Hírek

Új vezér a farkashorda élén!

A Wolfsburg nyerni megy a frankokhoz, a Hannover elverheti az Augsburgot.

Nürnberg-Wolfsburg 2(x)! ‘2,5!

Magath távozásával elkezdett futballozni a zöld sereg. A sorozatuk nem szakad meg a botladozó frankoknál sem.
Hiába a parádés rajt, az elmúlt hetek pocsék teljesítményének hatására a Nürnberg mindössze a 15. helyen tanyázik, 9 ütközetben szerzett 8 pontjával. Az első három fordulóban veretlenek maradtak a piros-feketék, ám azt követően már csak egy iksz jött össze, az is otthon, a harmatgyenge Augsburggal szemben. Emellett öt vereség, hol kisebb, hol nagyobb mértékben.
Hazai pályán különösen el van átkozva Dieter Hecking alakulata: 0-2-2 a mérlege, az említett iksz mellett még a Dortmund hagyott egységeket a Stadium Nuremberg-ben. Pinoláék tehát nagyon gyenge formában vannak, ha így folytatják, könnyen nagy bajba kerülhetnek.
Lorenz Gunther Kostner váltotta Felix Magathot a farkasok kispadján, és az új tréner valósággal csodát tett! A zöldek a hisztis mesterrel borzalmasan teljesítettek, a kiesőzónába süllyedtek. A Freiburg elleni vereséget követően döntött a menedzsment, és új szakvezetőt kért fel a munkára.
És bejött a csere, ugyanis az új tréner győzelemmel mutatkozott be a Bundesligában (1-4 Düsseldorfban), majd a kupában is simán továbbjutottak Diegoék. A kimondottan erős kerettel rendelkező együttes idegenben eddig sem teljesített rosszul (2-1-2), és ma ismét gyarapíthatja túrapontjainak számát.
Tavaly oda-vissza nyertek a farkasok, és bizony ezúttal is nekik adunk nagyobb esélyt. Dosték szerintünk győztesen térnek haza, de legrosszabb esetben is döntetlen lesz a végeredmény. Ismerve a vendégek támadóalakzatát, könnyen jöhet a +2,5-ös opció is!

Hannover-Augsburg 1!

Husztiéknak muszáj lesz nyerniük, ha a középmezőny első feléhez akarnak tapadni. Márpedig ez a minimális céljuk…
A 10. fordulóhoz érkezett a német pontvadászat, és a Hannover egyelőre csak a 10. pozícióban tanyázik, 9 mérkőzésen szerzett 11 pontjával. A gárda otthon 2-2-1-es mérleget produkált, 12-9-es gólaránnyal. A Schalke és a Dortmund ikszelt vele, a Mönchengladbach nyert nála, a Bremen és a Nürnberg pedig kapitulált az AWD-Arenaa-ban. Egy érdekesség: mindannyiszor megzörrent mindkét háló, és a +2,5-ös opció négyszer is ült.
Mirko Slomka brigádja kicsit szeszélyesen szerepel az idén. Az EL-ben minden rendben, a német kupában a csak 11-esekkel sikerült a továbbjutás a Drezdával szemben, a bajnokságban szeptember vége óta nem tudnak nyerni Dioufék… Októberben négy meccsen mindössze egy ponttal…
Az Augsburg gyengén szerepel az idén, az utolsó előtti hat ponttal, 0-2-2-es idegenbeli mutatóval. Ami biztató lehet, hogy a legutóbbi két kirándulása pontosra sikeredett (Nürnberg, Hoffenheim, mindkétszer 0-0). Viszont otthon legutóbb a Hamburg legyőzte a piros-fehéreket, így lassan kilátástalan helyzetbe kerülnek Banve-ék.
És a játék… Valami borzalmas, amit Markus Weinzierl társulata futball címen előad hétről-hétre. Gyenge ez a keret az élvonalhoz, van egy olyan érzésünk, hogy az egyik búcsúzó az Augsburg lesz az idén…
Kupameccsen ugyan nyertek Moravekék, igaz, a Münster legyőzése nem jelenthetett nagy gondot (0-1).
Az idén márciusban ebben a felállásban 2-2 lett a végeredmény. Ám akkor az egy másik Augsburg volt. Szerintünk ma mindenképpen Schlaudraffék gyűjtik be a három pontot. Húzzuk be a hazait!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik