Hírek

Összekapja magát a Sporting?

A lisszaboni együttes új edzővel küzd, egyelőre a tabella hátsó részén. A Brann otthon masszív alakulat, nem lesz egyszerű dolga ma a Lilleströmnek sem...

Sporting-Academica 1!

Megtörik a zöldeket sújtó átok, és végre három pontot kasszíroznak a hazaiak!
Botrányosan gyenge szezont fut a nagy múltú alakulat: mindössze a 14. helyen tanyázik 6 fordulót követően 6 ponttal. A gárda botladozik az EL-ben is, és a klubvezetés nem is tétlenkedett sokáig: Ricardo Sa Pinto helyére Oceano Andrade da Cruz ült le a kispadra, ám a feltámadás várat még magára. De visszatérve a bajnoki szereplésre: 1-3-2 a mérlege, hazai környezetben, a lisszaboni Jose Alvalade stadionban 1-1-1-es sort produkáltak eddig Diego Capelék. A Rio Ave nyert nála, az Estoril pontot csent tőle, egyedül a Gil Vicente ment haza üres kézzel a zöld-fehér-feketéktől.
Az elmúlt hétvégéjén játszotta első rangadóját a társulat, és megint kikaptak a fiúk! A Porto 2-0-ra győzött, Van Wolfswinkeléket pedig rendesen megszórta a játékvezető: 9 sárgát és egy pirosat kapott a Sporting!
Összességében tehát gyengén muzsikálnak a fővárosiak, ám mint tudjuk, minden rossz sorozat megszakad egyszer…
Az ellenfél a liga döntetlenkirálya lesz: az Academica 1-4-1-es mérleggel, 7 ponttal a 9. helyen állomásozik a coimbrai együttes. Idegenben eddig veretlen a gárda (1-2-0), a Maritimo stadionjában sikerült behúzni a 3 pontot. Az elmúlt hetekben két vereséget könyvelhettek el a drukkerek: előbb otthon a Guimarestől a bajnokságban, majd csütörtökön Madridban az EL-ben sem sikerült a pontszerzés.
Tavaly és tavalyelőtt is megnyerte ebben a felállásban a meccset a Sporting. Ráadásul most már tényleg kijöhet a lépés a zöldeknek! Húzzuk be a hazait!

Brann-Lilleström 1! +2,5!

Az otthon szenzációs bergeni együttes nem hibázik: a pontok otthon maradnak!
Hajrájához érkezett a norvég bajnoksűg: immár a 27. fordulóra készülődnek a gárdák. Lényegesen kedvezőbb helyzetben vannak a hazaiak, az 5. helyen tanyáznak, 42 egységgel. Odahaza nem ismernek kegyelmet (10-1-2), csak a Stormgödset és a Valarenga tudott nála nyerni, de annak is már fél éve. Azóta remekelnek a piros fehérek Bergenben, kilenc mérkőzést húztak be zsinórban!
Jó formát mutatnak Korcsmárék, legutóbb például a Fredrikstad vendégeként nyertek a piros-fehérek.
A nemzetközi porondra nem juthat ki az alakulat, esélye sincs a dobogóra, és a kupában is elvérzett már a társulat.
Az ellenfélnek nagyon kell tepernie, hiszen az osztályozós helytől mindössze négy egység választja el. Jelenleg 29 pontjuk van, a sorsolása azonban nem tűnik nehéznek, tehát vélhetően jövőre is az élvonal tagja lesz a brigád.
Érdekesség, hogy idegenben jobban teljesítenek a fiúk: 4-4-5 18-25-ös gólaránnyal. Az elmúlt három mérkőzésükön azonban nem nyert a Lilleström, két iksz és egy vereség Knudtzonék mérlege.
Az elmúlt esztendőkben rendre a Brann nyerte az ütközeteiket Bergenben. Ezt várjuk ma is, no meg legalább három találatot. S miután Norvégiáról van szó, könnyen összejöhet ez a mennyiségű találat. Tippünk tehát hazai és +2,5!

Olvasói sztorik