Hírek

Hétfői hazai esélyek

A Sevilla és a Trelleborgs esélyeire hívjuk fel ma a figyelmet...

Sevilla-Mallorca 1!

Két vesztes meccs után ismét győzelmet ünnepelhet az andalúz alakulat.
Középcsapatok csapnak össze hétfőn este a Ramon Sanchez Pizjuan stadionban. A hazai együttes a remek rajtot követően kétszer is kikapott, így most csak a 7. helyen várta a fordulót, 7 találkozón szerzett 11 pontjával. A fehérek saját közönségük előtt kétszer nyerte, legyőzték a Realt is, és egyszer kapituláltak: drámai körülmények között maradtak pont nélkül a Barcával szemben.
A válogatott szünet előtt Vigóba látogattak Rakiticék, és az újonccal nem bírtak a vendégek: 2-0-ra nyertek a halványkékek. Az alakulatnak nem volt könnyű a sorsolása, a következő hetekben olyan összecsapások szerepelnek, amelyeket hozhatnak Negredóék.
A Mallorca hasonló utat járt be aktuális riválisához: jól nyitottak a piros-feketék, az első öt fordulóban nem kapott ki a gárda, utána viszont becsúszott két “ki nem kényszerített hiba”: előbb a Getafe otthonában, majd a szigeten a Granadától kapott ki a társulat. Így most csak a 6. pozícióban állomásoznak Hemedék, nevük mellett 11 egység szerepel.
A szigetlakókra kemény ütközetek várnak a következő hónapban, tehát könnyen előfordulhat, hogy nem lábal ki a hullámvölgyből Joaquin Caparros brigádja. A mai mérkőzésen Nsue biztosan nem lehet ott, ugyanis két hete kiállította a játékvezető, így eltiltását tölti.
Az előző kiírásban Sevillában nyertek a hazaiak. És megint ebben az eredményben gondolkodunk… A délieket tartjuk jobb alakulatnak, ráadásul saját stadionjukban léphetnek pályára. És ezt az előnyt bizony kihasználják Jesus Navasék! Húzzuk be a hazait!

Trelleborgs-Falkenbergs 1 (x)!

A kiesés elől menekül a hazai egység: ma muszáj lesz pontot, pontokat szereznie!
A hajrájához érkezett a svéd II. liga küzdelemsorozata. Immár a 28. játéknapot rendezik, és bizony a hazai együttesnek nagyot kell finiselnie, ha meg akarja hosszabbítani második vonalas tagságát. Egy esztendeje a déliek még az első osztályban szerepeltek, ám ott könnyűnek találtattak. A klub aztán az idén történelmi mélységekbe süllyedt: egész szezonban a hátsó régióban küszködött a társulat…
A gárda 27 forduló után 25 egységgel a 14., osztályozós helyen állomásozik. Előnye, a már kieső pozícióban lévő Umeával szemben csak két pont, tehát igencsak meleg a pite… Otthon, a Vångavallen sem brillíroztak a fiúk: 4-3-6-os mérlegük az egyik leggyengébb a ligában.
A formájuk csapnivaló volt, egészen a legutóbbi fordulóig! Akkot azonban magukhoz tértek a srácok, és idegenben rajzoltak egy hármast Borgasék a középcsapatnak számító Landskrona otthonában! Ez mindenképpen bizakodásra adhat okot…
Az ellenfél kevésbé izgalmas napokat él meg: az elmúlt két hónapban rendezte a sorait a brigád, így most már nem kell foglalkoznia a kiesés kérdésével. Most a 10. helyen áll 33 ponttal, és ha csoda nem történik, osztályozó nélkül marad benn a második ligában.
A Falkenbergs idegenben nem túl acélos, 3-3-7-es sora legalább is erről tanúskodik. A csapat jó passzban várja a kirándulást, ugyanis az elmúlt hat fellépése közül csak egyet vesztett el, ráadásul kétszer idegenben tudott nyerni!
Ám ma ez nem sikerül a vendégeknek… A Trelleborgs nagyon motivált lesz, és csakúgy, mint az előző három alkalommal, ezúttal is elveri a Falkenbergset. Tippünk 1-es, maximum egy x-szel megtámogatva.

Olvasói sztorik