Hírek

Újoncok a bajnokok ellen

Egy fehérorosz és egy román bajnokit vettünk górcső alá.

Slavia Mozyr-BATE Borisov 2!

A BL-ben is szárnyaló sztárcsapat nem hullajt pontokat az újonc otthonában.
Ma aztán tényleg nem nagyon maradt épeszű meccs a kínálatban, aztán még mielőtt feladtuk volna a keresgélést, ráleltünk e fehérorosz gyöngyszemre! A bennmaradásért küzdő Mozyr a címvédőt látja vendégül. A helyzet tulajdonképpen egyszerű, hiszen a szárcsapat mellett szól minden. A hazaiak 22 pontot gyűjtöttek 23 mérkőzésen, otthon erősek (5-2-4), idegenben kutyák (1-2-9). Mostanában nem megy jól a Slaviának: öt meccse nem tud nyerni, ebben a periódusban mindössze két ikszre futotta erejéből.
A Mozyr hadilábon áll a góllövéssel: 23 ütközetben mindössze 16 találatot jegyeztek, viszont kaptak 47-et. A kieső helytől két egység választja el a brigádot, igaz, két meccsel kevesebbet játszott eddig a Slavia.
A BATE kinőtte a fehérorosz bajnokságot, nincs ezen mit szépíteni… A brigád magabiztosan vezeti a tabellát, 24 találkozót követően 55 pont áll a neve mellett. Vendégségben 9-2-1 a mutatója, formája pazar, legutóbb július elején bukott a hazai pontvadászatban.
A BL-ben is brillíroznak Bressanék: előbb Lille-ben nyerte, majd otthon verték a Bayernt. Kedden a Valencia vizitál Fehéroroszországban. Ismerve az eddigi eredményeket, könnyen előfordulhat, hogy meleg pillanatokat él át a fehérorosz télben a hispán alakulat…
Tartalékol-e a nemzetközi kupameccsre Viktor Goncharenko? Jó kérdés… Könnyen elképzelhető, hogy nem a legjobb összetételben vezényli pályára alakulatát a tréner, ám az a meggyőződésünk, hogy a kicsit tartalékos BATE is elpáholja majd az újoncot… Alaptippünk a 2-es, és ismerve a hazai támadószekciót, megkockáztatjuk, hogy nem szerez mindkét csapat gólt a mai összecsapáson…

CFR Cluj-Viitorul Constanta 1! +2,5!

A bajnokhoz látogatni soha nem életbiztosítás… Nem lesz egyszerű dolga a Constantának sem…
A többfrontos küzdelem nyomokat hagy a kolozsváriak teljesítményén: a bordók jelenleg mindössze a 8. helyen állnak, 11 fordulót követően 16 egység áll a nevük mellett. Ez nem valami fényes produkció, a címvédéshez várhatóan nem lesz elegendő. A “csefere” a Dr. Constantin Radulescu stadionban 2-3-0-ás sort hozott össze, ami ugyancsak szeszélyes teljesítményre utal. Kapetanosék elverték például a nagy rivális Vászlót, ugyanakkor az Iasi és a Gaz Metan pontot tudott csenni tőlük.
A formájukra a kiszámíthatatlanság jellemző, legalább is nem úgy menetelnek, mint amit elvárnánk egy bajnoktól. A legutóbbi játéknapon fájó vereséget szenvedtek Bastosék a listavezető Steaua otthonában, így a kolozsváriak hátránya immár 12 pont a listavezetőtől.
Az újonc Constanta egyelőre a bennmaradást érő 13. helyen áll, 11 találkozón 11 pontot gyűjtött be a társulat. 2-5-4-es mérlegéből annyi következtetést le lehet vonni, hogy hajlamosak az ikszre a fiúk. Idegenben 1-2-2 a mutatója, 7-6-os gólaránnyal. Ami érdekes még a Viitorul esetében, hogy eddig mind az öt túráján szerzett legalább egy gólt…
Az elmúlt két forduló nem sikerült jól a társulatnak, ugyanis nem sikerült pontot szereznie. Igaz, a Rapid Bukarest és a Petrolul azért erős középcsapatnak számít a ligában.
Most tehát a bajnokhoz látogat az újonc, és azt gondoljuk, hogy sajnos, pont nélkül marad a Constanta. És még valami: a vendégek ma is betalálhatnak, és összességében meglehet a három találat is!

Olvasói sztorik