Hírek

Európai porondon javíthat a Videoton

Öt nyeretlen bajnoki után a svájci FC Basel lesz a fehérváriak ellenfele az Európa Ligában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Ligában szeptember 2-án tudott nyerni legutóbb a Videoton, amely most nemzetközi porondon javíthat, hiszen csütörtökön 19 órától a svájci FC Baselt fogadja Európa Liga-csoportmérkőzésen – írja az MTI.

A Basel nem kezdte jól a szezont, ennek következményeként a múlt héten menesztették Heiko Vogel vezetőedzőt, akit Murat Yakin váltott a kispadon. A korábbi válogatott játékos bemutatkozása nem sikerült, ugyanis vasárnap egygólos vereséget szenvedett együttese a Luzern vendégeként, így 13 fordulót követően 21 pontjával csak negyedik a bajnokságban.

Sándor György csapatkapitány a székesfehérvári klub honlapján úgy vélte, a Basel problémái ellenére az eddigi legnehezebb erőpróba vár rájuk, mert bár a Sporting Lisboa a legnagyobb név a csoportban, de a három hete 3-0-ra legyőzött portugál együttesnél komoly gondok vannak, nem véletlenül produkálta története egyik legrosszabb rajtját.

– A Basel stabilabb gárda és veszélyesebben is játszik, ráadásul kiváló a szélsőjátéka. Sokkal nehezebb ellenfél lesz – mondta a hétvégi fordulóban bombagólt szerző futballista a soron következő ellenfélről, amely két döntetlent ért el eddig a sorozatban.

A Videoton genki veresége és a Sporting legyőzése után három pontjával a második, továbbjutó helyen áll, s ezt a pozíciót akár egy döntetlennel is megőrizheti. Köteles László belga csapata, a négy pontjával éllovas Genk a Sportingot fogadja.

Európa Liga, G-csoport, 3. forduló (október 25. csütörtök)

19 óra: Videoton FC – FC Basel (svájci)

19 óra: KRC Genk (belga) – Sporting Lisboa (portugál)

A csoport állása: 1. Genk 4 pont, 2. Videoton 3 pont, 3. Basel 2 pont, 4. Sporting Lisboa 1 pont

Huszti és Hajnal is pályán

Huszti Szabolcs csapata, a német Hannover a svéd Helsingborg vendégeként lép pályára, míg Hajnal Tamás együttese, a szintén német VfB Stuttgart a dán Köbenhavnt látja vendégül az Európa Liga csütörtöki, harmadik csoportfordulójában.

A Hannover egy-egy győzelemmel és döntetlennel kezdte a csoportkört, s négy pontjával vezeti négyesét. A német bajnokságban hatodik helyen álló együttes a papírforma alapján a csütörtöki meccs után is az élen maradhat, ugyanis a svéd rivális egyetlen ponttal az utolsó a csoportban.

A Bundesligában vasárnap fontos győzelmet aratott, s ezzel 12. stuttgartiak számára csütörtökön kötelező a három pont begyűjtése. Hajnal Tamás csapata sereghajtó jelenleg a csoportjában, s egy esetleges vereség csaknem kilátástalan helyzetbe sodorná a gárdát.

A Lencse Lászlót foglalkoztató izraeli Hapoel Kiryat Shmona a cseh Sparta Praha otthonában játszik a harmadik fordulóban, amelyben a címvédő Atlético Madrid a portugál Académicát fogadja.

Olvasói sztorik