Hírek

Jó útra tért az Inter!?

A kék-feketék a Cataniát látják vendégül, és szerintünk a sztárcsapat ezúttal nem hibázik. Az Atletico Madrid San Sebastianba látogat. A fővárosiak sorozata nem szakad meg...

Real Sociedad-Atletico Madrid x2! Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

Az idén brillírozó madridi alakulat nem veszíti el veretlenségét San Sebastiánban. Jó meccset, gólváltást, no és x2-es tippet várunk az esti találkozótól.
A Real Sociedad a legkétarcúbb alakulat a La Ligában: a csíkosak eddig otthon, az Anoetéban mindhárom ellenfelüket elpáholták, idegenben viszont őket pofozták le minden túrájukon. Így most 7 meccs után 3-0-4-es mutatóval, 9 pontot gyűjtve a 13. helyen tanyázik. Philippe Montanier alakulata ezúttal odahaza lép fel, tehát ezúttal, ismerve az eddigi díszítősort, Sociedad-sikernek kellene következnie…
Csakhogy ezúttal az eddigi legkeményebb ellenfél látogat az Anoetába. Mert az Atletico Madrid azért jobb csapat az eddigi vendégeknél (Zaragoza, Bilbao, Celta Vigo). Xabi Prietóéknak tehát fel van adva a lecke: ha továbbra is a középmezőnyhöz szeretnének ragadni, úgy pontokat, de legalább egyet be kellene gyűjteni a hétvégén.
A vendégek parádésan kezdték a szezont. Előbb megnyerték a Szuperkupát, majd a bajnokságban is nagy menetelésbe fogott Simeone mester alakulata. 7 találkozón 19 pontig jutottak Falcaoék, 6 sikerük mellett a nyitófordulóban, a Levante vendégeként veszítettek csak pontot (1-1).
Az Európa Ligában is menetelnek Adrianék: a csoportkörben eddig kettőből kettő a mérlegük. És Turanék nemcsak eredményesen, hanem látványosan is futballoznak! Egyszerűen élményszámba megy a játékuk! A kreatív középpályások előtt pedig ott találjuk az immár 8 bajnoki találatnál járó Falcao!
A Real Sociedad eddig minden hazai meccsén betalált, a madridiak pedig valamennyi túrájukon eredményesek voltak. Tippünk egyik fele ebből adódik: a támadósorok nagyszerűen, tehát gólokkal mindenképpen kalkulálhatunk. No és az az érzésünk, hogy a fővárosiak remek szériája nem szakad meg! Az iksz nagyon benne van a pakliban, de a biztonság kedvéért támogassuk meg egy kettessel!

Inter-Catania 1!

A Milan ellen aratott siker nagy lökést ad a kék-feketéknek! Az áldozat ezúttal a Catania lesz…
A 8. fordulót rendezik a hétvégén Itáliában. Az Inter 7 találkozót követően a 4. 15 ponttal. Ami érdekesség, hogy eddigi vereségeit a San Siroban szenvedte el a brigád (Roma, Siena). Idegenben viszont eddig ellenállhatatlan teljesítményt nyújtanak Militóék: mind a négy fellépésüket behúzták, és még csak gólt sem kaptak a milánóiak.
A bajnoki szünet alatt szinte teljesen kiürült az Inter öltözője, a keret zöme ugyanis válogatott meccseken lépett pályára. Nagy kérdés, hogy Andrea Stramaccioni vezetőedző milyen állapotban kapja vissza tanítványait.
A leállás előtt Zanettiék egészen jó formát mutattak: előbb otthon legyőzték az idén kimondottan erős gárdának számító Fiorentinát, majd “idegenben” verték a városi riválist. És ugye azt nem kell különösebben ecsetelni, hogy mekkora szó győzni a milánói rangadón…
A botladozás ellenére nincs reménytelen helyzetben a kék-fekete egység, hiszen a forduló előtt mindössze négy egység volt a hátránya az éllovas Juve-Napoli páros mögött…
A Catania is jól nyomja az idén, 7 fellépésen 11 pontot húztak be a szicíliaiak. Ám idegenben nem nagyon megy a piros-kékeknek: a nyitófordulóban ugyan értékes pontot hoztak el a farkasoktól (2-2), ám utána Firenzében és Bolognában is kikaptak.
Hazai pályán viszont remekel Rolando Maran alakulata (3-1-0), csak a Napli úszta meg verés nélkül a cataniai kirándulást.
Izcoék tehát stabil középcsapatnak számítanak az idei bajnokságban, és szerintünk nem is lesznek kiesési gondjai a szigetlakóknak.
Még akkor sem, ha ma pont nélkül maradnak Almironék… Mert szerintünk üres kézzel tér haza a Catania a milánói túráról. Az előző kiírásban ugyan sikerült egy ikszet elcsípniük a vendégeknek a San Siróban, ám előtte négyszer is kikaptak. Ma is ez a sors vár a derék vendégekre. Húzzuk be a hazait!

Olvasói sztorik