Hírek

Bajnoki szereplés vagy nemzetközi kupa?

A skandináv csapatokra holland és ukrán ellenfél vár...

Rosenborg-Metallist Kharkiv 2(x)!

A bajnoki címért vívott küzdelem felülírja-e az EL-szereplést a norvég alakulatnál? Nos, szerintünk a válasz igen!
A K-jelű négyesbe hőseink mellett a Leverkusen és a Rapid Wien nyert besorolást. Az állás a következő: Metallist (4), Leverkusen (4), Rosenborg (3), Rapid (0). Ma az ukránok Norvégiába hivatalosak, a Bayer pedig Bécsben lép pályára.
A trondheimi együttes átvette a vezetést a bajnokságban! 26 fordulót követően, igaz, pontazonossággal, de jobb gólarányuknak köszönhetően az élen áll a fehér-fekete egység. 14-10-2-es mérlege azt bizonyítja, hogy igazán összeállt Jan Jonsson alakulata. Egy bergeni vereséget leszámítva parádés sorozatot futnak Holmék, ám egy nagy hajrá még vár a fiúkra. Négy fellépés van hátra, és ebben a periódusban még két csúcsrangadó vár Pricáékra: a 2. Moldéhez és a 3. Stormgodsethez is hivatalos még a Rosenborg a következő két játéknapon. Ha ezeken a meccseken is eredményesen szerepelnek a srácok, úgy visszahódíthatják bajnoki címüket. Kell ennél nagyobb motiváció? Szerintünk nem!
Az EL-ben eddig egy idegenbeli siker (Bécs) és egy hazai zakó (Leverkusen) szerepel a nevük mellett, és ismerve az erőviszonyokat, a 3. helyet jósoljuk a fehér-feketéknek. És ha választani kellene a bajnoki cím, valamint az esetleges továbbjutás között, megkockáztatjuk, hogy a norvég legények inkább az aranyérem mellett tennék le voksukat…
Az ukrán bajnokság hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt esztendőkben, és immár nem csak a Sahtar és a Dinamo Kijev képvisel európai színvonalat. A Kharkiv tavaly az elitalakulatok mögött a 3. pozícióban zárt, jelenleg pedig a 4. pozícióban állomásozik. A bajnoki címre semmi esélye a Metallistnek, hiszen a donyeckiek eddig hibátlanul menetelnek. Kharkiv jó formában van, a múlt hétvégén épp a Dinamo Kijev stadionjában nyert 3-1-re!
A csoportban eddig még veretlen az egység: pontot hozott a gyógyszergyáriaktól, majd otthon elverte a válságban lévő bécsi zöld-fehéreket. Jó eséllyel tovább is lép majd a kvartettből az ukrán brigád.
Az az érzésünk, hogy a mai meccsre jobban rákoncentrál majd a keleti alakulat. A norvégok inkább a bajnokságot helyezik előtérbe, így nem is lepődnénk meg nagyon, ha a rázós, mindent eldöntő hazai sorozat előtt nem az alapcsapatukkal vennék fel a harcot. A vendégek az esélyesebbek, esetleg egy x-szel megtámogathatjuk még az alaptippet!

PSV-AIK Stockholm +2,5! (0-1) 1!

A holland sztárcsapat egyértelműen jobb a svéd riválisánál, ráadásul a stockholmi alakulat érdekelt még az ALLSVENSKAN hajrájában is… Sima hazai siker várható!
Az F-csoportban a Dnyipro, a Napoli, a PSV és az AIK küzd a továbbjutásért. Jelenleg az ukránok állnak az élen hibátlan teljesítménnyel, a hollandoknak és a taljánoknak 3 egységük van, míg a svédek eddig még nem szereztek pontot.
Az Eindhoven előbb kikapott Ukrajnában, majd fölényes győzelmet aratott a Napoli ellenében. A bajnokságban a 2. helyen tanyáznak, hátrányuk az éllovas Twente mögött mindössze két pont. Hazai pályán, a Phillips Stadionban eddig száz százalékosak Matavzék; igaz, a hétvégén kicsit ráijesztettek a drukkerekre a piros-fehér-feketék, ugyanis a Willem már 2-0-ra is vezetett Merteensék ellen, ám a második félidőben fordítottak a hazaiak.
Az AIK jelenleg a 4. helyen tanyázik a svéd bajnokságban, ám helyzete közel sem reménytelen, hiszen a Hacken előnye mindössze 3 egység a fővárosiakkal szemben. Még 3 játéknap van hátra, és miután még két rangadó vár a sárgákra (Hacken, Malmö), így összességében a saját kezében van a sorsa.
Az AIK formája azért nem igazán parádés, az osztályozó elől menekülő Gefle elleni hazai fiaskó például sokat rontott jelenlegi pozícióján. Tavaly az ezüstérmet sikerült megszereznie a gárdának, ez a pozíció az idén is még összejöhet.
Az Európa Ligában eddig két kudarc érte az együttest, Danielssonék előbb Nápolyban kaptak kiadós verést (4-0), majd Stockholmban a Dnyipro tréfálta meg a svédeket (2-3).
A PSV nyerési kényszerben lép pályára, és ismerve az olaszok hozzáállását az EL-hez, még meg is előzhetik a délieket a csoportban. Ehhez nyernie kell a hollandoknak. Az AIK viszont szerintünk a bajnokságra koncentrál majd, ott ugyanis még van esélye, a csoportkörben viszont erről már lecsúszott… Tippünk tehát erős hazai, akár hendivel is!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik