Hírek

Angol kupakaland

A Leeds-Southampton meccsen várunk gólokat, a Reading ellenében az Arsenal továbbjutásával számolunk.

Leeds-Southampton +2,5!

A ligakupában már a 4. fordulót rendezik: az Elland Road-on gólokat várunk, legalább hármat!
A második ligában szereplő fehérek egyelőre nem tudják átlépni árnyékukat. Mindössze a 11. helyen tanyáznak, 13 csatában 19 pontot gyűjtve. Otthon, vagy idegenben lépnek pályára? majdnem mindegy, legalább is az eredménysorukból nem látszik markáns különbség. Az Elland Roadon 3-2-2, a túrákon 2-2-2-es sort tudnak felmutatni. Neil Warnock menedzser pedig a feljutást kapta ukázként a tulajdonosoktól, ettől pedig most igencsak messze van a gárda.
Becchioék nem képesek a folyamatos, kiegyensúlyozott teljesítményre. Az elmúlt három fellépésükön nem tudtak nyerni, két iksz mellett a hétvégén a Birmingham elvitte mind a három pontot Leedsből. El-Hadji Diouf és társai azonban eddig a Ligakupában menetelnek, igaz, hihetetlen szerencséje is van a fehéreknek, ugyanis eddig nem kellett kimozdulniuk saját stadionjukból. A Shrewsbury Town (4-0), az Oxford United (2-0) után az előző körben az Everton járt nála, és bizony a liverpooli kékek sem találták meg az ellenszert (2-1), így a Leeds léphetett a 4. fordulóba.
Az ellenfél újonc a Premier League-ben, és a szentek eddig nem nagyon kapták el a fonalat. Kieső helyen állnak, 9 fellépésen mindössze 4 pontig jutottak. Valamennyi egységét otthon szerezte, egyetlen sikerét az Aston Villa ellen aratták, de annak is már jó ideje.
Elképesztő gólképes csapat a Southampton, ám elsősorban hátul tud találatokat produkálni. 9 bajnoki közül 8-szor jött a +2,5-ös opció (a Wigantől “csak” 2-0-ra kaptak ki), Lallanáék gólaránya 14-26! Azért 9 ütközetben ez igencsak érdekes találati arány!
A bajnokságban botladoznak tehát a szentek, a Ligakupában azonban eddig a Stevenage FC-t idegenben (1-4), a Sheffield Wednesdayt pedig otthon (2-0) kalapálta el. Nagy kérdés, hogy ezúttal melyik arcát mutatja Nigel Adkins alakulata…
Azt gondoljuk, hogy leginkább a gólképes oldalát hozza megint az élvonalbeli együttes. No és azért a Leeds-i támadókat sem kell félteni. Meggyőződésünk, hogy mindkét fél betalál majd, no és könnyedén jöhet a +2,5-ös opció is!

Reading-Arsenal 2!

Kiscsapat kontra sztárcsapat. Szerintünk nem borul a papírforma, nyernek az ágyúsok!
A Ligakupában már hallottunk egy két igazán vad eredményről, ám ezen az összecsapáson nem érzünk meglepetést. A hazaiak újoncként kezdték a bajnokságot, ám egyelőre úgy tűnik, nem sikerül felpörögni a Premier League szintjére. 9 mérkőzést követően nyeretlenül, kieső helyen tanyáznak a kékek, négy iksz és 5 zakó a mérlegük. Brian McDermottnak fel van adva a lecke: benn kellene maradni a legmagasabb osztályban! Ez azonban roppant nehéz küldetésnek tűnik. Pogrebnyakék többször is közel álltak már az első sikerükhöz, de eddig rendre betliztek a végjátékban. A hétvégén melléjük állt a szerencse, ugyanis a Fulham ellen a 90. minutumban sikerült az egyenlítés (3-3).
A Ligakupában eddig a Peterborough United ellen otthon (3-2), a QPR ellen pedig idegenben (2-3) sikerült a továbbjutás. Ma azonban nehezebb feladat vár Kebéékre a Madejski Stadium-ban.
Ugyanis az Arsenal lesz a vendég, amely miután több fronton is harcol (FA még el sem kezdődött, BL, Premier League, Ligakupa), minden bizonnyal jó néhány fiatal futballistával áll majd ki a második számú kupasorozat aktuális mérkőzésén.
Az ágyúsok a bajnokságban eddig nem brillíroztak, 15 egység áll a nevük mellett, hátrányuk a listavezető Chelsea-vel szemben már 7 pont. A londoni kékek mellett a Norwich győzte le eddig Podolskiékat, akik a hétvégén Arteta hajrában szerzett találatával tudták otthon tartani a pontokat a QPR-ral szemben.
Arsene Wenger együttesére ráadásul szombaton nagy rangadó vár: Walcotték az Old Traffordra hivatalosak. Ha pont nélkül maradnak a londoniak, úgy a rivális 9 pontos előnyre tesz szert. Ezt természetesen nem akarják Cazorláék… Tehát könnyen elképzelhető már csak a hétvégi derbi miatt is, hogy tartalékos lesz a piros-fehér társulat.
Ám ennek ellenére bízunk az Arsenal sikerében. Eddig négyszer találkoztak a felek, és mindannyiszor a fővárosiak diadalmaskodtak!
Tippünk tehát 2-es, továbbjutnak az ágyúsok!

Olvasói sztorik