Hírek

Irány Belgium!

Komplett fordulót rendeznek ma a belga bajnokságon, és ebből mi sem szerettünk volna kimaradni...

Lokeren-Beveren 1! +2,5!

Tuti hazai sikerrel zárul a Beveren lokereni vendégjátéka. Azt gondoljuk, hogy legalább három találatot is hoz a 90 perc.
A 13. fordulót rendezik immár a belga élvonalban. A hazaiak a 8. helyről várják a folytatást, 12 meccsen 18 pontot szerezve. A gárda otthon 1-3-1-es, kissé szeszélyes mutatóval rendelkezik, és ami érdekesség, hogy élcsapattal még nem meccsel Peter Maes alakulata a Daknamstadion-ban.
Ami Patosiék formáját illeti: nos, azzal semmi probléma nincsen! Két idegenbeli fellépésén hat pontot kasszíroztak a srácok, ráadásul nem is akárki ellen aratták sikereiket. Előbb a listavezető Zulte, majd a 2. helyezett Club Brugge adta meg magát Lekóéknak! Azért ez nem rossz ajánlólevél!
A Beveren újonc a ligában, ám ha nem szedi össze magát, könnyen búcsút is inthet a legmagasabb osztálynak. Most az utolsó előtti pozícióban állomásozik, 12 csatában mindössze 7 pontot tudott szerezni. Kirándulni nem igazán szeret (0-1-5), csak Genkben nem páholták el.
Hat idegenbeli mérkőzése közül ötször eredményes volt, és négy alkalommal jött a +2,5-ös opció. Az elmúlt hetekben válságban van a gárda: 4 meccs, 1 pont, 4-11-es gólaránnyal. A Cercle Brugge üldözi az együttest (4 pont), a Beveren pedig leginkább a Lierse-re tudna tapadni (10). Ha nem tud javítani teljesítményén az újonc, úgy könnyen osztályozóra kényszerülhet a szezon végén, amely ugye tudjuk, hogy mindig nagy lutri.
Az a határozott érzésünk a mai meccsel kapcsolatban, hogy a Lokeren elveri vendégét. Jó formában van a hazai egylet, a Beverenben pedig nem érezzük az erőt. Tippünk tehát hazai, no és +2,5!

Mons-Kortrijk +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Maradunk a belgáknál, és egy gólgazdag összecsapásra hívjuk fel kedves blogtársaink figyelmét.
Középcsapatok meccselnek egymással Mons-ban, a Stade Charles Tondreau-ban. A hazai brigád jelenleg a 11. 15 ponttal, amelyet 12 fellépésen ért el. Odahaza egyértelműen erősebbek Enzio Scifo tanítványai: 3-1-2-es sort hoztak össze, ehhez 13-10-es gólarány párosult. Mostanság is hozza e kétarcú formáját a gárda, hiszen saját pályáján az elmúlt két alkalommal nyertek a sárkányok, idegenben viszont nem tudtak győzni.
A piros-fehérek eddig hat hazai ütközetéből ötször mindkét háló megzörrent, négyszer pedig volt legalább három találat.
Nézzük, mit kell tudnunk aktuális ellenfeléről, a Kortrijkről! A Nyugat-flandriai brigád jobban áll riválisánál: az 5. 21 ponttal, 4-0-2-es vendégmutatóval! Annyi azért ebből leszűrhető, hogy a vörösök nem ijednek meg az árnyékuktól, ja túrázniuk kell. És nagyszerű szériát is futnak Hein van Haezebrouck tanítványai: négy mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, ebben a periódusban 10 egységet zsebeltek be.
És a gárda mostanság a szerencsével sem áll hadilábon: a múlt hétvégén a Genk járt nála, és Chavarria az utolsó pillanatban egalizálta az eredményt (1-1). Hihetetlenül szoros a bajnokság élmezőnye, tehát egy sikerrel nagyot lehet előrelépni a tabellán. A 7. Gentet az első Zultétől mindössze három pont választ el!
Összességében iksz körüli eredményt várunk, ám inkább a gólokat támadjuk be ezúttal. Az elmúlt években 8 csatából hétszer mindkét fél betalált, ötször pedig valóságos góleső volt. Most is bízunk legalább három találatban!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik