Hírek

Az olaszokat is megverte az U17-válogatott

Pisont István együttese taktikus, lelkes játékkal 3-2-re legyőzte Olaszország korosztályos csapatot a Telkiben rendezett Európa-bajnoki selejtezőtornán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar együttes szombaton, az albánok elleni győzelemmel már kiharcolta a továbbjutást.

Az első negyedórában az olasz együttes elképesztően magas tempót diktált, de a magyar válogatott felvette a kesztyűt, s bár a vendégek többet birtokolták a labdát, nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani. A 16. percben azonban egy 23 méteres szabadrúgásból megszületett az olaszok vezető gólja, Mauri csavart a jobb alsó sarokba (0-1) – tudósít az MLSZ honlapja.

A találat meghozta a magyar válogatott támadókedvét, és mindössze öt percre volt szüksége az egyenlítéshez, a Rácz Barnabás ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőből Zsótér Donát a bal alsó sarokba lőtt (1-1). Az egyenlítés után is támadásban maradt a magyar válogatott, az olasz térfélre helyeződött át a játék, de az ellenfél jól megszervezett védelmét nem sikerült áttörni.

A második félidőt a magyar válogatott kezdte jobban, játékosai már saját térfelükön letámadták a labdát birtokoló olaszokat, többször is jókora fejetlenséget okozva az ellenfél védelmében. Az 56. percben egy ilyen szituációt követően az olasz kapus hibázott, röviden lőtte el a labdát, Rácz Barnabás lecsapott rá, elvitte a védője mellett, majd 15 méterről higgadtan a bal sarokba helyezett (2-1). Az olaszok próbálkoztak ugyan, de a magyar védelem nagyszerűen teljesített, sőt tovább növelhette volna az előnyt, Bölcsföldi Milán közeli lövését azonban bravúrral védte az itáliaiak kapusa.

A 75. percben ismét sikerült zavarba hozni az ellenfél védelmét, egy röviden előrevágott labdát Vida Máté szerzett meg, Ráczhoz passzolt, aki ismét a legjobb megoldást választotta, és 15 méterről a bal sarokba lőtt (3-1). Két perccel később Cerri büntetőből szépített (3-2), de az egyenlítésre már nem maradt ereje az olasz csapatnak, a magyar válogatott megnyerte a mérkőzést, és hibátlan teljesítménnyel jutott be az Európa-bajnoki selejtező elitkörébe.

– Nagyszerű játékkal győztük le az olaszokat, a játékosaim minden elismerést megérdemelnek, mert nyolcvan perceken keresztül óriási munkát tettek bele ebbe a sikerbe – mondta a meccs után Pisont István szövetségi edző. – Az első húsz percben az olaszok óriási tempót diktáltak, de a góljuk után visszavettek, ezt kihasználtuk, és onnantól kezdve végig mi határoztuk meg a mérkőzés ritmusát. Csodálatos élmény volt ez a játékosok és a szakmai stáb számára is, az olasz válogatott legyőzése és egy selejtezőcsoport százszázalékos megnyerése minden korosztályban hatalmas fegyvertény.

A magyar válogatott így az elitkörben folytatja szereplését, ahol a 28 gárda hét négycsapatos csoportban egy-egy minitornán verseng majd, és a kvartettekből az első helyezett jut majd ki a május 5-17. között, Szlovákiában sorra kerülő kontinensviadalra. Az elitkör sorsolását december 5-én, Nyonban rendezik.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Olaszország 6 pont, 3. Albánia 3 pont, 4. Liechtenstein 0 pont

Olvasói sztorik