Hírek

Magyar vendég, ír hazai

A Siófok nem szerzi meg első győzelmét, a Waterford pedig megnyeri az osztályozó második felvonását is!

Siófok-Kecskemét 2 (x)!

Nincs jó hírünk a Siófok-drukkereknek: szerintünk továbbra is nyeretlen marad a kék-sárga együttes…
Valami nagyon nem stimmel a Balaton-partján: a gárda 11 fordulót követően 3 ponttal, nyeretlenül, messze leszakadva a mezőnytől dekkol a gárda az utolsó helyen. Otthon egy iksz (Fradi) és öt zakó, tehát hazai pálya hátrányáról beszélhetünk inkább Siposék esetében.
Hogy milyen formában vannak Fejesék? Nincs mit szépíteni: pocsékban… Az elmúlt két fordulóban nem elég, hogy kikaptak, de még csak gólt sem rúgtak Dajicsék… A Loki ellen ez még nem olyan ciki, no de Kaposváron? Szóval, Horváth Károly alakulata nagyon nehéz helyzetbe hozta magát, innen nehéz lesz felállni.
A Kecskemét Horváth Ferenc érkezése óta szenzációs formát mutat: három mérkőzésen 9 pont, az áldozatok a kispestiek, az egriek és a szombathelyiek voltak. A lila-fehérek így el is mozdultak a veszélyes zónából, a 8. helyen tanyáznak 11 meccsen 14 pontot gyűjtve.
Vendégségben 2-1-3 Vaskóék mérlege: az Eger és a Pécs ellen tudtak nyerni a túrákon.
A helyzet a következő: az az érzésünk, hogy a Siófok nem tud magához térni még egy darabig. Az elmúlt években sem ment a Balaton-partiaknak a lilák ellen: két éve 2-1-re, tavaly 2-0-ra nyertek a vendégek Siófokon.
Most sem járnak teljes sikerrel a hazaiak, maximum egy döntetlent tudunk elképzelni. De az alaptippünk a 2-es!

Waterford-Longford 1!

Immár osztályoznak a derék ír futballcsapatok. Az első meccsen a Waterford diadalmaskodott, és szerintünk a második összecsapáson sem kegyelmez United!
Az ír második vonalban már befejeződtek a küzdelmek, ám két együttes nem tétlenkedhet. A 2. helyezett Waterford és a 3. Longford azért játszik párosmeccset, hogy az első ligába jusson. Ez persze még csak az első lépcsőfok, hiszen a nyertesnek ezt követően a Dundalk-kel kell megmérkőznie a hőn áhított Premier League-ért.
A hazai brigád egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a Limericket üldözte folyamatosan, ám végül nem sikerült utolérnie a listavezetőt. Az alapszakaszt 58 egységgel zárta, aktuális riválisára 8 pontot verve.
Remek passzban várja a Waterford a visszavágót, hiszen a legutóbbi hét összecsapásuk közül hatot behúztak. Azért ez nem rossz ajánlólevél…
A Longford a 3. helyen zárt, így jogosult az osztályóra. Ám összességében nem igazán várhatja bizakodó hangulatban a találkozót a brigád, hiszen az alapszakaszt négy zakóval zárta az alakulat, ráadásul a rájátszás első ütközetét is simán elbukták a fiúk (0-2).
A társulat idegenben nem ment rosszul a bajnokságban (8-4-2), ám a hat legutóbbi kirándulása közül csak egyszer diadalmaskodott a Town.
Az egymás elleni mérleg enyhe Waterford-fölényt mutat. És szerintünk ma is egy újabb strigula kerül be a United neve mellé. Motiváltabb lesz a hazai együttest, amely a gyenge formában lévő, hitehagyott vendégeket ismét elpáholja. 1,85-ét húzzuk be bátran a hazait!

Olvasói sztorik