyan három döntetlen összejött, de a héten totálisan hülyét csináltak magukból a fiúk, miután 4-0-ás vezetés után sikerült kiejteniük magukat a Ligakupából az Arsenallal szemben. Az 5-7-es vereség egy idei emlékezetes marad a Reading-drukkereknek…
Az egymás elleni mérlegük nagyon kiegyensúlyozott, a Lotfus Roadon azonban inkább a QPR felé billen a mérleg nyelve. A hazai alakulatot rengeteg balszerencse sújtotta a közelmúltban, így most már az az érzésünk, hogy e pechszéria végre megszakad! Nyer a QPR!

Leverkusen-Düsseldorf 1!

Nincs mese, nem szalasztja el az előzés lehetőségét a gyógyszergyári brigád. A piros-feketék elverik sz újoncot!
A 10. fordulót rendezik a német élvonalban, és hőseink alapvetően már és más célokért küzdenek. A Leverkusen például a dobogót, és ezáltal a BL-szereplést célozta meg, ám vélhetően erről le kell majd mondaniuk Schürrlééknek az erős konkurencia miatt. Most az 5. pozícióból várják a folytatást, 9 mérkőzésen 15 pontot szerezve, és otthon még veretlen (2-2-0), igaz, hogy a sorsolása folytán nem is voltak agyágyúk még a BayArénában.
Hat forduló óta nem talált legyőzőre Sascha Lewandowski alakulata, a legutóbbi bajnokin a Bayernt verte idegenben, majd hétközben a kupában is sikerült a továbbjutás, igaz, csak a ráadásban (Bielefeld) Castróék ha nyernek, megelőzhetik a tagnap botló Dortmundot.
Aktuális riválisa jelenleg csak a 15. helyen áll, ám egy győzelemmel akár öt helyet is feljöhet a gárda! Az újonc eddig 10 pontig jutott, és érdekesség, hogy idegenben eddig jobban teljesít a Fortuna: 2-1-1 a vendégmérlege, csak Mainzban kapott ki, az Augsburgnál és a Fürthnél nyert, Stuttgartból pedig pontosan tért haza. Tehát eddig eredményesek vendégségben a srácok, ám mint kiderült, eddig nem jártak nagycsapatnál Norbert Meier fiai.
A csíkosak nem igazán vannak jó passzban, négy nyeretlen bajnokit követően sikerült azonban a kupában továbbjutniuk: túlórában verték a Gladbachot. A következő hetekben nehéz meccsek várnak a düsseldorfiakra, tehát könnyen előfordulhat, hogy lejjebb csúszik majd a tabellán a társulat.
Az elmúlt 15 esztendőben nem játszottak tétmeccset a felek, így a közös múltból nem lehet kiindulni. Inkább a hazai pálya előnyét, no és a nagyobb játéktudást vesszük alapul, így tehát sima hazait várunk!

Olvasói sztorik