Hírek

Vendégek szerdája

A Manchester City és a PSG is jó esélyekkel lép pályára vendégségben...

Ajax-Manchester City 2! +2,5!

Bajba kerülhet az angol bajnok, ha nem szerez három pontot a mai meccsen. De szerez, nyugi, a kékek tesznek egy lépést a továbbjutás felé…
A harmadik fordulót rendezik a BL-ben, így a D-csoportban is teljes játéknapot tartanak. A 4. helyezett Ajax a 3. Manchester Cityt látja vendégül. A hazai alakulat rendesen bekezdett: előbb Dortmundban kapott ki, majd otthon a Realtól szenvedett vereséget. Nulla pont, 1-5-ös gólaránnyal. Valljuk be, szinte biztos, hogy elszálltak az esélyei a holland bajnoknak a továbbjutástól.
A bajnokságban ugyan még veretlenek az amszterdamiak, ám feltűnően sok döntetlent játszanak: 4-5-0 a mutatójuk, így nem is csoda, hogy csak a 4. helyen tanyázik 9 fordulót követően. Az elmúlt hetekben különösen sokat botlottak Frank De Boer tanítványai: a BL-fiaskók mellett otthon az Utrecht, majd idegenben a Heracles is értékes pontokat vett el Blindéktől.
A rivális helyzete sem sokkal jobb, már ami a nemzetközi porondot illeti. A Real ellen a végjátékban buktak el (3-2) a Bernabeuban, majd hazai környezetben a Dortmund ponttal távozott. Ma muszáj lesz nyerniük Dzekoéknak, mert ha nem, akkor könnyen lemaradhatnak az első két pozícióról.
Manchini mester alakulata is veretlen még hazája bajnokságában: Agüeróék 5-3-0-ás sorral jelenleg a 3. helyen tanyáznak. Nasriék a Premier League-ben három meccset húztak be zsinórban, tehát a formájukra nem lehet panasz, Szombaton a WBA kis híján megtréfálta Kompanyékat: Dzeko duplája a hajrában azonban helyre állította a világ rendjét (1-2).
Azt gondoljuk, hogy az Ajax nem lesz képes feltartóztatni a City rohamait. Ismerve a két együttes játékfilozófiáját, nyomban adódik a +2,5-ös opció is. Ennek megfelelően olyan ütközeten nyer majd az angol bajnok, amelyen lesz legalább három találat!

Dinamo Zagreb-PSG 2!

A portói fiaskó után behúzza a három pontot a francia együttes. A horvátok nem tudják megnehezíteni a sztárcsapat dolgát.
Az A-jelű kvartettben a következő a helyzet: vezet a Porto (6), a további sorrend pedig PSG (3), Dinamo Kijev (3), Dinamo Zagreb (0). A hazaiak tehát elvesztették mindkét fellépésüket: előbb a Porto vitte el a három pontot a Maksimir-ből, majd az ukrán fővárosban kapituláltak a kék-fehérek.
A továbbjutási esélyei tehát el is szálltak Ante Cacic együttesnek, és vélhetően még a 3. hely sem lesz meg Copéknak. A bajnokságban persze simán vezetnek, és minden bizonnyal idén is a Dinamo ünnepelheti majd az aranyérmet. Viszont a BL még egy kicsit sok Sammiréknek…
A francia elitalakulat a Kijev kivégzése után peches vereséget szenvedett Portóban, így most javítania kell. Ehhez nagyszerű alkalomnak tűnik a csoport leggyengébb láncszeme elleni ütközet. Ancelotti mester elképesztően erős kerettel dolgozhat, így a gallok esélyesként lépnek pályára Horvátországban is.
Ibrahimovicék a bajnokságban is átvették a vezetést! Három döntetlennel kezdték a sorozatot a fővárosiak, ám után elképesztő sorozatba kezdtek. A svéd óriás ellenállhatatlan, de felnőtt a feladathoz a többi sztár is. Legutóbb például Gameiro lőtte a győztes gólt a Reims ellen.
A nyári nagybevásárlás úgy tűnik, kifizetődő, hiszen a PSG rég nem látott magasságokban tündököl. A Parc des Princes népe tehát örömmel jár újra meccsre, és a stadion mostanság nem az elégedetlenségtől hangos.
Azt gondoljuk, hogy a francia együttes lényegesen jobb csapat a horvátnál, és e különbség érvényesül majd a pályán is. Nyernek a vendégek!

Olvasói sztorik