Hírek

Kiünnepelte magát a Sligo?

Bosszúra szomjas brüsszeliek, napok óta ittas sligóiak! Érdekes péntek elé nézünk, annyi biztos...

Anderlecht-Beveren (0-1) 1! +2,5!

A legutóbbi fordulóban elveszítette veretlenségét a bajnok, így most bosszúra szomjazik! Az áldozat a Beveren lesz…
A 11. fordulót rendezik a belga élvonalban, és a címvédőre elméletileg könnyű feladat vár. A lila-fehérek jelenleg a 3. helyről várják a folytatást, 10 ütközetben 5-4-1-es sort vonultattak fel. Odahaza, a Constant Vanden Stock-ban 3-1-0 a mérlege, eddig csak a Genk tudott pontot csenni Brüsszelből. Gólaránya 8-3 saját pályáján, egy kivétellel legalább kétszer eredményes volt.
A gárda két fronton is harcol, ugyanis a bajnokság mellett a BL-ben is érdekeltek Mbokaniék. A nemzetközi kaland eddig felemásra sikeredett: a Milantól értékes pontot hozott el John van den Brom legénysége, viszont a Malaga egy hármast rajzolt Protoéknak Belgiumban.
No de vissza a bajnokságba! De Sutterék az elmúlt játéknapon rangadóra voltak hivatalosak Liege-be, és bár a Standard csak a középmezőnyben tanyázik, mégis elverte a fővárosiakat (2-1). A vendégek hiába vezettek Jovanovic révén, a hazaiak fordítottak, és otthon tartották a 3 pontot. Juhászék hátránya a szenzációsan kezdő Brugge-zsel szemben csak 3 egység, tehát nem reménytelen a helyzet.
A Beveren újonc az élvonalban, osztályozón vívta ki a feljutást. Úgy tűnik, hogy még nem vette fel a ritmust a társulat: 7 ponttal az utolsó előtti pozícióban tanyáznak. Idegenben egy genki pontszerzés szerepel a nevük mellett, azon kívül négy zakó, összességében 6-14-es gólaránnyal.
Az egykor szebb napokat látott brigád védelme pocsék, 10 ütközetben 19-szer kapitulált a hátsó alakzat. A bennmaradáshoz javulnia kellene a csapatnak, ám a fontos pontok begyűjtését nem ma kezdi meg a Beveren.
Sőt, azt gondoljuk, hogy legalább kettővel nyer a bajnok, csak úgy, mint négy évvel ezelőtt a kupameccsen, amely 2-0-ás hazai sikert hozott. Ám azért mégsem lesz ugyanaz az eredmény… Alaptippünk a hendis Anderlecht siker, ám azért a +2,5-ös opciót is nyugodt szívvel ajánljuk!

Drogheda-Sligo Rovers 1x!

Az újdonsült bajnok nem nyer ma! A Rovers futballistái szerintünk napok óta ünnepelnek, ezen a mai mérkőzésen a második helyre hajtó hazai alakulat lesz a motiváltabb…
A múlt héten eldőlt, hogy a Sligo ünnepelheti a bajnoki címet az idén. A hazai együttes ezzel szemben még veszettül küzd az ezüstéremért! És van is esélye az United-nek, hiszen a St. Patricks mögött csak egy pont a lemaradásuk. A fiúk 28 csatban 51 pontot húztak be, otthon, a Hunky Dorys Parkban 8-4-3-as sort produkált.
A gárda egész jó szériát futott ősszel, éppen ezért volt meglepő a múlt heti veresége az UCD otthonában (1-0). Az utolsó meccsén a Bohemians vendége lesz a társulat, tehát ezt az egy egységes lemaradást jobb lenne a mai napon ledolgozni…
A Sligo bajnoki címet ünnepelhet az idén! Derék munka volt ez a Roverstől, amely teljesen megérdemelten hódította el a trófeát. A gárda magabiztosan teljesített az egész szezonban, szinte rajt-cél győzelmet aratott.
Idegenben 6-6-1-es mérleggel büszkélkedhet az együttes (csak az UCD babrált ki vele), az elmúlt három túráján viszont úgy ikszelt, hogy még gólt sem rúgott!
A múlt héten a St. Patrick ellen játszott kvázi döntőt a Rovers, és nagy küzdelemben 3-2-re nyert is a rangadón. 28 mérkőzésen 61 egységet termelt a Sligo, tehát a csapat valóban megérdemelte a bajnoki címet.
A Drogheda nem szívesen meccsel a Sligóval. Az elmúlt években bajnoki meccsen szinte mindig a vendégek diadalmaskodtak. Ám az idén egy Ligakupa mérkőzésen megtört az átok! Augusztus elején 2-1-re nyert az United, hosszú nyeretlenségi sorozatra pontot téve ezzel.
Adva vagyon egy motivált, a második helyre hajtó együttes, és egy, vélhetően napok óta ittasan ünneplő játékosokból álló sereg… Az az érzésünk, hogy erre a találkozóra a hazaiak jobban odateszik magukat, és biztosan nem kapnak ki a bajnoktól. Tippünk tehát 1x!

Olvasói sztorik